Anahatlar

“Her XRAY arabasının temelinde yüksek performanslı yarış arabalarına olan tutkumuz kati mükemmelliyetçilik, akılcı tasarım, engin tecrübe mirasımız ve başarılarımız yatmakadır. Her şeyi ile yeni bir platform yaratmak demek aracın bir çok parçasının yeniden-mühendislik ve yeniden tasarımı kapsamaktadır. Fabrika takımının dünyanın heryerinde yaptığı binlerce saatlik pist testleri, binlerce saatlik AR&GE ve protatip çalışması şu anki yarış aracı ile sonuçlandı, Herşeyi ile kendi tesislerimizde XRAY den beklenilen ekstrem hassasiyet ile üretilmiş ve işlenmiş bir şahaser. Yeni T4 ü size sunmaktan gurur duyuyorum.”
Martin Hudy
XRAY T4 tasarımcısı
Learn more about development of the T4:
Exclusive interview with Martin Hudy - Making of the T4'15. >
Photos (c) ReadRC

Kazanma Mirası.

1999’daki ilk XRAY yol aracının çıkışından beri, XRAY 1/10 elektirikli yol araç segmentinde yarış sahnesindedir. XRAY ürün gammının devamlı gelişim ve evrim göstermesi devamlı artan performansı beraberinde getirmektedir. Bir çok sınıfta, local, bölgesel, ulusal ve uluslararası seviyede kazanılan sayısız zaferler, XRAY’i yol aracı segmentinde ölçü kabul gören standart olarak kabul görmesine neden oldu. İşçilik, XRAY kitlerinin dayanıklılığı ve performansı artık bir efsanedir. Yeni XRAY 1/10 elekririkli yol aracı platforumu, XRAY T4’ü size sunmaktan dolayı memnunuz... .. yeni efsane.
ETS sersi 1/10 elektirikli araç serileri içinde dünyanın en rekabetçi yarışlarıdır. En kalabalık yarış serisi olmak dışında dünyanın her herindeki birçok takımın en ciddiye aldığı ve katıldığı bir seridir. Bu sebeple aynen dünya şampiyonası gibi rekabet ekstrem seviyededir. Bir sezonda 6 ETS yarışı mevcuttur.
XRAY en başarılı takımlardan birtanesidir ve alandaki araç sayısı olarak ETS’I domine etmektedir. Sıkı yarışların çıktığı Stok yarışlarında zafer sayısı olarak liderdir. 2012,2013 ve 2014 ETS sezonlarında XRAY Stok ETS şampiyonluğunu kazanmıştır.
Xray taıkımı dünyanın heryerinde bir çok uluslararası & ulusal yarışları kazanmaya devam ediyor. Yakın zamanda Avrupa Şampiyonası Stok şampiyonluğu etkileyici başarılara eklendi. Dünya çapındaki 300 den fazla ulusal şampiyonluk, 4 amerika ulusal şampiyonluğu bir çok kez kazanılan DHI, TITC, LRP, ICC, ETS ve Snowbirds ve diğerleri mevcuttur. Dünyanın en başarılı takımının bir parçası olun.

Geliştirme Takımı.

Devamlı gelişim sayesinde T4 dünyanın en popular elektirikli yol aracı olmuştır; yıllar içinde size en iyi kontrol edilebilen & performans gösteren aracı size getirdik. T4 yarışcılar tarafından yarışcılar için tasarlandı. Modifiye yada stok, lokal, bölgesel, ulusal yada Dünya şampiyonasın da yarışıyor olmanızın önemi yok…. T4 sizi her zaman kazananlar halkasına getirmektedir.

T4 platforumunun gelişimi bir miktar eşsizdir, dünyanın heryerindeki yetenekli takım sürücülerinin direkt olarak platform gelişiminde etkisi vardır. Takımın tecrübe ettiği fikiirler toplanıp analiz edilmektedir sonrasında prototip aşamasında takım dünyanın bütün pist ve yarış ortamlarında testler yapılmakta ve sadece en iyi geliştirmeler aracın yeni versiyonuna eklenmektedir. T4 gelişim takımının bir parçası olmak istiyorsnız T4ünüzü alın ve ne düşündüğünüzü bize söyleyin!
Learn more about development of the T4:
Exclusive story - Making of >

2015 Yeni Özellikler:

  • Yeni şase tasarımı
  • Yeni ARS™ sistem
  • Yeni motor montaj ayağı
  • Yeni montaj ayağı esneklik sistemi
  • Yeni diff yuvası kapakları
  • Yeni alüminyum servo montaj ayağı
  • Yeni grafit servo tutucu
  • Yeni Ön/arka alt diff yuvaları
  • Yeni denge çubuğu montaj sistemi
  • Yeni denge çubuk telleri
  • Yeni optimize edilmiş denge çubuk kalınlığı
  • Arka süspansiyon tercih seceneği
  • Yeni kompozit üst tampon tutacağı destek
  • Geliştirilmiş tutunma
  • Geliştirilmiş direksiyon karakteri

ARS Sistemi.

