nt1

Yenilmez performans gücüne sahiptir...sayısız zaferlerle ödüllendirilmiştirler
XRAY felsefesinin kalbinde, bir firmanın mükemmele olan inancını mühendislik, tasarım, performans ve destek, ve yapılacak herseyin bir çatı altında yapılması yatmaktadır. NT1; XRAY’in mükemmelciliği ile eşanlamlıdır: dünyanın her yerinde zaferleri toplayan bir platforum ayrıca mükemmelden aşşağısını kabul etmeyen müşterilerinin aklını ve kalbini kazanmıştır.

Bir çok kez „Yılın Araçı“ ödül sahibi ve aralarında Dünya Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu, ABD Şampiyonluğu, Asya Şampiyonluğu ve düzünelerce Ulusal Şampiyonlukların bulunduüu başarılar- NT1 in yenilmez bir yarış soyağacını oluşturur.

XRAY AR&GE takımı nerdeyse mükemmel NT1 daha geliştirmek için çok çalıştı. Daha önceki bir çok geliştirme gibi 2013 özellikleride yine yorumlara, verilere ve fabrika yarış takımının bilgilendirmelerine buna ilaveten tüm dünyadaki müsterilerinin taleplerine göre şekillenmiştir. Devamlı ürün geliştirme kararlılığı yeni NT1, sizin mantıklı seçiminiz.

Martin Hudy
XRAY NT1 Tasarımcısı

Prestij. Zerafet. Lüks.

Seri akan çizgiler, ayırıcı tasarım, hafif platforum da şekillendi- gücün ifadesi, dramatik stil, üstün teknoloji, saf lüks ve performans. XRAY vazgeçilmez tasarım felsefesi ile bir araya gelen en iyi nitro yol aracını yaratma arzusu. NT1 eşsiz XRAY karakteri, işçiliğin zirvesi, en ufak detaya bile en yüksek ilgi ve en kaliteli malzemeden üretilmiştir. Kazanmanın vazgeçilmez olduğu yarışçılar için doğru cevap: NT1

Eşsiz yarış tutkusunun ifadesi. Performans sanatı. NT1

Kazanma Mirası.

İlk XRAY NT1 aracının çıkarıldığı ilk günden beri, XRAY 1/10 yarış sahnesinin itici gücüdür. Devamlı gelişim Xray gelişimi her zaman artan performansa neden olmuştur. Sayısız yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası seviyedeki zaferler XRAY’in şu anda yol araçları içinde bir standard ölçüsü olmasını sağladı. Işçilik, dayanıklılık ve performans Xray kitlerini efsaneye döndürdü.

Yeni Alçak Profilli (LP) Süspansiyonlar.

NT1 süspansiyonları komple olarak yeniden tasarlandı ve yeniden işlendi. Herşey yeni ve süspansiyonlar alüminyumdur. Yeni LP süspansiyonlar nerdeyse T4 aracla komple uyumludur. Sadece süspansiyon haznesi, süspansiyon şaftları ve yayları farklıdır.

Yeni LP süspansiyonları daha araca daha düşük ağırlık merkezi sağlamakta ve buda aracın maksimum stabil olmasını sağlamaktadır.
Yeni LP süspansiyonlar ile NT1 daha düz ve özellikle şikanlarda daha kolay kullanım sağlamaktadır. Tutunma taklalarına karşı daha dirençli ve virajlarda daha yüksek süratle tutunan bir araçtır
Süspansiyon şaftları özellikle sertleştirilerek daha dayanıklı ve daha uzun kullanım ömrü sunmaktadır.

Yeni alçak profilli(LP) süspansiyonlar için yeni pistonlar tasarlandı ve üretildi
Piston setleri 3 ve 4 delikli ve 1.1, 1.2, and 1.3mm çaptaki deliklere sahiptir. Pistonlar çok özel metodlar ile DELRIN malzemeden üterilmiştir. Mükemmel yuvarlaklık ve maksimum sertlik ve dayanıklılığı garanti altına almaktadır Yeni alçak profilli süspansiyonlar önceki NT1 süspansiyonlarından 6mm daha kısadır.
Süspansiyon hazneleri CNC-işlenmiş en iyi kalite 7075 T6 İsviçre alüminyumundan üretilmiş ve sağlamlık için sertleştirilmiştir.

Süspasiyon hazneleri kısaltılmış ancak daha geniş çaplı olarak üretilmiştir ve daha önceki modellerdeki NT1 lere aynı hacimde yağ almaktadır.

Hem ön hemde arka süspansiyonlar altta top bağlantı sistemi ile monte edilmektedir. Bu sayede rahat hareket eden süspansiyonlar daha çok tutunma sunmaktadır.

