XRAY XB4 XRAY XB4

Xray 1/10 buggy sınıfında çıtayı yükseltti, yeni yüksek kaliteli, yüksek performanslı oyuncu diğerlerinin kendilerine ölçü olmasını sağladı. Xray’in yeni 1/10 buggysi, yeni XB4’16, daha uyumlu ve daha da kazanma canavarı.

Dipl. Eng. Juraj Hudy
XRAY XB4 tasarımcısı

Juraj Hudy Juraj Hudy
XB4 Champions XB4 Champions

Yeni XB4 artistik olarak XRAY fabrikasında tasarım & üretim uzmanları, ve sonrasında dünyanın en iyi sürücüleri tarafından sıkıca test edilmiştir. Tasarım, geliştirme ve tamamı Slovakya, Avrupa da, XRAY’in efsanevi en küçük detay ilgisi, kaliteli malzeme ve ekstrem performans ile üretildi. Size herşeyi yeni XB4’ü sunmaktan dolayı heycanlıyım.

Dipl. Eng. Juraj Hudy
XRAY XB4 tasarımcısı

Juraj Hudy Juraj Hudy

Geliştirme Takımı.

XB4 platforumu geleceğe doğru hareket eder, hassas tasırım ve en iyi ürünü, dünya klasmanında destekle üretme tutkumuz tarafından ateşlenmektedir. Dünyanın her yerindeki XB4’ün yarış sonuçları-Avrupa şampiyonluğu ve düzinelerce Ulusal şampiyonluklar- doğru yolda olduğumuzu göstermektedir

Development Team Development Team Development Team Development Team

Avrupa Şampiyonu

“AR&GE takımının bir parçası olmaktan dolayı, arabaların geliştirilebilmesi için ne kadar zaman, enerj ve çaba gerektiğini biliyorum. Mükemmeliyeti aramak hiç bir zaman bitmeyecek bir süreç, sizin için geliştirilmiş ve daha rahat kullanımı olan XB4 için çalıştığımız gibi. XB4’16,Kontrol ve güvenilirlik için yapılanlar eminim ki sizi tatmin edecek ve sizi kazananlar halkasına ekleyecek”

Martin Bayer
XRAY Fabrika Takım sürücüsü

European Champion European Champion
XRAY XB4 XRAY XB4

2016 Yeni Özellikler:

  • Yeni şasi
  • Yeni ön ve arka diff yuvaları
  • Yeni yan korumalar
  • Yeni pil tutacağı
  • Yeni üst plakalar
  • Yeni şasi destekleri
  • Yeni motor montaj ayağı
  • Yeni 3-ped kaydırmalı debriyaj
  • Yeni orta şaftları
  • Yeni ön ve arka salıncaklar
  • Yeni arka taker bağlantılar
  • Yeni ön&arka amörtisör kuleleri
  • Yeni elektironik plakası
  • Yeni ön kep tutucu
  • Yeni kep
  • Yeni ağırlık dengesi
  • Geliştirilmiş kullanım kontrolü
2016 All-new Features 2016 All-new Features

XB4 Platform.

XB4 tipik bir XRAY arabası- seçkin, profesyonel, yüksek rekabetci model yarış arabasıdır, her zaman daha fazlasını talep eden yarışçılar için en ince detaya kadar tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Seçkin Avrupa materyallerinden, İsviçre ve Alman makinelerinde üretilmiştir. Seçkin servis & desteği ile XB4 tipik bir XRAY, lüks bir şahaser.

  • Fonksiyonel
  • En yüksek kalite
  • En yüksek performans
  • Kolay servis
  • Kolay setup
  • Uzun ömür
  • Güç ve dayanıklılık
  • Yaratıcı
  • Akılcı tasarım
  • Seçkin malzeme
XB4 Platform XB4 Platform

Şasi.

Yeni 2016 şasisi daha iyi ağırlık dengesi ve daha iç-motor pozisyonu için kısaltılmıştır. Kısa-boylu piller için optimize edilmiş ayrıca orta diferensiyel montajında, ağırlık denges ayarlaması için ekstra montaj delikleri açılmıştır .

CNC-işlemiş, yüksek kalite 2mm 7075 T6 İsviçre alüminyumu şasi stratejik olarak stress-alıcı boşluklar eklenmiş, bunu yaparken hiç bir şekilde güçten ve sağlamlıktan ödün verilmeden hafifleme sağlanmıştır.

Ağırlık dağılımı, şasi genişliği ve şasi uzunluğu aracın kontrolü üzerinde anahtar faktördür. Bütün bu özellikler şasinin tasarımda birbiriyle ilişkidedir.

Daha uzun ömür için şasi XRAY’in kendi tesislerinde tamamı ile el değmeden siyah kaplanmıştır.

Chassis Chassis

Yan Korumalar.

Yeniden tasarlanan yan korumalar, yeni şasi tasarımına uygun hale getirilmiştir. Sert kompozit malzemeden üretilmiştir. Bir çok pist ortamı için yan korumalar şasi çerçevesinin esnekliği uygundur. Cok düşük tutunmalı pistler için opsiyonel orta sertlikte yan korumalar mevcuttur.

