Anahatlar

Rüyalarım sıklıkla zorluklar, dönüşler ve zaferlerle doluydu. Böyle bir yarış makinesi peşimdeki gerçek tutku ve vizyonla körüklendi…bir rüya gerçek oldu; RX8. Xray; RC arabaları içindeki her araç gibi stabil, Xray ideallerini, felsefesini ve yarışma mükemmeliyeti ile sahnede yerini alıyor.

Çocukluğumdan beri gelen tutkum ve 37 yıllık mühendislik ustalığımla, RX8 birtek amaç için üretildi; Xray işçiliğinin ve sofistike mühendisliğinin net bir temsilcisidir. Bu rüyayı gerçekleştirmek için Xray’in bütün imkanlarını kullandım, konsept & dizayn, sanal ortamda araştırma geliştirme, fiziksel oluşum, titiz ayrınltılı testler sonucunda RX8 heycanla bekleyen dünyanın kollarına sunuldu. Xray ailesine katılan RX8 yarışçıların kalbini ve beynini kazanmaya ve Kazanma çemberine getirmeye hazırdır.

Dipl. Eng. Juraj Hudy
XRAY tasarım şefi
RX8 in gelişimini üstüme almak benim için ciddi bir meydan okuma ancak aynı zamanda hem fırsat hemde tatmin demekti. RX8’in ilk yılları çok heycanlı ve ayrıca aralarında Amerikan şampiyonlugu dahil bir çok ulusal başarılarla geçti. XRAY yol araçları yarış takımı ve AR&GE ekibi fantastik bir işe imza attılar. Size yeni versiyon RX8 i sunmaktan dolayı gurur duyuyorum.

XRAY’de ne gelişim ne de mükkemmei arayış durur. Yeni versiyon RX8, zaten başarılı olan bir araçın daha güvenilir, artırılmış performans ve kontrol yenilenmesini beraberinde getirmektedir.

Martin Hudy
XRAY RX8 platform tasarımcısı
Learn more about development of the RX8:
Exclusive interview with Martin Hudy - Making of the RX8. >

Konsept.

RX8 tipik bir XRAY aracı- üst sınıf, profesyonel, rekabetci yarış aracı olarak yarışcıların taleplerine göre en ufak detayı bile atlamadan tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Üst kalite Avrupa hammaddeleri en kaliteli İsvicre ve Alman makineleri ile işlendi buna ilaveten premium servis ve desteği ile RX8 tipik bir XRAY, lüks bir şahaser.

Seri akan çizgiler, ayırıcı tasarım, hafif platforum da şekillendi- gücün ifadesi, dramatik stil, üstün teknoloji, saf lüks ve performans. XRAY vazgeçilmez tasarım felsefesi ile bir araya gelen en iyi nitro yol aracını yaratma arzuzusu. RX8 eşsiz XRAY karakteri, işçiliğin zirvesi, en ufak detaya bile en yüksek ilgi ve en kaliteli malzemeden üretilmiştir. Kazanmanın vazgeçilmez olduğu yarışçılar için doğru cevap: RX8
Eşsiz yarış tutkusunun ifadesi. Performans sanatı. RX8

2014 Yeni Özellikler:

  • Yeni komple tasarlanmış platforum
  • Yeni şase
  • Yeni ön diferensiyel yuvaları
  • Yeni arka diferensiyel yuvaları
  • Yeni alıcı plakası
  • Yeni 2 vites
  • Yeni arka aktarım sistemi
  • Yeni debriyaj
  • Yeni süspansiyon kuleleri
  • Yeni süspansiyonlar
  • Yeni ön salıncaklar
  • Yeni direksiyon blokları
  • Yeni arka bağlantılar
  • Yeni ön üst tampon
  • Yeni ön ve arka denge çubuk sistemleri
  • Yeni Ackermann pozisyonları
  • Yeni ön orta şaft montaj sistemi
  • Yeni grafit aerodinamik diskler
  • Yeni oluklu pivot pimler
  • Yeni yakıt tankı montaj sistemi

Şase.

RX8 şasesi daha iyi direksiyon karakteri için yeniden tasarlandı. Şasenin ön tarafı genişletilerek daha rahat kullanım sağlandı.Şase motor montaj ayağı için oluklara sahiptir ve bu sayade ileri geri de oynayabilen motor standard ayada kuçük 2-vites dişlilerine uyum sağlayabilir. Yeni orta şadt tutucu şasede farklı pozisyonlandırılmıştır ve servo koruyucu için bırakılan iki delik hızlı Ackermann değişikliklerine imkan sunmaktadır. Ek ağırlıklar için şasenin sağında delik yuvalar mevcuttur.

Hafif şase CNC de işlenmiş 5mm kalınlıkta premium 7075 T6 İsviçre alüminyumundan üretilmiştir. Düşük stress alanları stratejik olarak saşede açılarak, mümkün olan en hafif şasi yaratılmıştır. Bu yapılırken gücünden ve sağlamlığından ödün verilmemiştir. Şase altındaki bütün vidalar yuvalara gömülü şekildedir ve bu sayede duzgün bir şase altı sağlanmaktadır.