Yuvası işlenmis süspansiyon hazneleri çabuk ve kolay araç yüksekliği ayarlanmasına imkan vermektedir Süspansionlar dar profilli memran ile gelmektedirler ve bu sayede süper seri ve hassas çalışmaya imkan vermektedir

Yeni Süspansiyon Yayları(3S).

Yeni 3s yaylar özellikle LP süspansiyonlara uyum için tasarlanmıştır. Ve arka yaylar önceki NT1 yaylarından 4mm daha kısadır.

NT1 önde C4.0 yayları ile gelmektedir bu sayede maksimum stabilte ve dönüş sağlanmaktadır. Arkadaki C3.5 yayları yine maksimum tutunma ve viraj hızı sağlamaktadır

Ön ve Arka yaylar aynı boydadır bu sayede viraj içi süratlenme sağlandı.

3S yayları diğer bütün XRAY yayları gibi manuel olarak ölçüldü, seçildi ve eşleştirildi. Bu yapılırken her ikisinin hassas, aynı uzunlukta ve eşit tepkime vermesi sağlandı,
XRAY 3S SPRING-SET (2 pcs)    Front = Rear

Yeni Süspaniyon Kuleleri.

LP süspansiyonların etkisini maksimize etmek için hem ön hemde arka kuleler komple olarak yeniden tasarlandı ve 6mm arkada, 4mm önde alçaltılarak ağırlık merkezini olabilecek en düşük seviyeye gelmesi sağlandı. 3mm en iyi grafit materyalden işlenen süspansiyon kuleleri daha küçük, hafif, daha kompakt ve bir çok şiddetli testten sonra yarış için tasarlanmış ve gazdaki direksiyon yeteneğini artırmıştır.

Yeni Üst Dif. Yuvası Kapakları.

Yeni üst diff yuvası kapakları yeni yuvarlanma merkezi pozisyonları eklenerek geliştirilmiştir. Standard yuvarlanma merkez pozisyonlarına ilaveten bu ekstra pozisyonlar dif. Yuvası üzerinde kullanılabilir. Arka üst kamber linki bu pozisyonların kullanımı için uzatılmıştır. Bu sayede arac yüksek tutunma ortamında daha stabil yada daha yüksek çaplı lastikler kullanıldığında taklanın azaltılmasına yardımcı olacaktır. Opsiyonel top şeklindeki bağlantılar ekstra yuvarlanma merkez ayarı için kullanılmalıdır.

Yeni Ön Tel Tipli Denge Çubuğu

Küçük teknik pistlerde yada büyük hızlı pistlerde farketmez her koşulda uygun denge cubuklarını kullanabilirsiniz. Aracın önü için hem tel stili hemde bıçak stili denge çubukları dahildir.

Tel denge çubukları:

teknik ve küçük pistlerde kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu ortamlarda aracın hızlı bir şekilde yön değiştirir ve sağ/sol arasında ağırlık transferi hızlı gerçekleşir.

Bıçak tipli denge çubukları:

uzun duzlukleri olan ve aracın maksimum viraj hızına ihtiyac duyduğu pistlerde kullanılmalıdır. Bu tip denge çubuklarında araç köşelere dalamaz ve maksimum süratle viraja girer.

Şasi.

Şasi, virajlarda daha iyi performans alması için yeniden tasarlandı. Yeni şase daha daraltılarak esnekliği artırıldı ve bu da daha fazla tutunma ve direksiyon hakimiyeti sağladı. Ayrıca daha dar şase sayesinde pist köşelerine temas azaltıldı dolayısı ile aracın köşelerde „STOP“ etmesi engellendi.

Hafif şasi 3mm 7075 T6 İsviçre aluminyumundan CNC de üretilmiştir. Şaside stratejik olarak stress azaltıcı ve hafifleme yaratacak boşluklar işlenmiştir ancak bunun yanında güç ve istikrarın bozulmasına imkan verilmemiştir. Opsiyonel motor montaj ayağı ve volan sayesinde, motorun altında kalan alan işlenerek, motorun daha alçağa oturması sağlanabilir, böylelikle ağırlık merkezi daha da aşağı çekilir. Şasi kenarlı eğimli, altta gömme vida delikleri mevcuttur. Grafit takviye ekentiler ve ek ağırlıkların öne ve arkaya eklenmesine imkan verir.

Akılcı tasarım, kolay kullanım, geliştirilmiş ayar degişiklikleri ve montaj ağırlıkları daha düşük ağırlık merkezi oluşmasını sağladı. Bütün vida delikleri gömme yapılmış ve dümdüz bir alt şasi oluşturulmuştur.