Sağlam kompozit yan korumalar şasiye mükemmel oturmaktadır ve yan etkilerden ve kire karşı yalıtım sunmaktadır.

Side Guards Side Guards

Dif Yuvaları.

Ön & arka diff yuvaları sert darbelere ve absürd yarış ortamlarına dayanacak şekilde güçlendirildi. Diferensiyel yuvalarındaki rulman yuvalarının çapı minimum oynama için yeniden tasarlandı, bu sayede dişlilerin ömrü uzadı ve sıyırması engellendi.

XRAY’in en küçük detaylara olan ilgisi, AR&GE ve mühendişliği diff yuvalarının tasarmında kendini göstermektedir. Eşsiz diff yuvaları süper-hızlı ve kolay diferensiyl değişmesinin ve servisinin 4 vida sökülerek yapılmasını mümkün kılar. Bu hem ön hemde arka diferensiyel için geçerlidir.

Bulkheads"" Bulkheads

Multi-Flex™

XB4’ün Multi-Flex™ karakteri yeniden tasarlandı. Kolay esneklik ayarları, artırılmış ve daha optimize edilmiş ayar secenekleri, uzun üst şaseler, bağımsız üst şase secenekleri ile değiştirlidi bu nedenle esneklik ayarlarları kompozit destekller ve yan korumalara transfer edildi.

RC model araba dünyasının son dönemlerdekideki en önemli mihenk taşlarından biri XRAY tarafından bulunan Multi-Flex Technology™ si olmuştur. Bu buluş, sadece onur ve ödüllere neden olmamıştır, dünya pistlerinde farklı bir rekabet avantajı olduğu kanıtlanmış ve XRAY araçlarının lokal ve ulusal seviyedeki yarışları domine etmesine yardımcı olmuştur.

Dünyada ilk defa,Multi-Flex teknolojisi 1/10 off-road şasesinde,XB4, kullanılmıştır. Bu teknoloji farklı pist ortamlarında şasenin esnekliğini ayarlamaya imkan sağlamaktadır. Pistteki tutunmanın az, orta yada çok olması farketmeden, her koşulda şasinin esnekliğini birkaç saniyede ayarlayabilirsiniz, değişen pist koşullarına yine aynı şekilde hızlı şekilde müdahele edebilirsiniz. Esneklik ayarlarının profesyonelce ayarlanması hiç bu kadar kolay olmamıştı. XRAY tarafından yapılmış akıllıca bir buluş.

>Multi-Flex™ >Multi-Flex™
>Multi-Flex™ >Multi-Flex™ >Multi-Flex™ >Multi-Flex™ >Multi-Flex™ >Multi-Flex™

Üst Şasiler.

Uzun üst şasiler artık yok, XB4 ayrı ön, orta ve arka üst şasilere sahiptir, bunlar şasi esneklik ayarından bağımsız ve sadece ön, merkez ve arka diferensiyel montajının bir parçasıdırşar.

Yeni üst şasisler yüksek kalite grafitten üretilmiştir.

Upper Decks Upper Decks

Şasi Destekleri.

Yeni Multi Flex™ tasarımı ile birlikte, ana şaseye monte edilen ve şasi esneklik ayarının yapıldığı kompozit şasi destekleri üst şasilerin yerini almıştır. Şasinin altından desteklere bağlanan vidalar yada sökülen vidalar şasi esnekliğinin ayarlanmasını sağlamaktadır.

Şasi ön desteğine ayrıca ek olarak grafit sertleştirici takılarak elektirik kablolarını tutabilir… ayrıca şasi esnekliğinin bir parçasıdır. Arka grafit sertleştirici ayrıca opsiyonel olarak mevcuttur.

Chassis Braces Chassis Braces

Motor Montaj Ayağı.

Yeni Multi-Flex™ ve üst şasi tasarımını taşıyabilmei için motor montaj ayağıda yeniden tasarlandı. Ağırlık dengesi ayarları için motor ayağı öne ve arkaya kolaylıkla monte edilebilinir.

Motor Mount Assembly Motor Mount Assembly Motor Mount Assembly Motor Mount Assembly

Merkez Dif Yuvası.

Grafit merkezi üst şasi motor montaj ayagı ve diff yuvasında rulmanları tutumaktadır, bunun yarında üst şasi kaydırmalı debriyaj ayarınının kolay yapılmasına izin vermektedir. Yeni ağırlık dengessi ayar özelliği motor montaj ayağının yerine göredir. Mekezi diff yuvası öne yada arkaya doğru takılabilinir.

Central Bulkhead Central Bulkhead

Kaydırmalı Debriyaj.

Motordan gelen güç aktarım sistemine hızlı ve kolay şekilde ayarlanan, merkezi kaydırmalı debriyaj ile yapılmaktadır.yeni geliştirilmiş 3-pedli kaydırmaz debriyaj, debriyajın seri çalışmasını ve verimli frenaj sağlarken debriyaj ayarı daha kolay, daha tutarlı ve daha hassastır.