Şase kenarları eğimli , vida delikleri işse yuva şeklinde tasarlanarak düz bir alt yüzey oluşturulması sağlandı. Ayrıca grafit destekleyicilerin ve ek denge ağırlıkların eklenmesi için alanlar bırakıldı bu sayede şasenin esnekliği, dengesi ve ağırlık merkezi ayarlanabilinir.

Alıcı Plakası.

The radio plate was made stiffer in front to make the car more stable and easier to drive. A different set of two holes for servo saver placement allows for quick Ackermann changes, and there is more play around the fuel tank to allow more movement of the fuel tank

Alıcı plakası CNC-işlenmiş 2.5mm grafit malzemeden üretilmiştir. Bütün alıcı plakası kolay ve hızlı servis için (elektrionikler dahil) tek parça olarak sökülebilmektedir.

Eşsiz, kompakt hafif alıcı kutusu temiz ve düzgün kullanım alanı sunmaktadır. Alıcı kutusu, alıcı plakasının yanına montelidir ve standart ölçülü herhangi alıcı, suya karşı dirençli lastik yalıtımlı opsiyonel aç kapa düğmesi içermektedir

Servo Koruyucu.

RX8 şimdi 2 montaj alternafli olarak gelmektedir, bu sayede hızlı ve kolay direksiyon karakteristiğini seçebilirsiniz. Öne kaydırılmış pozisyon viraj giriş ve direksiyon tepkisini artırır ancak arkaya alınmış pozisyon viraj süratini artırır.

Merkezi servo koruyucu süper hassas, seri çalışma ve ayarlanabilir yay gergisi ile en hassas ayarı bulmayı sağlamaktadır. Servo koruyucu kolay ayarlanabilir Ackermann pozisyonlarına sahiptir. Kolay değiştirilen ekler sayesinde direksiyon karakteristiği değiştirilebilir. RX8’inizin kendi sürüş ve pist koşullarına göre ayarlarınızı yapmanıza imkan tanır

Fuel Tank Mounting.

Alıcı plakasındaki yakıt tankı montajı, halka kullanımı ve yeni vidalı oringili kullanımı için yeniden tasarlanmıştır. Yakıt tankı etrafındaki ekstra boşluk ve yeni montaj sistemi ile, yakıt tankı her yöne doğru daha rahat hareket edebilecek, bu yakıtın ve eksoz basınıncının daha verimli kullanılmasını sağlayacak

125cc yakıt tanki aracın tam ortasında, hypertonik kapağa ve iç taş tipi filtreye sahiptir. Eşsiz düşük profilli dizayn yakıt tankının mümkün olan en alçak seviyeye oturmasını sağlamaktadır. Tank içindeki yönlendirme plakaları, yakıtın herzaman emildiği noktada kalmasını sağlamaktave motora sabit olarak yakıtı sağlamaktadır. Yakıt tankı lastik montajındaki parçalar sayesinde titreşimi azaltmaktadır.

Yakıt tankı özel kompozit karışımdan üretilmiş ve her koşulda güclü ve sağlam olması garantiye alınmıştır. Yakıt tanki parçaları özel robot sistemi ile yapıştırılmıştır ve maksimum kesinlikle ve hassasiyetle ısıtılıp yapışması sağanmıştır

Alıcı pil paketi yakıt tankının altına en düşük ağırlık merkezine takılmaktadır. Ayrıca opsiyonel mikro-size alıcı pili yakıt tankının 3mm daha alçağa çekilmesini ve ultra-alçak nitro yol platforumu yaratmaktadır.

Diferensiyel Yuvaları.

Ön ve arka yuvalar şimdi yeni kompozit karışımdan artırılmış sağlamlık ve stabilite yeniden yapılmıştır. Yeni tasarım ön ve arka tel denge çubuklarının montajını da içermektedir.

Esas parçaların ve salıncakların bağlandığı diferensiyel yuvaları aracın omurgasıdır. Yuvaların esnekliği direkt olarak aracın süspansiyonlarını, kontrol ve performansını etkilemektedir. RX8 super-hafif kompozit yuvaları temiz ve hafif tasarımı ile en hafif ve en düşük ağırlık merkezine sahiptir bunun yanında RX8 servisi çok kolay ve bütün parçalara ulaşım çok rahattır. Özel Kompozit karışımla hazırlanmıs ve birden çok sök/tak yapılmasına imkan verirken parçalar üzerinde stress yada yıpranma oluşmamakadır.

Denge Çubuklar.

Ön ve arka denge çubuklarının hepsi yeni, kit hem tel hemde bıcak sitili denge çubukları ile gelmekte ve pist koşullarına göre seçim özgürlüğü sunmaktadır.