Motor altındaki hava kanalları motora daha fazla hava akışı sunmakta ve daha soğuk kalmasını sağlamaktadır.

Alıcı Plakası

Alıcı plakası Multi-flex ayarlarının bir parçası konumundadır. Daha kolay ve efektif esneklik ayarı yapılabilmektedir. Alıcı plakası altındaki burçlar kullanılarak daha sert yada daha esnek bir şase ayarı yapılabilinir.

Düşük tutunmalı pistlerde daha esnek ayarlar yapılması tavsiye edilir. Daha yumuşak ayar daha çok tutunma sağlar.

Yüksek tutunma ortamlarında daha sert bir alıcı plakası tercih edilmelidir.

Eksoz Montaj sistemi de yeniden tasarlanmıştır. Eksoz montajı artık alıcı plakasına bağlı değildir ve dolayısı ile negatif esneklik etkisi ortadan kaldırılmıştır. Alıcı plakası her iki yöne eşit esnemekte ve buda tutarlılığı artırmaktadır ayrıca önde daha fazla esnelik viraj içi sürati artırmıştır.

Ters Debriyaj Seti

Yeni ters debriyaj tasarımı aracın daha seri ve hızlı kalkışını sağlar bunun yanında debriyaj balatalarının kullanım ömrü artar.

Kolay-ayarlanabilir 3lü balata XCA (XRAY Centrifugal-Axial) debriyajı debriyaj çan, somun, volan somunu ve Hudy Yay Çeliğinden yapılmıi rulman yakası, sert kaplanmıs volani debriyaj diski ve 7075 T6 İsviçre alüminyumundan yapılmış yay yuvasından oluşmaktadır.

Hafif Aktarım Sistemi.

NT1 deki verimliliği artırmak için hafif aktarım sistemi parçaları kullanılmıştır. Ağırlık azaltılırken motordan tekerlere aktarılan güce dayanacak kadar sağlamdır. Hızlanma ve super seri çalışan aktarım sistemi bu aracın fark yaratan avantajıdır.
Foto:
• Ön Orta Şaft-HUDY Yay Çeliği™ - Hafif
• Hafif Diferensiyel Bağlantıları - HUDY Yay Çeliği™ (2)
• Hafif Diff. Uzun Adaptör - HUDY Yay Çeliği™ (2)

Eksoz Montajı.

Yeni eksoz montaj sistemi. Eksoz tutucu sol diferensiyel yuvası üzerine monte edilmektedir. Yeni ekstra uzun eksoz teli bütün standart eksozlara uyumludur.

Bağlantılar Xray’ özgü özel sertleştirme işlemi ile ömrü ve güvenilirliği uzatıldı

Ön Diferensiyel Yuvaları (Bulkheads).

Ön difrensiyel yuvaları yeni tel tipli denge çubuğunu ve yeni eksoz montaj sistemi için geliştirilmiştir.

Ön Salıncak Kolu.

Ön salıncak kolları yeni denge çubuğu için modifiye edildi ve geliştirildi.

Sünger Tampon.

Ön sünger tampon yeni denge çubuğuna göre geliştirilip, modifiye edilmiştir.

Arka Top Başlı Akslar.

Arka aktarım sistemi top başlı aks sistemi
ile yapılmıştur. Bu arka tutunmayı artıracaktır. Yeni şaftlar arka aks yuvalarına uygundur. Şaftlar kitin içindedir.

Tekerlek Merkezleri(Hub)

Yeni Alüminyum tekerlek merkezleri CNC-işlenmiş ve 7075 T6 İsviçre alüminyumundan, siyah kaplanarak yapılmıştır. Alüminyum yalpasız altıgenleri mükemmel uyumda ve rahatlıkta tekerlek montajına imkan tanır.

Araba Tutucu.

Yeni geliştirilmiş araç tutucusu yakıt tankı açılışına uygundur ve rahat yakıt dolmasına destek olmaktadır.

Kayıs Gergisi.

Aracın kayış gergisi alıcı plakası tutucusu üzerine monte edilmiş grafit plaka üzerinden yapılabilmektedir. Akıllı dizaynı sayesinde kolay ayarlanabilir, ve motor sökülmesi gerektiğinde kolaylıkla çıkarılabilinir.

XRAY Multi-Flex™.

Kumanalı araç dünyasında yeni standartların belirlenmesinde her zaman XRAY yenilikçi mühendislik fikirleri ve çözümlerle, çıtayı yükselten ve diğerlerinin takip edeceği piyasa standartlarını belirlemiştir. XRAY’in yenilikçi Multi-Flex Teknolojisi™ (MFT™) orjinalde 1/10 elektirikli yol araçları için tasarladı. Ancak geçtiğimiz yıllarda, yol araçları gelişiminde önemli mihenk taşlarından biri oldu. Buluş sadece sayısız ödül ve övgü almadı bunun yanında farkı dünyadaki rekabetçi yarış ortamlarında ortaya çıktı... XRAY’in birçok lokak ve ulusal yarısı domine etmesine yardımcı oldu.