Hafif debriyaj plakaları, sürtünme azaltıcı bir anlayışla, ayar yapılmasına yardımcı olan bir zihniyetle işlenmiştir. Plaka tasarımı ile, debriyaj balatalarına uygulanan baskı eşittir bu sayede verimlilik artmaktadır.

Kaydırmalı debriyaj ultra-verimli SLS malzemesinden yapılmıştır. Hassas kayma ayarı yapılmasını mümkün kılmaktadır.

Süper hafif debriyaj-orta aks baglantıları HUDY Yay Çeliğinden™ üretilmiş ve daha uzun ömür ve güvenilirlik için ekstradan sertleştirilmiştirler. Debriyaj plakaları 7075 T6 İsviçre alüminyumundan işlenmiş ve ek olarak sertleştirilip, final siyah yüzey uygulaması yapılmıştır.

Slipper Clutch Slipper Clutch

Merkezi Aktarım Şafları.

Yeni tasarlanan şasi ve ağırlık dengesi ayarı, merkezi aktarım şaftlarının boyunun yeniden düzenlenmesini gerektirdi. Motor posizyonuna gore, merkezi dif bloku hareket edebilir ancak bunun için uygun olan şaft boyu seçilmelidir

XB4 CVD şaftları dünyaca bilinen HUDY Yay Çeliğinden™ üretilmiştir. Aktarım şaftları elektirikli off-road araçlar içeriside dünyann en küçük ancak en dayanıklı şaftlarıdır. Uygun süreç ile sertleştirilmiş şaftlar uzun ömür ve güvenilirlik sağlamaktadır

Central Drive Shafts Central Drive Shafts Central Drive Shafts Central Drive Shafts

Salıncak Kolları.

Hem ön hem de arka salıncaklar XB4 de yenilendi, ön kollar daha dar bu sayede öne ve arkaya doğru ağırlık dengesi ayarlanabilir, yeniden tasarlanan ön salıncaklar ile aracın ağırluğı arabanın merkezine kaymıştır.

Arka salıncaklar daha güçlendirilmiş tasarıma sahiptir ve kazalara karşı daha dayanıklıdır. Hem ön hemde arka salıncaklar daha optimize edilmiş amörtisör montaj deliklerine sahiptir ki bunlar birçok pist ortamına uygundur.

Salıncaklar bir RC model aracın en önemli parçalarından biridir. Onlar direkt olrak aracın kontrol edilebilme ve yarış karakterini etkiler. XB4 salıncakları farklı tasarım ve montaj şekillerinin uzun süreli testleri sonucunda oluşturulmuştur. Uzunluğu, kalınlığı, esnekliği, geometrisi, kullanılacak hammade ..... kısacası her detay salıncaklarda optimum sonucun yaratılması sırasında dikkate alındı.

Kaliteli kompozit karışım salıncakların güvenilirlik ve performans arasında mükemmel balans sağlanmıstır. Salıncaklar kendi sertlikleri yeterli tepkime hissini verecek kadar sert, ekstrem dayanıklılık için yeteri kadar yumuşaktır.

Suspension Arms Suspension Arms

Arka Bağlantılar.

Arka bağlantılar yeni düşük yuvarlanma pozisyonlarına sahiptir, bu sayede bağlantılar aracın daha dışındadır ve buda stabiliteyi artırmaktadır.

Alt yuvarlanma merkezi ayarları 3 değişik pozisyona sahiptir. Arka bağlantılar, stabilte ve kaza anında salıncak geometrisinin değişmesini engellemek için 0° topuk açısına sahiptir kompakt arka bağlantılar küçün ancak kullanılan özel kompozit karışım sayesinde çok güçlüdür.

Maksiumum aktarım sistemi güvenliği için 5x12 rulmanlar dinamik yük için dış pozisyonlarda kullanılmıştır. Iç pozisyonlarda ise daha küçük 5x10 rulmanlar kullanılmıstır

Dış salıncak pini şimlere sahiptir bu sayede ek taker arası ayarları yapılabilinir.

Uprights Uprights

Amörtisör Kuleleri.

Amörtisör kuleleri yeniden tasarlanarak yeni güçlendirilmiş dif yuvalarına uygunlaştırılmıştır. Yeni amörtisör kuleleri yeni üst kol amörtisör pozisyonlarına aynı zamanda daha optimize amörtisör pozisyonuna sahiptir.

Hem ön & arka amörtisör kuleleri seçkin-kalite grafit, hafif ve güçlü malzemeden, birden çok amörtisör pozisyonundan ve birden fazla yuvarlanma merkezi pozisyonuna sahiptir. Arka kule kanat montaj ayağınıda tutmaktadır.

Shock Towers Shock Towers

Elektironik Plakası.

Kullanışlı ve kompakt elektironik plakası hız kontrol ünitesini kolay&hızlı bir şekilde takılmasını ve kurulmasını sağlamaktadır. Yeni şasi ve yan korumalar için yeniden tasarlanmıştır

Electronics Plate Electronics Plate

Pil Tutucu.