Tel denge çubukları küçük pistlerde direksiyon tepkimesini artırmaktadır, bıcak tipli denge çubukları ise viraj hızını büyük pistlerde geliştirmektedir. Daha hızlı, kolay değişim ve ayarlama için yeni tel denge çubukları diff yuvalarına dışarıdan monte edilmektedir. Denge çubuğu rulmanlar içinde dönmekte bu sayede maksimum hassasiyet ve özgürlükte hareket kazanmaktadır. Denge çubuğu yüksekliği hızlı ve kolay bir şekilde vida vasıtası ile yapılır

Farklı tel kalınlıkları opsiyonel olarak temini mümkündür:

Ön bıçak stili denge çubuğu tamamı ile ayarlanbilir ve tamamı ile sarkma ayarından bağımsızdır. Daha uzun ömür için, HUDY Yay Çeliğinden™ üretilmiş ve elle işlenmiş olan bıçak-tipli denge cubukları 1.5mm altıgen aletle ayarlanabilinir

Arka 2,8mm denge çubuüı ayrıca arka şase yuvarlanmasını azaltır. Denge çubukları rulmanlar içinde maksimim hassasiyetle özgürce hareket etmektedir. Hassas ayar için opsiyonel olarak farklı kalınlıklarda teller mevcuttur. Denge çubuğu yüksekliği vida vasıtası ile hızlı ve kolay bir şekilde ayarlanabilir.

Üst Tampon.

Üst Tampon, özel kopozit darbelere dayanıklı malzemeden, yeni denge çubuk sistemini taşıması için yeniden tasarlandı.

Ön alt tampon dayanıklılık ve güvenilirlik için tasarlandı bunun yanında en yüksek araba performansı gözden kaçırılmadı. Aracın yere basma kuvveti kolaylıkla tamponun pencere ekleri cıkarılarak ayarlanabilir.

Ön Salıncaklar.

Yeni salıncaklar yeni ön tel denge çubuk sistemini taşımak üzere yeniden tasarlandı

Salıncaklar bir RC araçta en önemli parçlardan bir tanesidir, aracın kontrol ve yarış karakterini belirlemektedir. RX8 salıncakları uzun süreli testlerin sonucunda ortaya çıkan tasarım ve yerleşimdedir. Uzunluk, kalınlık, esneklik, geometri ve kullanılan malzeme…bütün bu konseptler ve detaylar optimal salıncak kulunu oluşturmaktadır.

Özel karışım kompozit güvenilirlik ve performans arasında mükemmel bir denge kurmaktadır. Salıncak kolu tepki hissiyatını verecek kadar sert ancak dayanıklı olacak kadar yumuşaktır.

Direksiyon Blokları.

Direksiyon blokları yen grafit aerodinamik dislkerin montajı için yeniden tasarlandı.

Maksimum sağlam ama olabilecek en küçük bloklar özel bir kompozit karışımdan hazırlanmıştır. Mükemmel kalitedeki kalıplama sayesinde rulmanlar bloklara mükemmel şekilde oturmakta ve ekstra herhangi bir oynama olmadan maksimum stabilite ve dönüşler sağlanmaktadır

Kit 0° kingpim direksiyon bloklarına sahiptir, +1° ve -1° kingpim direksiyon blaokları opsiyonel olarak mevcuttur

  • +1° kingpim viraj hızını ve viraj çıkışı direksiyon hakimiyetini geliştirir, ancak viraj girişi ve ancak viraj içi direksiyon hakimiyetini azaltarak aracın daha az sinirli olmasını sağlar.
  • -1° kingpim viraj içi direksiyon hakimiyetini artırıve viraj çıkışındakini azaltır

Arka Taşıyıcı Bloklar( Uprights).

Yeni tasarlanmış arka taşıyıcılar yeni grafi aerodinamik disklerin montajına göre yapılmıştır.

Arka bloklar küçük ancak özel kompozit karışım sayesinde çok sağlam olacak şekilde tasarlanmıştır. Mükemmel kalitedeki kalıplar sayesinde, rulmanlar bloklara mükemmel şekilde oturmakta ve ekstra herhangi bir oynama olmadan maksimum stabilite ve dönüşler sağlanmaktadır

Bloklar iki adet üst yuvarlanma merkezi ayar bağlantı noktasına sahiptir.bu ttunma ayarlaması için kullanılabilinir. Ayrıca taşıyıcılar 2 adet kep montajı ayarlama pozisyonuna sahiptir, kullanılan kep tipine göre bu tercih ayarlanır. Ayrıca kısa ve uzun pivot top baglantıları ile optimum ayarlara ulaşılabilinir.

Aerodinamik Diskler.

Yeni CNC-işlenmiş yüksek dayanıklı grafit aerodinamik diskler hem düşük/yüksek hızdaki direksiyon hakimiyetini, hem arka tutunmayı, hemde virajlardaki stabiliteyi artırmaktadır.

Arka Salıncak Uzatmaları.

Arka salıncak uzatmaları farklı süspansiyon montaj pozisyonları sunmaktadır. Dayanıklılık için çelikten yapılmıştır.

Pivot Pimler.

Pivot pimler set vidası ile daha iyi tutturma yapmak için bir yarıkla geliştirildi. Çalışırken pimlerin dışarı çıkması engellendi.