NT1 esneklik ayarları olan ilk nitro yol aracıdır. Ayrıca opsiyonel Multi-Flex™ 1-parça motor montaj sistemi ile esneklik farklı yarıs koşullarına yada sürüş stiline göre değişmektedir.

STIFF

Use stiff setting for high-traction tracks where a lot of steering and car response is required.

MEDIUM

Use medium setting for medium-traction tracks. This setting offers good balance between steering responsiveness and traction.

SOFT

Use soft setting for low-traction, dusty tracks. The car will create a lot of traction with this setting but will have less steering and response compared to stiffer setting.

Şasi Multi-Flex™.

Standard 2 parça motor ayağıi bir çok sürüş stili ve kullanım köşuluna göre test edilerek doğru miktarda şase esnekliği verecek şekildedir. Daha özel yarış ortamları yada sürüş şekillerinde daha fazla flex için şasinin ortasına ek olarak opsiyonel MFT™ 1 parça motor ayağı monte edilmelidir. Bu parça sayesinde, şasenin esnekliğini sertleştirerek hem önde hemde arkaya takviye yapar. MFT tek parça motor ayagı ek olarak grafit desteklerle arka dif. Yuvalarına ve/yada ön pil bağlantılarına bağlanarak daha sert bir platforum elde edilebilir.

Alıcı Plakası Multi-Flex™.

Alıcı plakasının esnekliği şasi esnekliğinden bağımsız olarak yapılabilmektedir. Bu sayede son ayarlar yapılabilir.

Alıcı plakası arkasındaki burçlar kullanılarak ayaklar sabit yada esnek olarak ayarlanabilir. Düşük tutunmalı pistlerde daha esnek ayar yapılması tavsiye edilir daha yumuşak araç daha cok tutunma sağlayacaktır. Sabit alıcı plakası daha çok yüksek tutunan pistlere uygundur

Ön opsiyonel grafit radyo alıcısı daha sert ön bölüm yaratır buda alıcı plakasının esneklik karakterini değiştirir. Desteksiz Alıcı Plakası daha çok dönüş kazandırırken, destekli araç yüksek tutunan ortamlarda/ lastik sıvısı kullanıldığında daha stabil ve kolay kullanım imkanı veriyor.

En Düşük Ağırlık Merkezli Platforum.

Yaratıcı tasarım konsept ve mühendisliği sayesinde bütün parçalar ultra-alçak pozisyonlaştırılmıştır. Bu sayede, super stabil ve hassas kullanıma imkan veren mümkün olan en düşük ağırlık merkezi oluştu.

Kaliteli & Özel Malzemeler.

NT1 lüks bir model araba yarış aracıdır ve en üst kalite materyalden üretilmiştir: en kaliteli grafit, özel HUDY Yay Çeliği™ - yüksek derece 7075 T6 isvicre alüminyumu- Dayanıklı ısı uygulamalı çelik ve uçak teknolojisi alüminyım ve XRAY tarafından geliştirilmiş ve formüle edilmiş kompozit plastik parçalar. NT1’e özel kalite ve tek.

Diferensiyel Yuvaları.

Süper hafif diferensiyel yuvaları temiz ve hafif tasarımı sayesinde en hafif ve en alçak ağırlık merkezine sahiptir bu NT1’in kolaylıkla servis edilmesine ve bütün parçalara kolay ulaşılmasına yardımcı olmaktadır. Yuvalar super-sıkı, bütün parçaların üstüne takıldığı bir platforum yaratmaktadırlar. Özel Kompozit karışımla hazırlanmıs ve birden çok sök/tak yapılmasına imkan verirken parçalar üzerinde stress yada yıpranma oluşmamakadır.
Kompozit yuvaların en büyük avantajı motor tarafından gelecek titreşimleri emerek daha doğal flex ortamı yaratmakdır. NT1 bu nedenden dolayı en kolay kontrol edilen nitro yol aracıdır.

Kolay Dif. Ulaşımı.

NT1 in akıllıca tasarımı super-kolay bir şekilde önde sadece 4 vida sökerek ve arkada 4 üst vida 2 arka kule vidası sökülerek diferensiyellere ulaşılmasını sağlamaktadır.

Entegre Kayıs Gergisi.