Yeni ağırlık dengesi ayarı, XB4 ün iki farklı pil tutucusu kullanmasını mümkün kıldı, kısa yada uzun. Uzun pil tutucularını kullanarak, pil daha öne yada geriye takılabilinir, sünger destekleyici pilin düşmemesini sağlamak üzere pakete dahildir.

Battery Strap Battery Strap

Kep Tutucul.

Yeni ön kep tutucuları, yeni üst şaseye uyacak şekilde daha kısaltıldı.

Etli 6mm kalın kep tutucuları özel kompozit malzemeden maksimum güç için üretildiler. Yeni ön kep tutucu kısaltılarak yeni kepe uyması sağlandı.

Body Posts Body Posts

Kep.

Yeni XB4 kepi yüksek yerebasma alanları ile(ön cam, üst tavan akış kanalları) hava akışının düzgün olmasını, yan yere basma alanları ile daha yüksek stabilite sağlamaktadır. Yüksek performanslo, alçak profilli aerodinamik kep, XRAY tarafından XB4’e mükemmel uyumda ve bir çok pist koşulunda çalışması için tasarlanmıştır. Kep yüksek kaliteli seçkin Lexan™ malzemeden yapılmıştır.

Yüksek tutunmalı pist koşulları için ultra-hafif kep seçeneği mevcuttur, bu sayede aracın yuvarlanması azaltılır ve aracın dönüşleri iyileşir.

Body Body

Şasi Ağırlık Dengesi.

Yeni tasarımla ağırlık dengesi kolaylıkla ayarlanabilir. Motoru öne yada arkaya kaydırabilir ve bunu kısa-pilinizden bağımsız olarak yaparsınız. Ayrıca kısa pilde öne ayda arkaya kaydırılabilinir.

Chassis Weight Balance Chassis Weight Balance Chassis Weight Balance Chassis Weight Balance Chassis Weight Balance Chassis Weight Balance Chassis Weight Balance Chassis Weight Balance

Aktarım.

XB4 geleneksel şaft sistemli 4-çeker off-road araçtır:

  • Ön & arka diferensiyeller, yağ viskozitesi ayarlanabilir, 35 T taç ve 14t pinyon dişliye sahiptir
  • Ayarlanabilr orta debriyaj ve 81t ana spur dişlisi
  • Ön, orta ve arka CVD aks sistemi

The internal ratio of the drive train is 1:2.5

Drivetrain Drivetrain

Sürüş Şafları.

XB4 constant velocity aksları (CVDs) dünyaca iyi bilinen HUDY yay çeliğinden™ üretilmektedir. Elektironik off-road araçlar içinde dünyanın en ince ve en dayanıklı şaftları bu araçta kullanılmıştır.

Daha uzun ömür ve güvenilirlik için tescilli sertleştirme işlemi ile şaftlar sertleştirlmiştir.

CVD sistemi, kompozit tasması sayesinde montaj piminin düşmesi engellenmiştir.

Drive Shafts Drive Shafts

Dişli Diferensiyel.

XB4 dişli diferensiyel sistemi, her türlü pist ortamında, halı yada killi pistlerde, aracın dönüş yeteneğini ve stabilitesini artırmaktadır.

Süper akışkan dişli diferensiyeller, kompozit kasa ve kapaktan oluşmaktadır. İç dişliler , XRAY tarafından geliştirlmis ve hazırlanmıs kompozit materyalden, uzun ömür, akışkan ve verimli çalışma esasları dikkate alınarak üretilmiştir.

Bakım gerektirmeyen diferensiyel dizaynı, her seviye yarışcı için faydalı bir özelliktir. Diferensiyel doğru bir şekilde kurulduğu zaman, uzunca bir süre bakım yapmaya ihtiyaç yoktur. Üstün yalıtım sistemi sayesinde, ne sık yağ değişimine gerek olacak nede sızdırma yaşanacaktır.

Gear Differential Gear Differential

Dif Dişlileri.

Hem ön hemde arka taç dişlileri ve pinyon dişlileri çelikten yapılmış ve maksimum ömür ve güvenlik için ek olarak sertleştirilmişt.

Kil ve düşük-tutunan pistlerde, opsiyonel grafit dif dişlileri daha fazla tutunma için kullanılabilinir.

Diff Gears Diff Gears

TopTipli Diferensiyel.

Opsiyonel top tipli diferensiyel düşük tutunma olan pist koşulları için tasarlanmıştır. Dışarıdan ayarlanabilir top tipli diferensiyel HUDY Yay Çeliğinden üretilmiş ve sağlamlık ve uzun ömür için ekstradan sertleştirilmiştir. Yüksek kalite Carbid dip yatağı seri çalışma ortamı için dahildir . ultra-seri çalışma carbide bilyelar tarafından sağlanmaktadır. Toplu diferensiyel fabrikadan kurulmuş gelmektedir.