Süspansiyon Kuleleri.

Kompakt ön ve arka süspansiyon kuleleri CNC-işlenmiş 2.5mm kalınlığında kaliteli grafit malzemeden üretilmiştir. Yeni ön ve arka süspansiyonlar için yeniden tasarlanmıştırlar. Yeni arka süspansiyon kule süspansiyon geometrisine göre optimize edilmiş ve gaz halinde direksiyon hakimiyetini artırmıştır.

Süspansiyonlar.

Süspansiyonlar komple olarak yeniden tasarlandı, tutunma ve direksiyon karakteristikleri geliştirildi ve yukarı aşşağı gidiş mesafesi optimize edildi. Yeniden tasarlanan uzun suspansiyon yag haznelerii daha uzun suspansiyon şaftlarını ve yeni optimize delikli ve ölçülerdeki Delrin™ pistonları barındıracaktır. Yeni RX8 süspansiyonlar ile araç daha fazla tutunma, daha iyi direksiyon hakimiyeti ve araç daha iyi yuvarlanmaktadır.

Piston setleri 2 ve 3 delikli, 1.0, 1.1, ve 1.2mm çapta delikli piston versiyonları mevcuttur. Pistonlar özel yöntemler ile Delrin™ malzemeden, tamamı doğru şekilde maksimum sertlik ve dayanıklılık için üretildi.

Süspansiyon hazneleri 7075 T6 İsviçre alüminyumundan CNC-işlenmiş ve maksimum ömür için sertleştirilmiştir. Hızlı ve kolay araç yüksekligi ayarlanabilir. Alçak profilli süspansiyon memranları super-seri çalışma ve hassas süspansiyon etkisi vermektedir

RX8 süspansiyonları NT1 2014 ile nerdeyse tamamı ile uyumludur sadece arka top bağlantılar ve yay sertlikleri farklıdır.

Süspansiyon Yayları.

RX8 C7.5 ön yayları ile gelmektedir, maksimum stabilte ve direksiyon sağlamaktadır. Arkadaki C5.6 yayları is maksimum tutunma ve viraj hızı sağlamaktadır.

RX8 yayları, bütün diğer XRAY yayları gibi elle ölçülüp, seçilip ve çift çift eşleştirilmiştir, bu sayede eşit süspansiyen uzunluğu ve süspansiyon karakteri sağlanmaktadır.

Aktarım Sistemi.

2 vitesli aktarım sisteminde belirgin gelişmeler mevcuttur: daha küçük ve hafif 2 vites dişli taşııyucı, kendini kanıtlamış NT1 den gelen, tek yön rulmanı dahil yeni küçük ve hafif alüminyum kenarlı dişliler, alt süretlenmelerde ve hızlanmada daha iyi sonuç alabilmek için aktarımdaki bütün parçalar daha ufak ve hafif üretilmiştir


2 vitesli aktarım sistemi; süper seri şaft üzerine kurulmuştur. Bu şaft hassas üretim sürecinden geçerek, süper seri, HUDY şaft çeliğinden, ve ayrıca ısı uygulaması yapılarak güçlendirilerek ve ömrü uzatılarak üretilmiştir. 2 vites adaptörü CNC-işlenmiş 7075 T6 İsviçre alüminyumundan üretilmiştir. Tek yön rulmanı ve yalpasız spur dişliler bu parçaya tam olarak monte edilebilmektedir. Yüksek kalite Alman tek yön rulmanı elle-işlenerek maksimum tutarlılıkta çalışması ve sağlamlığı sağlanmışstır.2 vites adaptörü sertleştirilmiş çelikten yapılmıştır.

RX8 aktrarım sistemi dünyanın 1/8 araçlar içindeki en seri ve en verimli aktrım sistemidir. Aktarım sitemindeki akılcı tasarım ve üretim neticesinde vites sistemi seri ve sürtunmesizdir. Küçük diferensiyellerden, verimli oranlı, hafif kasnaklar, en hızlı hafif yağlanmış rulmanları ve bütün hafif aktarım paçaları, hepsi maksimum verimlilik ve dayanıklılık için tasarlanmıştır.

Debriyaj.

The reverse clutch has been redesigned for use with the new smaller rear transmission. Smaller & lighter gears from the well-proven NT1 are now used, and a new 4-bearing system for the clutchbell gives improved durability.

Debriyaj tasarımı aracın daha seri ve hızlı kalkışını sağlar bunun yanında debriyaj balatalarının kullanım ömrü artar

Kolay-ayarlanabilir 3lü balata XCA (XRAY Centrifugal-Axial) debriyajı debriyaj çan, somun, volan somunu ve Hudy Yay Çeliğinden yapılmıi rulman yakası, sert kaplanmıs volani debriyaj diski ve 7075 T6 İsviçre alüminyumundan yapılmış yay yuvasından oluşmaktadır.

