rx8

Cesta k realizaci mého snu byla často pln výzev, zvratů & zatáček, odhalení & vítězství. Taková byla doslovná pravda o mé snaze o ultimátní závodní stroj poháněný vášní a vidinou…sen uskutečněný jako RX8. S plnou stájí skoro každého představitelného RC auta v linii XRAY měla střední část prázdné místo pro novou vlajkovou loď pro předvedení XRAY ideálů, filosofie a závazku k závodní dokonalosti. Přenesená z dětské vášně a vyvinutá z mé 37-mi leté zkušenosti inženýrské vynalézavosti byla RX8 vyvinuta pro jeden účel: být definitivní reprezentací XRAY řemeslného umění a sofistikovaného inženýrství. Mé pátrání po realizaci snu ovlivnilo kompletní škálu podstatných zdrojů, které má XRAY k dispozici: návrh & design, výzkum & vývoj ve virtuální a fyzické realitě a důsledné důkladné testování před vypuštěním RX8 ze stáje do závodů a do rukou dychtivě čekajícího světa. Připojením se k bratrům v XRAY rodině je RX8 umístěna tak aby si získala srdce a mysli závodního světa a dostala je do kruhu vítězů. Přenesená z dětské vášně a vyvinutá z mé 37-mi leté zkušenosti inženýrské vynalézavosti byla RX8 vyvinuta pro jeden účel: být definitivní reprezentací XRAY řemeslného umění a sofistikovaného inženýrství. Mé pátrání po realizaci snu ovlivnilo kompletní škálu podstatných zdrojů, které má XRAY k dispozici: návrh & design, výzkum & vývoj ve virtuální a fyzické realitě a důsledné důkladné testování před vypuštěním RX8 ze stáje do závodů a do rukou dychtivě čekajícího světa. Připojením se k bratrům v XRAY rodině je RX8 umístěna tak aby si získala srdce a mysli závodního světa a dostala je do kruhu vítězů.

Dipl. Eng. Juraj Hudy
hlavní konstruktér XRAY
Převzetí dalšího vývoje RX8 bylo pro mě opravdovou výzvou, ale zároveň skvělou příležitostí. První roky zcela nové RX8 byly velmi vzrušující a úspěšné vítězstvím nespočtu národních šampionátů včetně titulu mistra Spojených států a vítězství ve Winternats. XRAY on-road závodní tým, tak jako výzkumný a vývojový tým odvedl fantastickou práci a jsem více než pyšný že vá mohu představit nejnovější verzi RX8.

Vývoj u XRAYe nikdy nekončí, ani naše úsilí o dosažení dokonalosti. Nová, aktualizovaná verze RX8 přináší dál vše nejlepší z platformy RX8 a přidává spoustu upřesnění a vylepšení pro vytvoření už tak úspěšného auta ještě spolehlivějšího s vylepšeným výkonem ovládáním.

Martin Hudy
návrhář XRAY RX8 platformy

Koncept

Rx8 je typický XRAY – prémiový, profesionální, vysoce výkonný model závodního auta pro ty nejnáročnější závodníky, vyvinuté a navržené s pozorností těm nejmenší detailům. Vyrobené z prémiových Evropských materiálů na těch nejmodernějších Švýcarských a Německých strojích a podporované prémiovým servisem & podporou je RX8 typický XRAY, luxusní mistrovské dílo.

Plynulé linie, výrazné desénové prvky všechno vytesané do lehké platformy – výraz výkonu, dramatického stylu, výběrové technologie, čistý luxus a výkon. S nekompromisní XRAY filosofií, která přináší vše pro vytvoření nejlepšího nitro on-road auta dohromady má RX8 unikátní XRAY charakter, zrozený z precisního řemeslného umění a nejvyšší pozornosti k detailům. Pro jezdce s nepotlačitelnou touhou po vítězství je RX8 tou správnou odpovědí.

Ultimátní vyjádření vášně pro závodění. Umění výkonu. RX8.

Zcela nová palivová nádrž

Palivová nádrž byla kompletně převyvinutá a překonstruovaná. Byly přidány vnitřní přepážky dovnitř nádrže aby bylo palivo vždy v oblasti přívodu paliva, takže palivo bude dokonce i v rychlých a dlouhých zatáčkách konstantně přiváděno do motoru, což vede ke stabilnějšímu výkonu motoru.