Hem ön hemde arka diferensiyel yuvalarında entekre olmuş eksantirik burçlar kolaylıkla ve hızla ön arka kayıs gergi ayarı yapılmasını sağlamaktadır.

Yakıt Tankı.

75cc yakıt tanki aracın tam ortasında, hypertonik kapağa ve iç taş tipi filtreye sahiptir. Eşsiz düşük profilli dizayn yakıt tankının mümkün olan en alçak seviyeye oturmasını sağlamaktadır.

Yakıt tankı lastik montajındaki parçalar sayesinde titreşimi azaltmaktadır. Yakıt tankı özel kompozit karışımdan üretilmiş ve her koşulda güclü ve sağlam olması garantiye alınmıştır.

Yakıt tanki parçaları özel robot sistemi ile yapıştırılmıştır ve maksimum kesinlikle ve hassasiyetle ısıtılıp yapışması sağanmıştır.

5-hücreli alıcı paketi yakıt tankının altına en düşük ağırlık merkezinet akılmaktadır. Ayrıca opsiyonel mikro-size alıcı pili yakıt tankının 3mm daha alçağa çekilmesini ve ultra-alçak nitro yol platforumu yaratmaktadır.

Alıcı Kutusu

Kompakt hafif alcıcı kutusu temiz tasarım ve yerleşimdedir. Alıcı kutusu alıcı plakasının yanına monte edilir. Herhangi ölçüdeki alıcı ve opsiyonel on/off düğmesine uygundur ayrıca suya karşı dirençli kapağa sahiptir.

Pil Ulaşım

Alıcı pili yakıt tankı altından, kompozit alt kapak vasıtası ile kolaylıkla çıkarılabilir. Opsiyonel grafit kapak ayrıca özel CNC-işlenmis pil yerleşim cepine sahiptir, pilin olabilecek en alçak seviyeye monte edilmesini sağlamaktadır. Grafit kapakların esas özelliği Multi-Flex Teknolojisinin bir parçası olmaktadır. Şasye dikey olarak alt zemine destek vermektedir.

Motor Montaj Ayakları.

2 parça motor mountu kolay yerleşime imkan verir. CNC-de premium kuvvetli uçak alüminyumundan üretilmiştir. Ayrı motor ayakları ayrıca satın alınarak butun motorların önceden hazırlanma imkanı vererek daha hızlı motor montaj imkanı oluşmasını sağlamaktadır.

Dişli Aralık Ayarı.

Akıllı motor ayağı tasarımı motor pozisyonunu bir kere optimum aralığa ayarlannır ve sabit kalır. Dişlerin rektifiye şekli motorun her zamana aynı pozisyonda olmasına imkan vermekte ve motorun oynatılmasını engellemektedir. Dişli aralığı ayarlandıktan sorna motor pozisyonu %100 aynı kalacak sekilde ayarlanır ve herhangi dişli ayarı yapmadan defalarca motor sökülüp takılabilir.

Fren Sistemi.

XRAY fren sisteminde en ufak detaya bile fokuslanmıştır. Lazer kesim tutarlı düz çelik fren diskleri yalpasız freni yüksek tutunan, lazer kesim fren balataları sayesinde sağlamaktadır. Fren diski kücük, ince ve çok hafiftir.

Tutarlılığı ,elle tornalanmış, herzaman doğru yalpasız dönüş sunmaktadır. Fren emirleri frenlere tutarlı bir şekilde fren plakaları tarafından iletilmektedir. Daha uzun ömür ve verim alabilmek için hem fren diskleri hemde balataları ısı ile işlenmiştir

Aktarım Sistemi.

Aktarım sitemindeki yapı neticesinde vites sistemi seri ve sürtunmesizdir. Küçük diferensiyellerden, verimli oranlı, hafif kasnaklar, en hızlı hafif yağlanmış rulmanları ve bütün hafif aktarım paçaları, hepsi maksimum verimlilik için tasarlanmıştır.

Kullanım Şaftları.

Ufak kullanım şaftları HUDY Yay Çeliğinden™ üretilmiştir. Sektör lideri HUDY tarafından en verimli şaftlar üretilmektedir. HUDY tarafından geliştirilen sır HUDY yay Çeliği™ uzun kullanım ömrü sağlamlık ve en hafif ağırlığa sahiptir

NT1 ön constant velocity aksları (CVDs) ve arka top başlı aksları dünyaca iyi bilinen HUDY yay çeliğinden™ üretilmektedir. Dünyanın en ince ve en dayanıklı şaftları bu araçta kullanılmıştır.

Bütün şaftlar ve bağlantılar özel bir yöntemle sertleştirilmis ve uzun ömür ve güvenilirlik sağlanmıştır.

Dişli Diferensiyel.