Debriyaj çanının iç şekli ve debriyaj somun tasarunu kolay debriyaj boşluk ayarlanmasına imkan vermektedir

Ultra Stabil debriyaj çanı 348540 konik debriyaj yay seti ile benzer özellikleri taşımaktadır. Ancak esas fark yeni stabil yay daha geniş aralıktaki ortamda çalışabilmektedir ve takılabilmesi çok daha kolaydır. Yay yıpranmasını kullanım sırasında engellemek için yay önceden üretim esnasında preslenmiştir. Bu yayın ömrünü birazdaha uzatmaktadır. Bu sayede daha uzun kullanım süresinde yayın aynı karakteristik özellikleri göstermesi sağlandı.

Spur Dişlileri.

Daha küçük 2-vites daha küçük , NT de kendini kanıtlamış spur dişlilerinin kullanılmasını mümkün kılar, bu sayede daha hızlı kalkış ve daha düşük dönen ağırlık elde edilir.

XRAY’in sır kompozit karışımı ile hazırlanan hassas kalıplama ile üretilen spur dişlileri yüksek performanslı komürsüz motorların güçünü kontrol etmektedir. Spur dişlileri olabilecek en hafif ağırlık ve en güçlü performans için tasarlanmıştır. Kolay ayrıştırma için diş sayısı spurların üzerine yazılmıştır

Ön Orta Şaft Tutucu.

Alüminyum orta şaft tutucu ön kayış ve kasnaklara kolay ulaşım ve bakım için yeniden tasarlandı. CNC-işlenmiş 7075 T6 siyah kaplanmış İsviçre alüminyumu, akılcı tasarım aynı zamanda hızlı & kolay ön kayış değişimine imkan vermektedir. Eksoz montaj ayağı da ayrıca yeni tutucuya dahil edildi.

Eksoz Montaj Ayağı.

Eksoz Montaj sistemi de yeniden tasarlanmıştır. Eksoz montaj ayağı artık ön orta şaft tutucunun bir parçasıdır, alıcı plakasına bağlı değildir ve dolayısı ile negatif esneklik etkisi ortadan kaldırılmıştır.

XRAY Multi-Flex.

Kumandalı araç dünyasında yeni standartların belirlenmesinde her zaman XRAY yenilikçi mühendislik fikirleri ve çözümlerle, çıtayı yükselten ve diğerlerinin takip edeceği piyasa standartlarını belirlemiştir.

XRAY’in yenilikçi Multi-Flex Teknolojisi™ (MFT™) orjinalde 1/10 elektirikli yol araçları için tasarladı. Ancak geçtiğimiz yıllarda, yol araçları gelişiminde önemli mihenk taşlarından biri oldu. Buluş sadece sayısız ödül ve övgü almadı bunun yanında farkı dünyadaki rekabetçi yarış ortamlarında ortaya çıktı... XRAY’in birçok lokak ve ulusal yarısı domine etmesine yardımcı oldu.

RX8 Multi-Flex™ esneklik ayarı olan ilk 1/8 nitro yol araçtır. RX8 şasesinin zekice tasarımı sayesinde ek ağırlık veya şasi sertleştirirme ayarları mevcuttur. Ağırlık eklemeniz yada aracın esnekliğini ön veya arkada değiştirmeniz için opsiyonel ön/orta/arka işlenmil ağırlıklar ve sertlik parçaları mevuttur. Aracın önüne aracın sertliğiini değiştirmeden ağırlık yada grafit parçalar sabit yad esnek takılabilinir. Bu sayede istenmeyen sertlik etkisi giderilebilinir.

Use stiff setting for high-traction tracks where a lot of steering and car response is required.

Use medium setting for medium-traction tracks. This setting offers good balance between steering responsiveness and traction.

Use soft setting for low-traction, dusty tracks. The car will create a lot of traction with this setting but will have less steering and response compared to stiffer setting.

Alıcı Plakası Multi-Flex.

Alıcı plakasının esnekliği şasi esnekliğinden bağımsız olarak yapılabilmektedir. Bu sayede son ayarlar yapılabilir.

Alıcı plakası arkasındaki burçlar kullanılarak ayaklar sabit yada esnek olarak ayarlanabilir. Sabit alıcı plakası daha çok yüksek tutunan pistlere uygundur. Düşük tutunmalı pistlerde daha esnek ayar yapılması tavsiye edilir yumuşak araç daha cok tutunma sağlayacaktır.

Ayrıca eksoz Montaj sistemi yeniden tasarlanmıştır. Artık eksoz montaj ayağı alıcı yerine ön orta şaft ayağına bağlıdır, böylelikle negatif esneklik etkisinden kurtulunmuştur. Yeni alıcı plakası daha eşit bir şekilde esnemektedir, bu aracın tutarlılığını artırmaktadır. Ve önde daha fazla esneklik ve daha iyi viraj içi direksiyon hakimiyeti sunmaktadır.

En Düşük Ağırlık Merkezli Platforum.

Yaratıcı tasarım konsept ve mühendisliği sayesinde bütün parçalar ultra-alçak pozisyonlaştırılmıştır. Bu sayede, super stabil ve hassas kullanıma imkan veren mümkün olan en düşük ağırlık merkezi oluştu.