125cc palivová nádrž s hypertonickým víkem a vnitřním filtrem je umístěna ve středu auta a vyznačuje se unikátním nízko profilovým designem, který umožňuje nádrži být tak nízko jak jen to je možné. Nádrž je upevněna s gumovými průchodkami pro redukci vibrací. Palivová nádrž je lisovaná ze speciální směsi kompozitu, která zajišťuje extrémní pevnost a robustnost. Palivová nádrž je slepena dohromady pomocí samo-vyvinutého robotického systému, který zajišťuje maximální přesnost a precisnost při předehřívání a lepení.

Zcela nové nízko profilové (LP) tlumiče

Tlumiče na RX8 byly kompletně redesignované a překonstruované. Nové LP tlumiče na RX8 jsou téměř úplně kompatibilní s T4 tlumiči kromě hliníkových těl tlumičů, pístních tyčí, kulových čepů a pružin, které byly speciálně upravené pro nitro on-road auta. RX8 tlumiče jsou téměř shodné s NT1 2013 tlumiči kromě kulových čepů a rozdílných tvrdostí pružin.

Nové LP tlumiče byly vyvinuté pro snížení těžiště za účelem vylepšení stability.
S novými LP tlumiči je RX8 plošší, to ji dělá jednodušší na řízení v šikanách a více odolnější vůči převracení auta, to vám umožňuje rychlejší průjezd zatáčkami s vyšší přilnavostí.
Tyče tlumičů byly speciálně vytvrzené pro zajištění maximální životnosti a pevnosti.

Písty tlumičů byly vyvinuty a produkovány pro přizpůsobení zcela novým nízko profilovým tlumičům (LP).
Set 3 a 4 otvorových pístů obsahuje písty s průměrem otvorů 1.0,1.1 a 1.2mm.Písty jsou lisovány použitím speciálních metod z Delrinova materiálu pro zajištění extrémní kruhovitosti, zatímco je zachována maximální pevnost a trvanlivost.
Těla tlumičů jsou vyrobena na CNC strojích z prémiového Swiss 7075 T6 hliku a vytvrzené pro zajištění maximální životnosti.

Tlumiče se skládají ze zkráceného těla, ale s větším průměrem pro zachování stejného objemu oleje jako u předchozích, delších tlumičů na RX8.
Oba,přední i zadní tlumiče mají přední a nižší kulové čepy pro účelné zajištění malé vůle jakmile jsou tlumiče přidělány pro vytvoření více trakce.

Těla tlumičů se závitem umožňují rychlé & snadné nastavení výšky podvozku.
Tlumiče se vyznačují nízko profilovou membránou pro jemné a precisní nastavení tlumení.

Zcela nové krátké pružiny tlumičů (3S)

Zcela nové krátké 3S pružiny byly specificky navrženy pro doplnění LP tlumičů a zadní pružiny jsou o 4mm kratší než předchozí RX8 pružiny.

RX8 přichází vybavená C7.5 pružinami vpředu pro maximální zatáčení a stabilitu a s C5.0 pružinami vzadu pro maximální trakci a rychlost v zatáčkách.

Přední a zadní pružiny jsou nyní stejně dlouhé pro dosažení více zatáčení v nájezdu do zatáčky a pro zjednodušení výběru tunikových dílů.

3S pružiny jsou, jako všechny ostatní XRAY pružiny, manuálně měřeny, vybírány a spojovány do páru pro garanci precisně stejné délky a charakteristiky tlumení.
XRAY 3S SPRING-SET ( 2 pcs ) Front = Rear

Zcela nové držáky tlumičů

Pro maximalizování efektu nových LP tlumičů byly, oba, přední i zadní držák tlumičů kompletně předesignované a snížené vzadu o 2.5mm a vpředu o 5mm pro co možná největší snížení těžiště. Vyrobené z prvotřídního 2.5mm uhlíku, držáky jsou menší, lehčí, kompaktnější a po důrazném testování byly závodem vyladěné pro zvýšení zatáčení pod plynem.

Zcela nová reversní spojka

Nový design reverzní spojky poskytuje jemnější a rychlejší akceleraci, zatímco je zvýšena životnost mezikruží spojky.

Jednoduše nastavitelná 3-paknová XCA (XRAY odstředivá-axiální) spojka se vyznačuje košem spojky, maticí spojky, matici setrvačníku límec axiálního ložiska vyrobený ch z HUDY Spring Steel™ oceli, tvrzený setrvačník, disk spojky a čepici pružiny vyrobené z prémiového Swiss 7075 T6 hliníku.

Vnitřní tvar koše spojky a matka spojky byly předesignované pro jednodušší nastavení mezery spojky.