NT1 diferensiyelleri küçük ve hafiftir. Bu sayede en düşük dönen kütle ve en düşük ağırlık merkezi sağlanır. Lastik yalıtılmlı kompozit yuvalar özel karışımda üretilmiştirler ve uzun çalışma koşullarında bile şekil değiştirmez ve deformasyona uğramazlar bu sayede dişlilerin negatif etkileri oluşmaz. Dişli kısımları preslenmiş çelikten, ısı uygulanmıs ve seri ve hassa çalışma için işlenmiştir.

Kasnaklar..

Bütün kasnaklar özel kompozit materyaldan üretilmiş ve sürtünmesiz çalışma sunmaktadır. Bu sayede diş kırılma olasılığı azaltılmaktadır. Özel karışım kullanım ömrünü uzatmaktadır.

PUR® Kayışlar.

Aktarım sistemi PUR®-işlenmiş yüksek verimli düşük sürtünmeli kayışlar tarafından sağlanmaktadır. Bu sayede gücün aktarım sisteminin her yerine verimli ve gerektiği şekilde aktarılması sağlanmaktadır.

2-Vites Aktarma.

2 vitesli aktarım sistemi; süper seri şaft üzerine kurulmuştur. Bu şaft hassas üretim sürecinden geçerek, süper seri, HUDY şaft çeliğinden, ve ayrıca ısı uygulaması yapılarak güçlendirilerek ve ömrü uzatılarak üretilmiştir. 2 vites adaptörü CNC-işlenmiş 7075 T6 İsviçre alüminyumundan üretilmiştir. Tek yön rulmanı ve yalpasız spur dişliler bu parçaya tam olarak monte edilebilmektedir. Yüksek kalite Alman tek yön rulmanı elle-işlenerek maksimum tutarlılıkta çalışması ve sağlamlığı sağlanmışstır.2 vites adaptörü sertleştirilmiş çelikten yapılmıştır.

Spur Dişli.

XRAY’in sır kompozit karışımı ile hazırlanan hassas kalıplama ile üretilen spur dişlileri yüksek performanslı komürsüz motorların güçünü kontrol etmektedir. Spur dişlileri olabilecek en hafif ağırlık ve en güçlü performans için tasarlanmıştır. Kolay ayrıştırma için diş sayısı spurların üzerine yazılmıştır

Salıncak Geometrisi.

NT1, yol araçları içerisinde tam olarak optimize edilmiş ve en ileri seviye salıncak geometrisine sahiptir. Her türlü yarış ortamına göre tepki vereçek şekildedir. Yıllar içinde XRAY, geniş süspansiyon geometrisi bilgisi ediniştir ve kendi tarafından geliştirilmiş süspansiyon sertliği teknolijisi hem elekririkli yol araçları hemde off-road araçlarda kendini ıspatlamıştır. Ultra Hafif salıncak parçaları özel kompozit malzemeden dayanıklı ve yüksek performanslı yarışmanın gereksinimlerini karşılamaktadır.

I.S.S. Salıncak Tutucular™.

NT1 I.S.S. (Integrated Suspension SettingsTM) dizayınına sahiptir. Bütün ayarlarlar tamamı ile entegre olmuş sistem sayesinde komple setup değişiklikleri herhangi parça değişmeden yapılabilir, opsiyonel yuvarlanma mekezi, anti-dive yada anti-squat bloklarına ihtiyaç yoktur. Eksantirik burçlar sayesinde yuvarlanma merkezi, anti-dive ve anti-squat kolaylıkla ayarlanabilir.Yüksek-mukavemetli çelik salıncak pimleri daha seri çalışma için parlatılmış ve e-clips ihtiyacını ortadan kalırmak için kaptılmıştır

Salıncak Kolları.

Salıncaklar bir RC model aracın en önemli parçalarından biridir. Onlar direkt olrak aracın kontrol edilebilme ve yarış karakterini etkiler. NT1 salıncakları farklı tasarım ve montaj şekillerinin uzun süreli testleri sonucunda oluşturulmuştur. Uzunluğu, kalınlığı, esnekliği, geometrisi, kullanılacak hammade ..... kısacası her detay salıncaklarda optimum sonucun yaratılması sırasında dikkate alındı

Özel karışımlı salıncak kollar güvenilirlik ve performans arasında ideal balansı sağlamaktadır. Salıncak kolu tepkime için yeteri kadar sert, ancak ekstrem dayanıklılık içinde gerektiği kadar yumuşaktır

Direksiyon Bloklar.

Maksimum sağlam ama olabilecek en küçük bloklar özel bir kompozit karışımdan hazırlanmıştır.