Kaliteli & Özel Malzemeler.

RX8 lüks bir model araba yarış aracıdır ve en üst kalite materyalden üretilmiştir: en kaliteli grafit, özel HUDY Yay Çeliği™ - yüksek derece 7075 T6 isvicre alüminyumu- Dayanıklı ısı uygulamalı çelik ve uçak teknolojisi alüminyım ve XRAY tarafından geliştirilmiş ve formüle edilmiş kompozit plastik parçalar. RX8’e özel kalite ve tek.

Pil Ulaşım.

Alıcı pili yakıt tankı altından, kompozit alt kapak vasıtası ile kolaylıkla çıkarılabilir. Opsiyonel grafit kapak ayrıca özel CNC-işlenmis pil yerleşim cepine sahiptir, pilin olabilecek en alçak seviyeye monte edilmesini sağlamaktadır. Grafit kapakların esas özelliği Multi-Flex Teknolojisinin bir parçası olmaktadır. Şaseye dikey olarak alt zemine destek vermektedir.

Opsiyonel grafit kapak ayrıca LiPo alıcı paketleri ile kullanılması önerilmektedir. Opsiyonel pirinç pil tutucu ise aracın altına ağırlık eklemektedir. Multi-Flex Technology™ ekstra pirinç yada grafit pil tutucularının montajına direct şaseye bağlı yada şasedeb bağımsız bir şekilde bağlanmasına müsade etmektedir

Motor Ayakları.

Hızlı ayarlanabilir motor ayakları, CNC den işlenmiş premium kalite, kuvvetli uçak alüminyumundan üretilmiştir. Motor ayakları sabit bir pozisyona sahiptir ve çok kolay bir şekilde montaj ve dişli aralık ayarlaması yapılabilinir.

Entegre Kayıs Gergisi.

Hem ön hemde arka diferensiyel yuvalarında entekre olmuş eksantirik burçlar kolaylıkla ve hızla ön arka kayıs gergi ayarı yapılmasını sağlamaktadır.

Fren Sistemi.

Güçlü, yükşek verimli fren sisteminde en ufak detaya bile fokuslanılmıştır.

Lazer-kesim, hasas düz-zemini ve havalandırmalı çelik fren diski, ekstre derin işlenmiş yarıklara sahiptir. Bu onu daha hafif ve ayrık tasarımı ısının maksimum emilmesine yardımcı olmaktadır. Havalandırma delikleri fren balatalarının harici tasarlanarak fren etkisinin maksimum temasla yapılmasını sağlandı. Hassas el-işleme düzleştirme makinesinde işlenen malzeme herzaman doğru ve yalpasız dönüş sağlar

Özel sistemle yapıştırılan balatalar, ısıya karşı dirençli ve özel, yüksek tutunan balatalar kaymadan fren imkanı sağlar.

Uzum ömür için fren balataları ve diski ısı uyglamasına maruz bırakıldı

Fren iletimi hassas bir şekilde yapılmaktadır. Daha uzun dayanıklılık için fren aktarımında siyah 7075 T6 alüminyum kullanılmıştır. İki boşluk yayı fren balataları arasındaki boşluğu ayarlar ve sürüklenme sonucundaki ısı artışını azaltır.

Şaftlar.

Ufak kullanım şaftları HUDY Yay Çeliğinden™ üretilmiştir. Sektör lideri HUDY tarafından en verimli şaftlar üretilmektedir. HUDY tarafından geliştirilen sır HUDY yay Çeliği™ uzun kullanım ömrü sağlamlık ve en hafif ağırlığa sahiptir

RX8 ön constant velocity aksları (CVDs) ve arka top başlı akslar kullanılmıştır.

Bütün şaftlar ve bağlantılar özel bir yöntemle sertleştirilmis ve uzun ömür ve güvenilirlik sağlanmıştır.

Akslar.

Ön tek yönlü ve arkadaki kilitli aks sistemleri küçük ve hafiftir. Bu sayede çok-düşük dönen kitle ağırlığı ve en düşük ağırlık merkezi sağlanmaktadır. Super hafif tek yönlü rulman aksa direkt olarak monte edilmektedir. Aks haznesi , 7075 T6 isviçre alüminyumundan üretilmiştir.

Arka kompozit hafif aks kasnağı 1 parça kilitli HUDY Yay Çeliği™, akstan oluşmuştur. Bütün diferensiyel bağlantıları maksimum hassasiyet için HUDY Yay Çeliğinden™ üretilmiştir, bütün kasnaklar kendini temizleyen deliklere sahiptir.

Diferensiyel Bağlantılar.

Bütün aks bağlantıları ve jant aksları, maksimum hassasiyet ve kolay montaj için HUDY Yay Çeliğinden™, üretilmiştir. Bu parçalar, günümüz modern nitro motorlara için, eşsiz uzun ömür ve maksimum sağlamlığa sahiptir.

Kasnaklar.