Nová ultra stabilní pružina spojky má velmi podobnou charakteristiku jako #348540 konický spojkový podložkový pružinový set. Hlavním rozdílem je že nová ultra stabilní pružina spojky pracuje v širším rozsahu podmínek a je jednodušší na instalaci. Za účelem eliminace deformace pružiny během používání byla pružina předem stlačená ve výrobním procesu. To vyústilo v mírně kratší délku pružiny. Délka a charakteristika pružiny zůstane konzistentní i po delší době používání.

Zcela nový přední nárazník

Nový spodní nárazník byl převyvinut pro zvýšenou pevnost & spolehlivost,ale co je také velmi důležité, pro vyšší výkon auta. Nové deflektory vytvářejí zvýšený přítlak.

Přítlak auta může být jednoduše kontrolován a nastavován pomocí vnějších vyjímatelných nárazníkových vložek.

Přední vrchní držák nárazníku byl rovněž redesignovaný pro zvýšení pevnosti a pro odolání těžkým nehodám.

Přední vrchní a spodní nárazník jsou vyrobeny ze speciální kompozitového materiálu pro odolání tvrdým nárazům.

Zcela nové zadní držáky karoserie

Zadní držák karoserie byl převyvinuta byly přidány extra pozice uchycení karoserie toumožňuje vyšší uchycení karoserie aby vyhovovala EFRA pravidlům. Držáky karoserie byly také zesílené pro zvýšenou spolehlivost a pevnost.

Rozšíření zadního zavěšení

Zadní grafitová rozšíření ramen zavěšení byla převyvinuta pro zvýšenou pevnost. Přední i zadní grafitová rozšíření se používají pro optimalizované pozice tlumičů.

Zcela nové uchycení tlumiče

Uchycení tlumiče výfuku je zcela nové. Nový hliníkový držák tlumiče je uchycen k levé straně bulkheadu. Nová extra dlouhá montážní pružina výfuku vyhovuje všem standardním tlumičům.

Levý přední bulkhead byl převyvinut a optimalizován pro nové uchycení tlumiče.

Větší 2-rychlostní ložisko

Zadní 2-rychlostní ložisko je větší pro zvýšenou pevnost a spolehlivost. Zadní pravý bulkhead byl převyvinutý a optimalizovaný pro přizpůsobení většímu 2-rychlostnímu ložisku.

Silnější servo saver

Nová nastavitelná silnější pružina servo saveru zajišťuje precisnější a zvýšené zatáčení, tak jako zvýšenou odezvu řízení. Osa servo saveru je nyní vyrobena z oceli a zajišťuje zvýšenou spolehlivost a pevnost.

Centralizovaný servo saver je uložen v ložiscích zajišťuje super precisní a jemnou operaci. Jednoduše nastavitelné 4 pozice Ackermannu umožňuje nastavení řízení pro váš jízdní styl a podmínky na trati.

Zesílené pouzdro

Zcela nové ocelové pouzdro napínáku řemenu také slouží jako centrovací pouzdro zadního středového plata. Pouzdro je zesílené a pevnější pro zajištění zvýšené spolehlivosti napínaku řemenu a také středového plata.

Pozice brzdových vaček

Byla vylepšena spolehlivost brzd pomocí nových ocelových pozic brzdových vaček, které zvyšují pevnost.

Lehké díly

Pro zvýšení efektivity se RX8 vyznačuje přední středovou osou vyrobenou z HUDY Spring Steel™ a odlehčeným adaptérem kotouče brzd, který má sníženou váhu, ale stále dostatečnou pevnost pro přenesení výkonu od motoru ke kolům. Tyto lehké komponenty a jemné hnací ústrojí pomáhají RX8 získat výraznou výhodu v přenosu výkonu hnacím ústrojím.

XRAY Multi-Flex™

Pokud jde o stanovení nových standardů v RC průmyslu, XRAY je vždy průčelím pro přinášení nových a inovativních inženýrských nápadů a řešení , zvyšuje laťku a rychle se stává novým obchodním standardem pro ostatní. XRAY inovativní Multi-Flex Technologie ™(MFT™) byla původně navržena pro 1/10 electric touring cars a vyústila v jeden z nejvýznamnějších milníků v cestovních autech za posledních pár let. Nejen že tato inovace přinesla nespočet medailí a ocenění,ale prokázala se jako odlišná konkurenční výhoda na závodních tratích po celém světě…pomáhá XRAY dominovat závodům na lokální a národní úrovni.

STIFF


Use stiff setting for high-traction tracks where a lot of steering and car response is required.