Ball Differential Ball Differential

Merkezi Diferensiyel.

Merkezi diferensiyel kil ve düşük tutunma ortamlarında önerilmektedir.

Sadece opsiyonel olarak mevcuttur.

Opsiyonel #364901

Central Differential Central Differential

Diferensiyel Aks Bağlantısı.

Dönen ağırlığı azaltmak için çok hafif diferensiyel aks bağlantı sitemi, HUDY Yay Çeliği™ malzemeden üretilmiştir. Hafifleme sağlanırken hiç bir şekilde dayanıklılık azalmamaktadır. Aks bağlantılarının diferensiyele giren noktaları diferensiyel kutularına maksimum uygunluk için elden geçirilmiştir

Aks Bağlantıları XRAYin kendine has sertleştirme işlemi ile yapılarak daha uzun ömür ve güvenilirlik kazanmıştır.

Diff Outdrives Diff Outdrives

Spur Dişli.

XRAY’in sır kompozit karışımı ile hazırlanan hassas kalıplama ile üretilen spur dişlileri yüksek performanslı komürsüz motorların güçünü kontrol etmektedir. Spur dişlileri olabilecek en hafif ağırlıkta ve en güçlü performans için tasarlanmıştır. Kolay ayrıştırma için diş sayısı spurların üzerine yazılmıştır.

XB4 81T spur dişlisi ile gelmektedir. Bu dişli bir çok pist ortamına uyumludur. Ayrıca opsiyonel olarak 75T,78T 84T farklı tercihler için sunulmuştur.

Spur Gear Spur Gear

Motor Ayağı.

Yeni motor ayağı XRAY’in diğer bir akılcı ve yenilikçi çözümüdür. Motor ayak tasarımı bütün yönlerde motorun sağ sol yada ön arka olarak montajına izin vermektedir. TMotor eksantrik montaj plakasına bağlanmıştır ve unite entegre motor tutucusuna ve aktarım desteğine takılmaktadır. Tasarım hızlı&kolay motor dişli ayarı yapılmasına müsade etmekte ve sadece 1 vida ile montaj sağlamaktadır.

Ciddi bir kaza sonrasında yada motor mountun yeterince sıkı bağlanmaması durumunda motor plakası süngü benzeri bir sistemle oluşturulmuş ve motor tutucudan ayrılmasını engellemiştir. Motor montaj plakası ters tarafa çevrilerek rahatlıkla motor yuvasından çıkarılabilmektedir.

Motoru sökmek yada dişli aralık ayarı hiç bu kadar rahat olmamıştı, hızlı değişimler birkaç saniye içinde yapılabilecektir.

Motor Mount Motor Mount Motor Mount Motor Mount Motor Mount Motor Mount

Süspansiyon Konsepti.

Doğru süspansiyon geometrisi bir RC model araçta en önemli özelliktir. Aynı zamanda tasarımcı için en zor ve uğraştırıcı kısımdır.

Süspansiyon her zaman bir bileşendir:

  • Süspansiyon parçalarının tasarımı ve şekli
  • Esneklik ve sertlik
  • Kullanılan malzeme
  • Montaj sistemi
  • Montaj noktaları ve geometrisi

Süspansiyon salıncakları, suspansiyon blokları hafif ve dayanıklı olmalıdır. Her bir süspansiyon parçası 1/10 off-road yarış için her yarış ortamında her türlü yarış tepkisini verebilecek şekilde dizayn edilmiştir.

XRAY zaman içinde süspansiyon geometrisi ve sertlikleri hakkında derin bilgi altyapısına sahiptir. Bu bilgi suspansiyon parçalarının tasarlanmasında kullanılmıştır. Ultra hafif suspansiyon parçaları çok özel malzemeden her türlü zorlu yüksek yarış performansına dayanacak şekilde üretilmiştir.

XB4 platformu büyük ağabeyi XB9 dan esinlenerek yeniden daha küçük 1/10 ölçeğine uygun olarak tasarlanmıştır. Ön ve arka salıncaklar iki yay montaj pozisyonu ve denge çubuğu montajına uygun şekilde dizayn edilmiştir.

Suspension Concept Suspension Concept

I.S.S. Salıncak Tutucular.

Alüminyum salıncak tutucular entegre süspansiyon(I.S.S) ayarları ile süper hızlı, kolay ve rahat bir şekilde salıncak ayarlarının yapılabilmesine imkan vermektedir. XRAY bu konsepti ilk defa XB8 de sunmuş ve bu özellik yeni 1/10 ölçekli XB4 de devam etmektedir.

Eksantrik suspansiyon burçları alüminyum süspansiyon bloklarının ve ayrıca süspansiyon pulları sayesinde XB4 süspansiyon geometrisi komple bir şekilde ayarlanabilir: Ayarlanabilecekler

  • Kaster
  • Kamber
  • Ön & Arka Topuk-i. (Toe-in)
  • Ön & Arka Ağırlık Merkezi
  • Ön Kick-up
  • Arka Anti-squat
  • Teker Ara
  • Araç Genişliği

Çeşitli eksantrik burçlarından oluşan komple set, farklı süspansiyon geometri ayarları için kitte mevcuttur. Buçların takıldığı salıncak tutucular 7075 T6 İsviçre alüminyumundan yapılmıştır.