Mükemmel kalitede rulmanlar bloklara mükemmel şekilde oturmakta ve ekstra herhangi bir oynama olmadan maksimum stabilite ve dönüşler sağlanmaktadır

Kit 0 King pimli bloklara sahiptir, ayrıca 1 derece king pimli versiyonda opsiyonel olarak daha fazla viraj dönüşü için satın alınabilir.

Arka Taşıyıcı Bloklar (Uprights).

Arka bloklar küçük ancak özel kompozit karışım sayesinde çok sağlam olacak şekilde tasarlanmıştır.

Mükemmel kalitede rulmanlar bloklara mükemmel şekilde oturmakta ve ekstra herhangi bir oynama olmadan maksimum stabilite ve dönüşler sağlanmaktadır

Bloklar iki adet üst yuvarlanma merkezi ayar bağlantı noktasına sahiptir.

Mil Toplar.(Pivot Balls).

NT1 salıncak mili hassas mil top bağlantılarına sahiptir ve uztılmış ömür ve en sert kazalara dayanabilmesi için serteştirilmişstir. Toplamda sekiz (8) mil topu mecuttur ve bunlar Kompozit güçlü m12 somunları ile desteklenmektedir. Bu sayede mümkün olduğunca ağırlık tasarrufu sağlandı.

Mil top bağlantıları çelik malzemeden maksimum dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Ayrıca ağırlığa fokuslanan kullanıcılar için süper hafif alüminum versiyonlarıda opsiyonel olarak temin edilebilir.

Alüminyum Teker
Montaj Altıgenleri
(HEX).

Ultra hafif teker altıgenleri CNCde işlenmiş 7075 T6 siyah İsviçre alüminyumundan üretilmiştir. Ultra-doğru altıgenler sıkıştırma dizaynı sayesinde jantların düzgün bir şekilde araca montajı sağlanıyor. Alüminyum altıgenler dönen ağırlığı azaltacak şekilde özellikle işlenmiştir ve tekerlerin yalpalamamasını garanti altına almaktadır.

Ayrıca araç genişliğini ayarlamak için opsiyonel olarak -0.75mm ve +0.75mm offset aparatları mevcuttur.

Denge Çubukları.

Denge Çubukları özel olarak çelik malzemeden üretilmiştir. Aracın hem ön hemde arkasını stabilize etmek için kitte dahildir.

Tel denge çubukları: teknik ve küçük pistlerde kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu ortamlarda aracın hızlı bir şekilde yön değiştirir ve sağ/sol arasında ağırlık transferi hızlı gerçekleşir. Kalınlıkları her telin üstünde işaretlenmiştir. Ayrıca farkı kalınlıkta tel denge cubukları istenilen ayarı tuturabilmek için opsioyonel olarak mevcuttur.

Bıçak tipli denge çubukları: uzun duzlukleri olan ve aracın maksimum viraj hızına ihtiyac duyduğu pistlerde kullanılmalıdır. Bu tip denge çubuklarında araç köşelere dalamaz ve maksimum süratle viraja girer. Ön bıçak tipli denge çubukları elle işlenmiş ve en uzun kullanım ömrü için HUDY Yay Çeliğinden üretilmiştir. Denge çubukları kolaylıkla 1.5mm allen tipli aletle ayarlanabilir. Kit 1mm kalınlıgında bıçak tipli denge çubuklarına sahiptir. Aydıca 0,7mm kalınlığındaki opsiyonel tipleride satın alınabilir.

İster küçük teknik pistlerde ister hızlı büyük pistlerde yarışın her iki denge çubuğu modeli kite dahildir. Tel yada bıçak tipli ikiside pakete dahildir.

HUDY Yay Çeliği™ Gerdirmeleri.(Turnbuckles).

Bütün gerdirmeler kitle beraber gelen gerdirme aleti ile kolaylıkla ayarlanabilir. En yüksek sağlamlık ve uzun ömür için bütün gerdirmeler HUDY Yay Çeliği™‘inden üretilmektedir. Bu da onları piyasadaki en güçlü gerdirme yapmakladır.

Servo koruyucu.

Ayarlanabilir yay gergili, merkezi servo koruyucu. Servo koruyucu kolay ayarlanabilir Ackermann pozisyonlarına sahiptir. Kolay değiştirilen ekler sayesinde direksiyon karakteristiği değiştirilebilir...bu NT1inizin kendi sürüş ve pist koşullarına göre ayarlarınızı yapmanıza imkan tanır

Silikon Yağ.