MEDIUM


Use medium setting for medium-traction tracks. This setting offers good balance between steering responsiveness and traction.

SOFT


Use soft setting for low-traction, dusty tracks. The car will create a lot of traction with this setting but will have less steering and response compared to stiffer setting.

Chassis Multi-Flex™

RX8 byla první auto v kategorii 1/8 nitro on-road, které mělo multi flex systém. Chytrý design šasi RX8 dovoluje uchycení přídavných závaží nebo výztuh pro kompletní nastavení šasi. Zda potřebujete dovážit nebo vyztužit předek nebo zadek, máte na výběr z předního/centrálního/zadního obrobeného mosazného závaží a z přední/centrální/zadní grafitové výztuhy šasi. Vpředu auta mohou být uchyceny jak mosazné závaží, tak grafitová výztuha jak pevně tak flexibilně pro vyvarování nežádoucího zpevňujícího efektu.

Multi flex™ plata

Flexibilita plata může být nyní nastavena nezávisle na krutu šasi, což umožňuje super jemné nastavení.

Použitím pouzder v zadní části plata může být plato přichyceno k držákům buď fixně nebo flexibilně. Flexibilní nastavení je určeno pro použití na tratích s nízkým gripem jelikož auto bude měkčí a bude poskytovat více trakce. Fixní uchycení plata je doporučeno pro použití na tratích s vyšší přilnavostí.

Volitelné přední grafitové plato umožňuje vyztužení přední části plata a také mění charakteristiky krutu plata. Plato bez výztuže poskytuje hodně zatáčení v nájezdu do zatáčky. Výztuha dělá auto stabilní a jednoduší na řícení za vyšší trakce, nebo při použití mazání na pneumatiky.

Uchycení výfuku bylo také přepracováno. Uchycení tlumiče již není připojeno k platu, to eliminuje nežádoucí vliv na flexibilitu. Nyní se plato kroutí více souměrně, což zlepšuje konzistentnost a tak jako to poskytuje více krutu vpředu plata, tak to poskytuje více zatáčení v nájezdu do zatáčky.

Platforma s nejnižším těžištěm

Díky velmi inteligentnímu designovému konceptu a inženýrství jsou všechny díly součásti umístěny velmi nízko pro vytvoření co možná nejnižšího těžiště pro super stabilní a precisní ovládání.

Prémiové a exklusivní materiály

RX8 je luxusní závodní model a jako takový se vyznačuje těmi nejvíc prémiovými materiály: prémiový tkaný grafit- exklusivní super tajná HUDY Spring Steel™- prvotřídní Swiss 7075 T6- vysoce pevná tepelně upravená ocel a letecký hliník- a XRAY vyvinuté a formulované kompozitové směsi, unikátní pro XRAY a RX8. Color of the parts may vary from the shown picture. Some parts in some kits may be silver and not orange as shown.

Šasi

Lehké šasi je vyrobeno z 5mm prémiového Swis 7075 T6 hliníku na CNC strojích a je strategicky obrobeno v málo namáhaných oblastech, aby bylo tak lehké jak je to jen možné bez narušení pevnosti či tuhosti. Všechny šrouby zespoda šasi jsou se zápustnou hlavou pro velmi jemnou spodní stranu šasi bez vyčnívajících hlav šroubů.

Vnější hrany šasi byly zešikmené a otvory pro šrouby zahloubené za účelem jemného nízkého povrchu. Stanovy byly vytvořeny pro přizpůsobení grafiovým zesilujícím vložkám, nebo přídavným závažím vpředu i vzadu pro nastavení tuhosti šasi, rovnováhy nebo těžiště.

Oblast pod motorem je celistvá bez jakýchkoli otvorů pro maximální pevnost.

Plato

Plato je vyrobeno z 2.5mm grafitu na CNC strojích a design umožňuje jednoduché vyjmutí celého plata (s veškerou elektronikou) pro jednoduché & rychlé opravy a čištění.
Unikátní kompaktní lehká krabička elektroniky se vyznačuje čistým designem a tvarem. Krabička je připojena k boku plata a bude vyhovovat každému standardnímu přijímači a volitelnému on/off vypínači s vodě odolným krytem.

Přístup k baterii

Příjímačová baterie může být jednoduše vyjmuta zpod palivové nádrže díky jednoduše přístupnému kompozitovému krytu zespoda šasi. Volitelný grafitový kryt se skládá ze speciálně na CNC strojích obráběné kapsy do které se umístí baterie, to dovoluje baterii být tak nízko jak je to jen možné. Hlavní výhodou grafitové kapsy na baterii je integrovaná funkce Multi-Flex Technology™ pro další posílení šasi ve svislé rovině.