I.S.S.™ Suspension Holders I.S.S.™ Suspension Holders

Teker Arası Ayarı.

Salıncak kolları hızlı & kolay taker arası ayarı yapılmasına izin verir. Mevcut 2mm şimler ile, hem ön hemde arka salıncak kolları farklı pist koşullarında öne yada arkaya ağırlık dengesi ayarı için kullanılabilir. Salıncakları öne kaydırarak, arabanın denge ve ağırlığını arkaya, orta-tutunan zemin koşulların da uygunudr, salıncakları arkaya kaydırarak, denge be ağırlığı daha öne transfer edebilirsiniz.

Teker arası şimleri sadece ön/arka salıncak pozisoyonuna yardımcı olmamakta aynı zamanda taker arasının farklı pist koşullarına gore uzun yada kısa olması için ince ayarların yapılmasını sağlamaktadır.

Kaster Blokları.

1-parça kaster bloklar çok hafif üretilmiştir. Bu onları çok sert ve tutarlı yapmaktadır. Ayarlanmayan caster açısı şu anda 9° açı sunmaktadır. Ağırlık Merkezi pozisyonu kolaylıkla ve hızla ayarlanabilir, sadece yapılması gereken shimlerin kalınlığına karar verip kaster blok üzerinde top başlı vidanın altına yerleştirmek.

Kaster bloklarının geniş açılma açısı ile aracın şaftlarının(CVD) hızlı ve kolay takılıp çıkarılmasına imkan vermektedir. Komple aks sistemi C-Bloklara kolaylıkla monte/demonte edilebilinir. Ayrıca kasterdeki büyük açı şiddetli çarpmalarda aks ve C-blokların zarar görmesini azaltır.

Aracın şasesi kendinden 8° açı ile gelmektedir. Ancak I.S.S salıncak tutucular üzerindeki ayarlanabilir eksantrik burçlar kaster açısınıda etkilemektedir. Bu nedenle eğer eksantrik burçlar eğer orta poziyonda ayarlanırsa caster açı 9° şaseden kaster bloktanda 9° geleceği için toplam kaster açısı 18° olur. Toplam ayarlanabilir kaster aralığı 16-20°dir.

Opsiyonel 6° ve 12° kaster blokları sayesinde ekstra suspansiyon geometri ayarları yapılabilir.

Caster Blocks Caster Blocks

Direksiyon Blokları.

Küçük ancak yeterince sert direksiyon blokları çok özel kompozit karışımla maksimum kuvvet için tasarlandı.

Kompozit Direksiyon blok parçaları sayesinde hızlı ve rahatlıkla aracın alt ağırlık denge ayarı yapılabilir. Ayrıca ek pul ve parçalarla ağırlık dengesinin en uygun ayarına ulaşılabilinir.

Maksimum aktarım güvenliği için direksiyon blokların dış kısmında 5x12 rulmanları kullanılmıştır. Ayrıca iç kısımda daha küçük 5x10 rulmanlar kullanılarak yaysız ağırlığın azaltılması sağlandı.

Steering Blocks Steering Blocks

Teker Montaj Altıgenleri

Ultra hafif 14mm teker altıgenleri CNCde işlenmiş 7075 T6 siyah İsviçre alüminyumundan üretilmiştir. Ultra-doğru altıgenler sıkıştırma dizaynı sayesinde jantların düzgün bir şekilde araca montajı sağlanıyor.

Alüminyum altıgenler dönen ağırlığı azaltacak şekilde özellikle işlenmiştir ve tekerlerin yalpalamamasını garanti altına almaktadır.

Ayrıca araç genişliğini ayarlamak için opsiyonel offsetler mevcuttur.

Hex Hubs Hex Hubs

Çift Kollu Direksiyon Sistemi.

Basit ve etkili çift kollu direksiyon sistemine kolay ayarlanabilir servo koruyucu dahildir. Kolay ve hızlı bir şekilde ayarlanan direksiyon kolları sayesinde, Ackermann ayarları rahatlıkla değiştirilebilinir.

Bump steer ayarları, direksiyon blokları üzerine konulacak pullar vasıtası ile yapılır.

Dual Arm Steering System Dual Arm Steering System

HUDY Yay Çeliği™ Gerdirmeleri.

Maksimum güvenilirliği garanti altına almak için araçtaki gerdirmeler Hudy Yay Çeliğinden™ üretilmiştir. Araç ön/arka üst salıncak bağlantıları ve direksiyon sistemi yanında servo koruyucu üzerinde bu gerdirme ekipmanların da kullanılmıştır.

HUDY Spring Steel™ Turnbuckles HUDY Spring Steel™ Turnbuckles

Büyük Hacimli Amortisörler.