Kit hem standard hemde yeni Aktif Arka Salıncak (ARS™) sistemini içermektedir. Yeni ARS™ çok fazla ayar olasılığı ve sürüş karakteri sunmaktadır. ARS salıncak sistemi- yeni salıncaklar, optimal esneklik karakteri için grafit 0 derece C-bağlantıları , sert direksiyon blokları, ARS ayağı (şaseye montelenmiş) ve ARS bağlantılarından oluşmaktadır. ARS bağlantı açısı- direksiyon blokları ve ARS ayağına şim eklenerek yada çıkarılarak yapılmaktadır- aracın arka tekerlekteki iç topuk açı karakterini değiştirmektedir araç bastırıldığnda aracın iç topuk açısı ya artar ya azalır.

Şase.

T4’15 her türlü pist koşulları için özellikle tasarlanan yeni daha dar şasiye sahiptir. Şasi 86mm genişlikte (önceki T4”14 şasesine göre 3mm daha dardır) tutunma ve direksiyon hakimiyeti için geliştirilmiştir. Yeni şase yeni motor bağlantı ayağını ve yeni ARS™ sisteminin montajı için geliştirilmiştir. T4’15 in en belirgin özelliği budur. Şasi ayrıca yeni ve daha dayanıklı servo taşıyıcıya sahiptir.
2,2mm kalınlığındaki şasi en iyi kalite grafit malzemeden CNC-işlenmistir. Şasi bazı opsiyonel parçaların, şasi ağırlıkları, grafit motor koruyucu, grafit ayarlanabilir pil tutucu ve pil tutucu kayış için deliklere sahiptir.

Ağırlık dağılım ve denge karakterleri optimize edilmiştir. LiPo pillerdeki kapasite artışı sonucunda gelen ek ağırlıklar ve daha ağır elektironikler, modern elektironik sistemlerden gelen daha fazla güç şasinin yeniden tasarlanmasına ve düzgün balans için ekipmanın mümkün olan en merkeze kaymasını sağlamıştır.

Motor Montaj Ayağı.

Yeni motor montaj ayağı diff yuvası ayaklarından bağımsız hale getirilerek istenmeyen burkulmaları engellenmesini sağlamaktadır motor montaj ayağı şaseye 2 vida ile bağlanmaktadır. Yeni motor mount sistemi yeni plakaya sahiptir ve düğme başlı vida ile burkulmasız bağlantı imkanı sunmaktadır. Motor mount plakası şaseye m3 nut driver ve ekstra havşa başlı vida ile bağlanmaktadır.
Motor mountun ayak kısımlarıda üst şaseye bağlanan vidalar gerektiğinde çıkarılabilinir ve bu ayakların kımıldamasını engellemez bu sayede esneklik karakteri farklı pist ortamlarına gore değistirilebilinir.

Motor montaj ayağı CNC-işlenmiş üst kalite 7075 T6 Alüminyum ve ayrıştırıcı renkelendirme ile kaplanmıştır.

Alüminyum Diff Yuvaları.

Yeni denge çubuğu montaj sistemini taşıyabilmesi için diff yuvaları yeniden tasarlandır. Özel denge çubuğu barının montaj alanı yaratıldı.

T4 platforumu -merkazi ağırlık dengesi- özellikleri en küçük ve en hafif dill yuvalarına sahiptir, şasi merkezine daha yakın olduğu için daha fazla tutunma, direksiyon ve denge sunmaktadır.
Bütün diferensiyel yuvaları- CNC işlenmiş 7075 T6 İsviçre alüminyumdan tasarlanmış ve en hafif ve mümkün olan en güçlü desteği aracın çercevesine vermektedir.

Diff yuvaları anodize edilerek ayrıştırıcı turuncu renge döndürmüştür (renk ürünler arasında farklılık gösterebilir). XRAY in efsanevi detaycı ilgisini pahlı kenarlarda görülebilinir.