Volitelný grafitový kryt je doporučen pro použití s LiPo přijímačovou baterií. Volitelný mosazný držák baterie přidává váhu na spodek auta. Multi Flex Technologie™ umožňuje uchycení volitelného mosazného nebo grafitového držáku baterie jak pevně přímo k šasi, nebo nezávisle na šasi.

Nastavitelná výška palivové nádrže

5-ti článková přijímačová baterie umístěna pod palivovoou nádrží a tím pomáhá vytvořit co možná nejnižší těžiště. Použitím volitelné mikro přijímačové baterie umožňuje snížení palivové nádrže o další 3mm a vytvoř ještě nižší platformu.

Držáky motoru

Set rychlých držáků motoru vyrobených na CNC strojích z prémiového vysoce pevného leteckého hliníku. Držák motoru má fixní pozice pro super jednoduchou instalaci motoru a nastavení mezizubové vůle.

Nastavení mezizubové vůle

Design držáku motoru vám umožňuje nastavit a zafixovat pozici motoru pro optimální nastavení mezizubové vůle. Po základním nastavení vůle je pozice motoru pernamentně nastavená a motor může být kdykoli nainstalován/odinstalován bez další nutnosti nastavení mezizubové vůle.

Bulkheady

Bulkheady jsou oporou auta ke které jsou přichyceny všechny hlavní díly a zavěšení, takže flexibilita bulkheadů má zásadní vliv na zavěšení, ovládání a výkon auta. RX8 se vyznačuje velmi lehkými kompozitovými bulkheady s čistým a lehkým designem pro maximální snížení váhy a těžiště a dělají RX8 velmi jednoduchou na servis snadným přístupem ke všem dílům. Bulkheady vytvářejí super pevnou platformu, kde jsou všechny díly přichyceny; byla vyvinuta speciální kompozitová směs pro opakovanou montáž/demontáž bez zatížení nebo opotřebení dílů.

Integrovaný napínák řemenu

Jak přední tak zadní bulkhead mají vestavěná excentrická pouzdra, která umožňují jednoduché & rychlé nastavení napětí předního a zadního řemenu.

Brzdný systém

Silný, vysoce efektivní brzdný systém je vytvořen díky zaměření na všechny detaily. Laserem vyřezávané, precisně rovné ventilované brzdné kotouče umožňují neslábnoucí brzdění ve spojení s vysoce přilnavými brzdovými destičkami umístěnými na laserem vyřezávaných brzdových paknách. Brzdový kotouč je malý a tenký a dělá brzdy velmi lehké.

Preciznost ručního broušení na brusce umožňuje přesnou a neházivou rotaci. Brzdové vstupy jsou precisně převáděny k brzdám díky super jemné ose brzd uložené v kuličkových ložiscích. Ocelová osa je použita pro lepší trvanlivost a jak brzdový kotouč tak brzdové destičky jsou speciálně tepelně upravené pro maximální životnost.
Speciálně lepené brzdové destičky jsou odolné vysokým teplotám.

Brzdový kotouč se vyznačuje extra hlubokými drážkami, které ho dělají velmi lehký a dělený design umožňuje maximální vstřebání tepla. Ventilační otvory jsou navrženy mimo oblast brzdových destiček pro zajištění maximálního kontaktu destiček s kotouči.

Dvě distanční pružiny zajišťují správné mezery udržované mezi brzdovými destičkami pro redukci parasitního tahu a zahřívání.

Hnací ústrojí

Hnací ústrojí RX8 je světově nejjemnější a nejefektivnější hnací ústrojí 1/8 on-road. Díky konstrukci všech dílů je hnací ústrojí super jemné s minimálním třením. Od lehkých malých os, přes efektivní poměr a optimalizované řemenice až po vysoce rychlostní lehce naolejovaná ložiska je všechno a lehké díly hnacího ústrojí je vše specificky navrženo pro maximální efektivitu.

Poloosy

Maličké poloosy jsou vyrobeny z HUDY Spring Steel™ oceli, toho nejefektivnější materiálu pro poloosy od lídra v tomto průmyslu HUDY. Firmou HUDY vyvinutá HUDY Spring Steel™ ocel zajišťuje dlouhý život poloos, maximální pevnost a dlouhý život.

Přední náprava RX8 je poháněna CVD poloosami zatímco zadní poloosami ,psí kost,.

Tvrzené vlastním procesem tvrzení poskytují poloosy neporazitelnou životnost a spolehlivost.