Her türlü pistte, güvenilir ve rahat amortisör sistemi çok önemli ve gereklidir. XB4 amortisör sistemi tasarlanırken kolay kurulabilme, devamlı tutarlı ve güvenilir olması dikkate alınmıştır. Tasarım aşamasında ve uzun dönemli testlerde, çeşitli ortamlarda ve pist tiplerinde en ince detaya kadar düşünülerek hazırlanmıştır.

Büyük hacimli amortisörler memransız ancak rebound ayarlarının taşma vidalı şok kapağı sayesinde kolaylıkla ve tutarlı bir şekilde yapılabilmesine imkan vermektedir.

Amortisör şaftının çıkabileceği en üst seviye lastik contalar sayesinde, en alt seviye ise pistonun altına konacak kompozit pullar sayesinde ayarlanabilir.

Alüminyum gövde, alt somun ve taşmalı amortisör kapakları, maksimum dayanıklılık için hepsi 7075 T6 İsviçre alüminyumundan üretilmiş ve sertleştirlip siyah kaplanmıştır

Pistonlar Delrinden üretilmiş ve maksimum tutarlılıktaki kalıplarda üretilmiştir. Farklı ölçü ve deliklerde pistonlar istenilen süspansiyon etkisini elde edebilmek için kite dahil edilmiştir. Kişiselleştirme isteyen ayarlar için boş pistonlar da dahil edilmiştir.

Amortisör şaftları çok özel çelik malzeme ile maksimum kesinlikte ve maksimum performansta çalışması sağlandı. Ayrıca ekstra sertleştirilerek ömrü uzatılmıştır.

Big-bore Shocks Big-bore Shocks

Amortisör Yayları.

XB4 yayları, büyük hacimli amortisörleri tamamlamak üzere özellikle dizayn edildi.

Yaylar, tıpki diğer XRAY yayları gibi, manuel olarak ölçüldü, seçildi ve çift olarak eşitlendi Her çift eşit boy ve aynı tepkimeyi verecek şekilde ayarlanıp, kolay ayrıştırılabilmesi için, lazer ile değerleri üstlerine kazıldı.

Shock Springs Shock Springs

İki çeşit yay tipi mevcuttur: Lineer –Yaylanma etkisi her zaman sabit değerde olan yaylardır. Bu yayların farklı sertlikte yayları mevcuttur. Progresif – Progresif yay tipinin en önemli avantajı araç viraj girişinde daha yumuşak yay etkisi verir, bu tutunmanın artmasına yardım ederken viraj ortasında daha sertleşerek maksimum dönüş hızı kazanacaktır.

Shock Springs Shock Springs

Farklı Amortisör Montajı

Arka salıncak kollarının yeni tasarımı arka amortisörlerin pratik bir şekilde farklı takılmasını sağlamaktadır. Pist koşullarına gore arka amortisörler kulenin önü yada arkasına takılabilinir. Ayrıcada amortisör kuleside dif yuvasının önüne yada arkasına takılabilinir.

Variable Shock Mounting Variable Shock Mounting Variable Shock Mounting Variable Shock Mounting

Silikon Yağ.

XRAY Premium Silikon Yağları, Xray tarafından Avrupalı uzman silikon yağ üreticisine ürettirilmiştir. Her üretim grubu laboratuvarlarda test edilip kalibre edilmektedir ve mümkün olan en yüksek tutarlılıkta ve kalitede üretim grupları eşleştirilmektedir. Sektörün cSt Standardı kullanılarak yeni üretim grubu yağların tanımlanması, ayarlanması kolaylaşmıştır.

XRAY ve XRAY takım sürücülerinin ayar sayfalarını takip ettiğiniz zaman kullandığınız yağların fabrika yarış takımının kullandıkları ile aynıdır. Böylelikle ayarların aynı ve aracın kontrolünün aynı olacağından emin olabilirsiniz.

Silicone Oils Silicone Oils

Denge Çubukları.

Ön ve arka denge çubukları özel yay çeliği malzemeden üretilmiştir. Aracın hem ön hemde arkasındaki diferensiyel kutularına monte edilmekte ve bağlantıları ile rahatlıkla ayarlanabilmektedir.

Ön ve arka denge çubukları yer değiştirebilmektedir. her ikiside aynı tasarım ve şekle sahiptir. Yay değerleri kolay ayrıştırma için lazarle üzerlerine kazıldı. Farklı Çeşitlerdeki çubuklar hassas ayarlar için mevcuttur.

Anti-roll Bars Anti-roll Bars

Rulmanlar.

22 adet yüksek hızlı, mavi kapaklı rulmanlar aracın yürüyen aksamı üzerinde maksimum verimli, seri ve uzun ömür için sağlanması için gress yağı alınarak Aero Shelll® Fluid 12 ile yağlandı.

Ball-bearings Ball-bearings

Arka Kanat.

Şık ve etkili arka kanat XB kepi ile mükemmel uyum için tasarlandı. Güçlü lexan malzemeden üretilmiş olan arka kanat, araca kanat montaj ekipmanı üzerinde ekstra düz pullar tarafından desteklenmiş yüzeye monte edilmektedir.