XRAY Premium Silikon Yağları, Xray tarafından Avrupalı uzman silikon yağ üreticisine ürettirilmiştir. Her üretim grubu laboratuvarlarda test edilip kalibre edilmektedir ve mümkün olan en yüksek tutarlılıkta ve kalitede üretim grupları eşleştirilmektedir. Sektörün cSt Standardı kullanılarak yeni üretim grubu yağların tanımlanması, ayarlanması kolaylaşmıştır

XRAY ve XRAY takım sürücülerinin ayar sayfalarını takip ettiğiniz zaman kullandığınız yağların fabrika yarış takımının kullandıkları ile aynıdır. Böylelikle ayarların aynı ve aracın kontrolünün aynı olacağından emin olabilirsiniz.

Tampon.

Kompakt ön sünger tampon yüksek dirençli hafif süngerden üretilmiştir. Ön üst ve alt tampon tutan parçalar kompozit olarak en sert darbeler dayanacak hammaddeden üretilmiştir.

Rulmanlar.

NT1 tamamı ile rulmanlarla donatılmıştır. yüksek hızlı, mavi kapaklı rulmanlar aracın yürüyen aksamı üzerinde maksimum verimli, seri ve uzun ömür için sağlanması için Aero Shelll® Fluid 12 ile yağlandı. Ana rulmanlar daha büyük ve ekstra güçlü rulman çercevelerine sahiptir. Bu sayede rulmanlar en sert ortamlarda bile seri ve verimli çalışmaktadır.

Kep Tutacak Kuleler.

Kalın 6mm kalınlıkltaki kep tutacak kuleler çok özel kompozit materyalden maksimum güç ve darbelere karşı, takla atsa bile, yeterli esnekliği sağlamaktadır. Kep destekleri kepi daha iyi desteklemeleri için yuvarlaklaştırılmıştır.

Şasi Dengesi.

Şasi tasarımı dengeli ağırlık dağılımına ve ağırlık transferine yoğunlaşmıştır. Şasi önceden delinmiş delikler sayesinde optimum denge için gerekecek ek ağırlık montajına hazırdır. Şasi ortasında, HUDY Şasi Denge Aleti #107880 ile kolaylıkla denge sağlanabilir.

Ayar Olasılıkları.

NT1 tamam ile ayarlanabilir ön ve arka süspansiyon geometrisine sahiptir: kaster, kamber, topuk,anti-dive, anti-squat, yükseklik,sarkma, genişlik, Ackermann, yuvarlanma merkezleri. Kolay ve hızlı ayarlamalar için biz RC aletlerinde dünya lideri HUDY ayar ve aksesuarlarını kullanmanızı tavsiye ederiz

Ayar Kitabı.

NT1, dünyada en çok ayarlanabilir nitro yol araçlarından bir tanesidir. İster çok fanatik bir yarışçı ister amatör seviye klüp yarışcısı, NT1 kolaylıkla sizin yarış stilimize, yarış tipine ve her türlü pist ortamına ayarlarlanabilecektir. Bütün ayar olasılıklarını iyice anlayabilmek için efsanevi HUDY ayar kitabı, 50’den fazla sayfa ve yüksek kaliteli resimleri ve kolay okunulabilirliği ile yanı başınızdadır. Başlangıç seviye yada üst seviye yarışcı olmanız farketmez, kolaylıkla ayarlamanın ip uçlarını öğrenebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu direkt olarak NT1 yarış performansınızı artıracaktır. HUDY ayar kitabı www.teamxray.com. sitesinden indirilebilinir.

XRAY Kurulum Kitapcığı.

XRAY Kurulum Kitapçığı artık sektör standardıdır, basit ve en iyi kitapçık aracınızı alır almaz size sunulmaktadır.İster ilk kez kurun ister tecrübeli yarışcı olun, bütün talimatlar direkt ve kolay anlaşılırdır. Tamamı renkli ve büyük 3D örnekler size kurulumun en kücük detayına kadar yardımcı olacaktır.

XRAY VIP Müsteri Uygulamaları.

Sadece XRAY model araç sahibi bile olmak kendi başına bir tecrübedir. En premium lüks bir araca sahip olmak dışında siz artık Xray sahipleri ailesinin kıymetli bir üyesisiniz. XRAY Fabrikasının direkt servis ve desteği her zaman yanınızdadır. XRAY her zaman en son yenilenen bilgi akışını internet üzerinden yarış raporları ve en son ürün geliştermeleri sizle paylaşacaktır. Herhangi bir problem yada yorumunuzda direkt olarak XRAY destek ekibine yada herhangi XRAY fabrika yarışçısına XRAY forumu üzerinden sorabilirsiniz. Kendi ayarlarınızı foruma yükleyebilir, dünyanın en büyük ayar veri tabanından binlerce ayar setini indirebilirsiniz. XRAY takımına katılarak VIP uygulamasının sadece başlangıcındasınız.