Nápravy

Přední náprava s volnoběžkou a zadní pevná osa jsou malé a lehké, což zajišťuje mimořádně malou rotující hmotu a nejnižší těžiště. Super lehké přední volnoběžné ložisko je vloženo přímo do osy. Tělo nápravy je vyrobeno z švýcarského 7075 T6 hliníků.

Zadní kompozitová lehká řemenice je vložena do jednodílné pevné osy z pružinové HUDY oceli. Všechny unašeče jsou vyrobeny z HUDY pružinové oceli a jsou speciálně broušeny pro maximální přesnost. Všechny řemenice mají samočisticí otvory.

Unašeče

Všechny unašeče os a kol jsou vyrobené z prémiové HUDY Spring Steel™ oceli, která byla dodatečně ručně broušená pro maximální precisnost a snadné osazení. Tyto díly mají bezkonkurenční životnost a maximální pevnost pro odolání obrovským silám, které dnešní moderní nitro motory vytvářejí.

Řemenice

Všechny řemenice jsou lisovány ze speciální kompozitové směsi s ultra nízkým třením, efektivním a silným profilem zubů a vysokou životností. Kryty řemenic obsahují sebečistící otvory.

PUR® řemeny

Hnací ústrojí je poháněno pomocí PUR® zesílenými, vysoce efektivními řemeny s nízkým třením, které zajišťují že je všechen výkon správně a efektivně přenášen ke všem dílům hnacího ústrojí.

2-rychlostní převodovka

Díly dvoustupňové převodovky jsou umístěny na precisně vyrobené super jemné středové řemenici vyrobené z tuhé HUDY hřídelové oceli pro dvě rychlosti, která je přídavně tepelně zpracovaná pro extra pevnost a dlouhý život.Dvourychlostní převodový adaptér je vyroben ze Swiss 7075 T6 na CNC strojcích, aby přesně seděl na ložiska a dovoluje super precisní a neházivé připevnění převodových kol. Vysoce kvalitní Německé ložisko je před instalací ručně vybroušeno pro maximální precisnost chodu a pevnost. Dvourychlostní adaptér je vyroben z tvrzené oceli.

Převodová kola

Precisně lisovaná převodová kola jsou vyrobena z XRAY exklusivní tajné směsi plastů,umožňující přesný chod převodů, tichost a dostatečnou robustnost pro zvládnutí výkonu moderních nitro motorů. Převodová kola jsou lisována pomocí unikátní techniky,která umožňuje absolutní přesnost tudíž zlepšení efektivity hnacího ústrojí. Každý převod je orazítkovaný počtem zubů pro snadnou identifikaci.

Napínák řemenu

Nastavitelný boční napínák řemenu je uchycen na grafitovém platě přišroubovaný na boku držáku radio plata. Chytrý design napínáku umožňuje snadné nastavení, nebo jednoduché odstranění při vyjímání motoru.

Geometrie zavěšení

RX8 se vyznačuje nejpokročilejší, závodem vyladěnou geometrií náprav pro nitro on-road závodění a je navržena pro poskytnutí citlivé závodní charakteristiky za všech závodních podmínek. V průběhu let XRAY úspěšně získal a využil rozsáhlých znalostí geometrie zavěšení a sám si vyvinul technologii tuhosti zavěšení, která měla velký úspěch v elektrických & nitro autech, jak on-road tak off-road. Ultra lehké díly zavěšení ze speciálního kompozitového materiálu, který dělá díly lehké a zároveň odolné, aby vydržely těžkosti špičkového závodění.

Integrované nastavení zavěšení

Design RX8 se vyznačuje I.S.S (Integrated Suspension Settings™-Integrované nastavení zavěšení). Všechny možnosti nastavení jsou kompletně vestavěné a dovolují kompletní změny na set-upu bez výměny nebo nahrazení jakéhokoli dílu. Použitím čtvercových excentrických pouzder v předních vrchních bulkheadech , tak jako v zadních bulkheadech pro vrchní & spodní zavěšení lze nastavit kompletní geometrie. Roll centery jsou standardně nastavitelné ve vrchní & spodní pozici, tak jako ve vnitřní & vnější pozic. Vysoce pevné ocelové pivot piny zavěšení jsou leštěné pro jemný chod zavěšení.

Nastavitelná výška os

Přední bloky zatáčení a zadní bloky se vyznačují centrickými a excentrickými pouzdry, která dovolují nastavení roll centeru a vpředu positivní nastavení zákonu rejdového čepu. Excentrická pouzdra v zadních blocích umožňují nezávislé nastavení rozvoru. Výška předních a zadních os může být nastavena pomocí excentrických pouzder.