Bütün kasnaklar özel kompozit materyaldan üretilmiş ve sürtünmesiz çalışma sunmaktadır. Bu sayede diş kırılma olasılığı azaltılmaktadır. Özel karışım kullanım ömrünü uzatmaktadır. Kasnak kapakları kendini temizleyen deliklere sahiptir.

PUR® Kayışlar.

Aktarım sistemi PUR®-işlenmiş yüksek verimli düşük sürtünmeli kayışlar tarafından sağlanmaktadır. Bu sayede gücün aktarım sisteminin her yerine verimli ve gerektiği şekilde aktarılması sağlanmaktadır.

Kayıs Gergisi.

Aracın kayış gergisi alıcı plakası tutucusu üzerine monte edilmiş grafit plaka üzerinden yapılabilmektedir. Akıllı dizaynı sayesinde kolay ayarlanabilir, ve motor sökülmesi gerektiğinde kolaylıkla çıkarılabilinir.

Kayış gergisindeki çelik burçlar ayrıca arka merkez plakasının ortalama burcu gibi çalışmaktadır. Kayıs gergisinin ve ortalama plakasının artırılmış güvenliği bu burçlar tarafından sağlanmaktadır.

Salıncak Geometrisi.

RX8, nitro yol araçları içerisinde tam olarak optimize edilmiş ve en ileri seviye salıncak geometrisine sahiptir. Her türlü yarış ortamına göre tepki verecek şekildedir.

Yıllar içinde XRAY, üstün süspansiyon geometri bilgisi ediniştir ve kendi tarafından geliştirilmiş süspansiyon sertliği teknolijisi hem elekririkli yol araçları hemde off-road araçlarda kendini ıspatlamıştır. Ultra Hafif salıncak parçaları özel kompozit malzemeden dayanıklı ve yüksek performanslı yarışmanın gereksinimlerini karşılamaktadır.

Integrated Suspension Settings™(Salıncak Tutucular).

RX8 I.S.S. (Integrated Suspension SettingsTM) dizayınına sahiptir. Bütün ayarlarlar tamamı ile entegre olmuş sistem sayesinde komple setup değişiklikleri, herhangi parça değişmeden yapılabilir, opsiyonel yuvarlanma mekezi, anti-dive yada anti-squat bloklarına ihtiyaç yoktur. Eksantrik burçlar sayesinde yuvarlanma merkezi, anti-dive ve anti-squat kolaylıkla ayarlanabilir.Yüksek-mukavemetli çelik salıncak pimleri daha seri çalışma için parlatılmıştır.

Ayarlanabilir Aks Yüksekliği.

Ön direksiyon ve arka bloklar merkezli ve eksantrik burçlara sahiptir. Bu sayede yuvarlanma merkezi ayarları ve önde pozitif kaster ayarları yapılabilmektedir. Arka blokları eksantrik burçlar tekeraralığının bağımsız ayarlanmasına imkan verir. Ön ve arka aks yükseklikler eksantrik burçlar vasıtası ile kolaylıkla ayarlanabilir.

Tekerarası ve ağırlık dengesi ayarları.

Teker arası ön ve arka salıncaklardaki klipslerle kolaylıkla ayarlanabilir. Salıncakları öne yada arkaya oynatmak ayrıca son ağırlık denge ayarlarınında yapılmasına imkan vermektedir.

Ofset ayarları.

Jant ofset ayarlarını 0,50-2,5mm ölçülerinde pullar vasıtası ile kolaylıkla ayarlanabili. Bu önde yapıldığınd direksiyon etkileri, arkada ayarlandığında tutunma karakteristiklerinin değişmesini sağlar.

ÖN

Daha az offset kullanılması, aracın viraj içi kabiliyetini artırır, küçük teknik pistler için uygundur.Daha fazla offset kullanımı aracın büyük ve yüksek tutunmalı pistlerde daha stabil gitmesini sağlamaktadır.

ARKA

Arkada daha az offset kullanılması aracın daha iyi viraj girişi yapmasına ancak daha az tutunma ve daha az stabil olmasına nedne olur. Küçük ve teknik pistler için yada yüksek tutunmadaki pistlerde uygulaması uygundur.

Arkada daha fazla offset aracın daha stabil ve büyük pistlerde viraj hızını artırmaktadır.

Salıncak Kolları.

Salıncaklar bir RC model aracın en önemli parçalarından biridir, onlar direkt olrak aracın kontrol edilebilme ve yarış karakterini etkiler. RX8 salıncakları farklı tasarım ve montaj şekillerinin uzun süreli testleri sonucunda oluşturulmuştur. Uzunluğu, kalınlığı, esnekliği, geometrisi, kullanılacak hammade ..... kısacası her detay salıncaklarda optimum sonucun yaratılması sırasında dikkate alındı

Özel karışımlı salıncak kollar güvenilirlik ve performans arasında ideal balansı sağlamaktadır. Salıncak kolu tepkime için yeteri kadar sert, ancak ekstrem dayanıklılık içinde gerektiği kadar yumuşaktır

Mil Toplar.(Pivot Balls).