Opsiyonel daha kalın 1.5mm (#363511) ve 2.0(#363512) arka kanatlar daha güvenli ve daha düşük kırılma şansıona sahiptir ayrıca aracın performansı da artırmaktadır. Daha kalın kanat daha fazla tutunma ve stabilte vermekte ancak daha az direksiyon sağlamaktadır.

Rear Wing Rear Wing

Jantlar.

Özel olark tasarlanmış olan XB4 jantlar kit içinde mevcuttur. Araca uymak dışında yüksek performanstaki yarışlar içinde mükemmeldirler Jantlar cok esnek malzemeden yapıldıkları halde kazalara karşı çok dirençlidir.

Jant yanları maksiumum performans için aero-dinamik tasarlanmıştır. Jantın extra özellikleri içten bakıldığında görülebilir, destek bağları jantın mümkün olduğunca stabil ve deformasyona karşı dirençli olmasını sağlamaktadırlar.

Wheels Wheels

Şasi Dengesi.

Şasi tasarımı dengeli ağırlık dağılımına ve ağırlık transferine yoğunlaşmıştır. Şasi önceden delinmiş delikler sayesinde optimum denge için gerekecek ek ağırlık montajına hazırdır. Şasi ortasında, HUDY Şasi Denge Aleti #107880 ile kolaylıkla denge sağlanabilir.

Chassis Balance Chassis Balance

Ayar İmkanları.

Çok genis yelpazaede ayar olasılıkları mevcuttur: Kaster, Kamber, toe, kick-up, anti-squat, yükseklik,sarkma(downstop), genişlik, alt ağırlık merkezi, üst ağırlık merkezi, ağırlık merkezi pozisyonları, bump steer, teker arası, Ackermann, ayarlanabilir süspansiyonlar, ayarlanabilir ön ve arka differensiyel and ayarlanabilir XRAY Multi-Flex™ (Şasi Esnekliği).

Adjustment Possibilities Adjustment Possibilities

Grafit Gres.

XB4 paketinde premium HUDY Grafit Gres, İleri teknoloji yarı-sıvı yağlama üst seviye basınç katkı maddeleri ve eşit dağılmış grafitlerin taşıma kapasitesinin işbirliğinin ürünüdür. Temel görevi dönen ve yükteki dişlilerin yağlanmasıdır. Ancak aynı zamanda mükemmel yapışma özelliği sayesinde parça üzerinde kalır. Gres parça aşınmasını azaltır ve parçanın ömrünü üzatır.

Graphite Grease Graphite Grease

Ayar Kitabı.

XB4, dünyada en çok ayarlanabilir elektirikli off-road araçlardan bir tanesidir. İster çok fanatik bir yarışçı ister amatör seviye klüp yarışcısı, XB4 kolaylıkla sizin yarış stilimize, yarış tipine ve her türlü pist ortamına ayarlarlanabilecektir. Bütün ayar olasılıklarını iyice anlayabilmek için efsanevi HUDY ayar kitabı, 50den fazla sayfa ve yüksek kaliteli resimleri ve kolay okunulabilirliği ile yanı başınızdadır. Başlangıç seviye yada üst seviye yarışcı olmanız farketmez, kolaylıkla ayarlamanın ip uçlarını öğrenebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu direkt olarak XB4 yarış performansınızı artıracaktır. HUDY ayar kitabı www.hudy.net sitesinden indirilebilinir.

Set-up Book Set-up Book

XRAY Kurulum Kitapcığı.

XRAY Kurulum Kitapçığı artık sektör standardıdır, basit ve en iyi kitapçık aracınızı alır almaz size sunulmaktadır.İster ilk kez kurun ister tecrübeli yarışcı olun, bütün talimatlar direkt ve kolay anlaşılırdır. Tamamı renkli ve büyük 3D örnekler size kurulumun en kücük detayına kadar yardımcı olacaktır.

XRAY Instruction Manual XRAY Instruction Manual

XRAY VIP Müsteri Uygulamaları.

Sadece XRAY model araç sahibi bile olmak kendi başına bir tecrübedir. En premium lüks bir araca sahip olmak dışında siz artık Xray sahipleri ailesinin kıymetli bir üyesisiniz. XRAY Fabrikasının direkt servis ve desteği her zaman yanınızdadır. XRAY her zaman en son yenilenen bilgi akışını internet üzerinden yarış raporları ve en son ürün geliştermeleri sizle paylaşacaktır. Herhangi bir problem yada yorumunuzda direkt olarak XRAY destek ekibine yada herhangi XRAY fabrika yarışçısına XRAY forumu üzerinden sorabilirsiniz. Kendi ayarlarınızı foruma yükleyebilir, dünyanın en büyük ayar veri tabanından binlerce ayar setini indirebilirsiniz. XRAY takımına katılarak VIP uygulamasının sadece başlangıcındasınız.

XRAY VIP Customer Treatment XRAY VIP Customer Treatment
Go UP