Nastavení rozvoru
& rovnováhy

Rozvor může být jednoduše nastaven pomocí klipů na předním a zadním zavěšení. Posunutí ramen směrem dopředu či dozadu může být také použito k jemnému nastavení rovnováhy.

Nastavení offsetu

Offset kol může být jednoduše nastaven použitím přiložených 0.5-2.5mm podložek. To ovlivňuje nastavení zatáčení (při nastavení vpředu) a také charakteristiku trakce vzadu (při nastavení vzadu).

Když je vpředu offset menší, auto získává více zatáčení v nájezdu do zatáčky a je zlepšena odezva zatáčení, doporučeno pro menší, technické tratě. Vyšší offset dělá auto stabilnější a jednodušší na řízení na větších tratích nebo na tratích s vyšší přilnavostí.

Když je vzadu použit menší offset získává auto více zatáčení v nájezdu do zatáčky, ale méně trakce na zadní nápravu a stability, proto je to doporučeno na malé technické tratě nebo na tratě s vysokou trakcí. Větší offset vzadu dělá auto stabilnější a vylepšuje rychlost v zatáčkách.

Ramena zavěšení

Ramena zavěšení jsou jedním z nejdůležitějších dílů jakéhokoli RC modelu, jelikož přímo ovlivňují ovládání a závodní charakteristiky auta. Ramena na RX8 jsou výsledkem dlouhého testování různých designů a tvarů. Délka, tloušťka, tuhost, geometrie bodů zavěšení a použitý materiál….to jsou všechno pojmy, které byly důkladně přezkoumány pro vytvoření optimálního ramene.

Exklusivní kompozitová směs použitá na ramena je dokonalé vyvážení mezi spolehlivostí a výkonem. Ramena jsou sama o sobě dostatečně tuhá pro poskytnutí citlivého pocitu, zatímco jsou dostatečně měkká pro poskytnutí extrémní odolnosti.

Bloky zatáčení

Malinké přesto tuhé bloky zatáčení jsou lisované ze speciální kompozitové směsi pro maximální pevnost.

Díky perfektní kvalitě sedí ložiska perfektně do bloků zatáčení bez extra vůle pro maximální stabilitu a zatáčení.

Stavebnice obsahuje 0 king pin bloky zatáčení a +1 a -1 stupňové king pin bloky mohou být volitelně zakoupeny. +1 blok zatáčení zvyšuje rychlost v zatáčkách a zatáčení na výjezdu ze zatáčky, zatímco snižuje zatáčení v nájezdu do zatáčky, což dělá auto méně ostré.

-1 king pin blok zatáčení zvyšuje zatáčení v nájezdu do zatáčky a snižuje zatáčení na výjezdu.

Zadní bloky

Velmi kompaktní zadní bloky jsou malé, ale díky speciální použité kompozitové směsi také velmi pevné.

Díky perfektní kvalitě sedí ložiska perfektně do zadních bloků bez extra vůle pro maximální stabilitu a zatáčení.

Zadní bloky mají dvě jednoduše nastavitelné pozice vrchního roll centeru, které jsou používané pro nastavení trakce. Bloky se vyznačují dvěma nastavitelnými pozicemi karoserie závislých na typu karoserie. Také jsou začleněny kratší a delší čepy pro optimální nastavení.

Čepy

RX8 čepové zavěšení obsahuje precisní čepy, které jsou speciálně tvrzené pro zvýšenou životnost a vydrží těžké nehody. Všech 8 čepů je součástí balení a jsou doplněny kompozitovými M10 matkami pro minimalizaci váhy.

Standardní čepy jsou vyrobeny z oceli pro maximální životnost a odolnost.Pro ty kteří jsou zaměřeni na super lehkou neodpruženou váhu jsou dostupné volitelné hliníkové čepy.

Přední stabilizátor

Přední stabilizátor je plně nastavitelný, design blade styl. Přední stabilizátor je absolutně nezávislý od nastavení propadů ramen. Ručně broušené tyče předního stabilizátoru –vyrobené z HUDY Spring Steel™ pro nejdelší život-jsou jednoduše nastavitelné pomocí 1.5mm imbusového šroubováku.

Zadní stabilizátor

Zadní 2.8mm stabilizátor pomáhá redukovat převracení zadní části auta. Stabilizátor chodí v kuličkových ložiscích pro maximální precisnost a volný pohyb. Pro jemné doladění jsou dostupné tyče stabilizátoru v různých tuhostech.