RX8 salıncak mili hassas mil top bağlantılarına sahiptir ve uztılmış ömür ve en sert kazalara dayanabilmesi için serteştirilmişstir. Toplamda sekiz (8) mil topu mecuttur ve bunlar Kompozit güçlü m10 somunları ile desteklenmektedir. Bu sayede mümkün olduğunca ağırlık tasarrufu sağlandı.

Mil top bağlantıları çelik malzemeden maksimum dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Ayrıca ağırlığa fokuslanan kullanıcılar için süper hafif alüminum versiyonlarıda opsiyonel olarak temin edilebilir.

HUDY Yay Çeliği™ Gerdirmeleri.

En yüksek sağlamlık ve uzun ömür için bütün gerdirmeler HUDY Yay Çeliği™‘inden üretilmektedir.

Silikon Yağ.

XRAY Premium Silikon Yağları, Xray tarafından Avrupalı uzman silikon yağ üreticisine ürettirilmiştir. Her üretim grubu laboratuvarlarda test edilip kalibre edilmektedir ve mümkün olan en yüksek tutarlılıkta ve kalitede üretim grupları eşleştirilmektedir. Sektörün cSt Standardı kullanılarak yeni üretim grubu yağların tanımlanması, ayarlanması kolaylaşmıştır

XRAY ve XRAY takım sürücülerinin ayar sayfalarını takip ettiğiniz zaman kullandığınız yağların fabrika yarış takımının kullandıkları ile aynıdır. Böylelikle ayarların aynı ve aracın kontrolünün aynı olacağından emin olabilirsiniz.

Rulmanlar.

RX8 tamamı ile rulmanlarla donatılmıştır. yüksek hızlı, mavi kapaklı rulmanlar aracın yürüyen aksamı üzerinde maksimum verimli, seri ve uzun ömür için sağlanması için Aero Shelll® Fluid 12 ile yağlandı. Ana rulmanlar daha büyük ve ekstra güçlü rulman çercevelerine sahiptir. Bu sayede rulmanlar en sert ortamlarda bile seri ve verimli çalışmaktadır.

Kep Tutacak Kuleler.

Ön ve arka kep montaj kuleleri 2mm ön/arka ayarlama şansı vermektedir. Böylelikle kep pozisyonu, teker arası ve kepin yere basma gücüne göre ayarlanabilir. Özel kompozit karışım arka kep kuleleri 3 pozisyonlu arka tutunma ayarına sahiptir.

Yeni Arka Kep Tutucular.

Arka kep tutucu yeniden tasarlandı ve ekstra kep montaj pozisyonu eklendi. Bu yeni pozisyonla yeni EFRA kurallarında talep edilen yükseklikte montaj yapılması sağlandı. En sert darbelere karşı güvenilirliği ve dayanıklılığı artırıldı.

Şase Dengesi.

Şasi tasarımı dengeli ağırlık dağılımına ve ağırlık transferine yoğunlaşmıştır. Şasi önceden delinmiş delikler sayesinde optimum denge için gerekecek ek ağırlık montajına hazırdır. Şasi ortasında, HUDY Şasi Denge Aleti #107880 ile kolaylıkla denge sağlanabilir.

Ayar Olasılıkları.

RX8 tamamı ile ayarlanabilir ön ve arka süspansiyon geometrisine sahiptir: kaster, kamber, topuk,anti-dive, anti-squat, yükseklik,sarkma, genişlik, Ackermann, yuvarlanma merkezleri. Kolay ve hızlı ayarlamalar için biz RC aletlerinde dünya lideri HUDY ayar ve aksesuarlarını kullanmanızı tavsiye ederiz

XRAY Kurulum Kitapcığı.

XRAY Kurulum Kitapçığı artık sektör standardıdır, basit ve en iyi kitapçık aracınızı alır almaz size sunulmaktadır.İster ilk kez kurun ister tecrübeli yarışcı olun, bütün talimatlar direkt ve kolay anlaşılırdır. Tamamı renkli ve büyük 3D örnekler size kurulumun en kücük detayına kadar yardımcı olacaktır.

XRAY VIP Müsteri Uygulamaları.

Sadece XRAY model araç sahibi bile olmak kendi başına bir tecrübedir. En premium lüks bir araca sahip olmak dışında siz artık Xray sahipleri ailesinin kıymetli bir üyesisiniz. XRAY Fabrikasının direkt servis ve desteği her zaman yanınızdadır. XRAY her zaman en son yenilenen bilgi akışını internet üzerinden yarış raporları ve en son ürün geliştermeleri sizle paylaşacaktır. Herhangi bir problem yada yorumunuzda direkt olarak XRAY destek ekibine yada herhangi XRAY fabrika yarışçısına XRAY forumu üzerinden sorabilirsiniz. Kendi ayarlarınızı foruma yükleyebilir, dünyanın en büyük ayar veri tabanından binlerce ayar setini indirebilirsiniz. XRAY takımına katılarak VIP uygulamasının sadece başlangıcındasınız.