Je dostupný volitelný zadní stabilizátor typu blade.

HUDY Spring Steel™ Spojovačky

Pro garanci maximální spolehlivosti jsou všechny spojovačky vyrobeny ze speciálního HUDY Spring Steel™ materiálu na spojovačky s tvrdším jádrem.

Servo Saver

Centralizovaný servo saver je v kuličkových ložiscích pro zajištění super-precisního jemného chodu. Servo saver se vyznačuje nastavitelností předpětí pružiny pro jemné doladění. Také se vyznačuje jednoduše nastavitelnou pozicí Ackermannu pomocí snadně vyměnitelných vložek, které skvěle ovlivňují charakteristiku zatáčení…dovoluje vám nastavit si RX8 podle vašeho jízdního stylu a podmínek na trati.

Sloupky karoserie

Přední a zadní držáky karoserie dovolují v závislosti na rozvoru a nastavení přítlaku nastavení o 2mm vpředu/vzadu. Speciální kompozitová směs zadních sloupků se vyznačuje 3mi pozicemi nastavení přítlaku na zadních blocích.

Silikonové oleje

XRAY prémiové silikonové oleje jsou vyráběny v Evropě specializovaným výrobcem prémiových silikonových olejů, tyto nové oleje byly speciálně vyvinuté pro XRAY. Každá várka olejů je laboratorně testována a kalibrována pro zajištění co možná největší možné konzistence a kvality mezi várkami.Založeno na průmyslově standardní cSt stupnici bude nová řada olejů jednoduše identifikována, nastavena a pocítěna.

Když budete sledovat XRAY set-upy nebo XRAY tovární piloty, tak si můžete být jisti, že olej který dostanete pro vaše auto bude přesně ten stejný, který používá XRAY tovární tým, tudíž vám zajistí velmi přesné set-upy a ovládání auta.

Kuličková ložiska

NT1 je plně vybavena kuličkovými ložisky, které se vyznačují vysokou rychlostí, modrými těsněními skrz naskrz hnacím ústrojím pro jeho maximální efektivitu. Nejtolerantnější a nejvýkonnější ložiska jsou odmaštěna a lehce naolejována Aero Shell Fluid 12 olejem pro maximální jemnost a dlouhý život. Hlavní ložiska jsou nadměrně velká s extra pevnými nosnými rámy pro zajištění jemného chodu a efektivity i za extrémních podmínek

Vyvážení šasi

Design šasi se zaměřuje na rovnovážné rozložení váhy a přenos váhy. Šasi se vyznačuje předvrtanými otvory pro přídavná závaží pro optimální vyvážení auta. Předvrtány jsou také otvory v ose šasi pro jednoduché vyvážení pomocí HUDY Chassis Balancing Tool #107880.

Možnosti nastavení

NT1 se vyznačuje plně nastavitelnou přední a zadní nápravou: záklon rejdového čepu, odklon kol, sbíhavost, výška podvozku, propady ramen, šířka auta, Ackermann ,roll center a vyvážení. Pro jednoduché a rychlé nastavení doporučujeme set up pomůcky a příslušenství od světového lídra v RC nářadí HUDY.

XRAY Instrukční manuál

XRAY instrukční manuály se staly průmyslovým standardem a jsou jednoduše nejlepším manuálem který kdy k RC modelu dostanete. Ať stavíte model poprvé, nebo jste zkušený závodník všechny instrukce jsou přímočaré a jednoduché na pochopení. Plně barevný instrukční manuál obsahuje 3D ilustrace, které ukazují všechny detaily sestavení co možná nejjednodušeji.

XRAY VIP péče o zákazníka

Vlastnit XRAY RC závodní model je zkušenost sama o sobě. Nejen že budete vlastnit ten nejprémiovější luxusní závodní model na světě, ale taká se stanete členem prestižní rodiny vlastníků XRAY modelů s přímou podporou a servisem XRAY továrny. Xray vám přináší tu nejaktualizovanější stránku o RC modelech na světě s denními závodními novinkami nejnovějšími produkty vývoje. Pokud máte jakékoli otázky, problémy, nebo komentáře, tak se můžete zeptat XRAY teamu podpory, nebo týmového jezdce na XRAY fóru. Také můžete nahrát vlastní setupy, nebo stáhnout nějaký z tisíců různých setupů dostupných z celého světa na exklusivní, světově největší XRAY virtuální setup databázi. A to je pouze začátek VIP péče, kterou získáváte připojením se k Teamu XRAY.