Servo Montaj Ayağı.

Yeni merkezi servo montaj ayağı daha dayanıklı olmak için ve servonun kazalarda kaymasını engellemek için şaseye 3 vida(2 yerine) ile bağlanmaktadır.
7075 T6 alüminyum ayak şasenin merkezinde yerleşitirlmiş ve dengeli esneklik karakteri sunmaktadır ve yüksek kalite grafit servo plakasıını taşımaktadır .

Servo ayağı ekstra bir delik içermektedir ve pil arka destek vidası buna takılabilimektedir. Bu sayede pil genişliği ayarlanabilmektedir.
XRAY tarafından geliştirilmiş merkezi servo montaj sistemi T4 araçlarda standardtır. Yeni stilli montaj ayagı servonun şaseye değmeden montajını sağlamaktadır. Bu sayede burkulma azalmakta ve tutunma artmaktadır.

Upper Clamps.

Süper dar diff yuvalarını tamamlamak üzere, üst tutucu kapaklarda yeniden tasarlandı.ayrıca optimize edilmiş yuvarlanma merkez pozisyonu eklendir. Ekstra kısa pozisyon eklenerek önde direskiyon kabiliyetini, arkada ise tutunmayı artırdı.
4 farklu yuvarlanma merkez pozisyonu ile şasenin yuvarlanma merkezi ayarlarını hızlı ve kolay yapabiliriniz.

Denge Çubuğu Sistemi.

Yeni denge çubuk sistemi ön ve arka diferensiyel yuvaların rulmanlı bir sistem ile takılmıştır. Ekstra seri hareket ve hızlı&kolay değişiklik ve ayarlanabilme imkanı. Denge çubuğu rulmanların iicinde maksimum hassasiyet ve özgür hareket edebilmektedir. Denge çubuğu yüksekliği vidalar ile hızlı ve kolay ayarlanabilir.

Denge Çubukları.

Yeni denge çubukları yeni diff yuvaları ve rulmanlı montaj sistemi ile çalışmak üzere tasarlandı, farklı kalınlıklardaki denge çubukları kitin içine dahil edilerek farklı pist tip ve koşullarına göre değişim imkanı sağlanabilsin. Ön 1.4mm arka 1.3mm denge çubukları kite dahil olmakla beraber opsiyonel seçenekler hassas ayar için mevcuttur.

Denge çubukları laser ile ayrıştırlabilmesi için işaretlenmiştir.

Üst Tampon Tutucu.

Yeni kompizit üst tampon tutcu desteği şasenin ciddi kazalarda kırılmasını azaltmaya yaramaktadr. Kompzit üst tutucu tampınun üstüne takılmadır. Bu destek diff yuva ayakları kopyalamaktadır, ve kaza olursa destek diff yuvasına dayanmakta ve şasenin kırılmasını engellemektedir.

Ayarlanabilir Direksiyon.

Opsiyonel grafit direksiyon plakası sayesinde şasenin esnekliği ayarlanabilir. Buna ek alüminyum ayaklar monte edilerek yapılabilinir. Sadece grafit direksiyon plakasını kullanarak şase esnekliğini orta seviyede, alüminyum stand ile kullanarak ise daha sert ayrarlanabilir. Sert esneklik daha agresif kontrol ve artmış dönüş demektir.

XRAY Kilitli Aks.

T4 eşsiz hafif kompozit XRAY ön kilitli aksına sahiptir. Ön kilitli aks çok sert ve çok hafif yapısı, XRAY in kendi formüle ettiği compozit materyaldan kaynaklıdır.
Aks bağlantıları eşsiz bağlantı sistemi ile değişeblir hızlı ve kolaylıkla servis edilebilinir- kullanımda aks uç bağlantılarına ihtiyaç duymaz- gücün direkt olarak aksa aktarılması sağlanır. Aks ve bağlantıları arasında böşluk olması engellenir ve bu daha iyi direksiyon hassasiyeti ve direksiyon performansı sunmaktadır.

Dönen kütle herhangi yarış aracının performansını etkileyen en önemli faktörlerdendir.

Tescilli Süspansiyon Geometrisi.

Dar salıncaklar, küçük ön ve arka salıncak blokları, küçük ancak sağlam direksiyon blokları, süspansiyon sisteminin her parçası yarış tepkimesini, karakterini taşıyarak her yarış ortamına göre üretilmiştir. Yıllar boyunca, XRAY, salıncak geometrisi üzerine engin bir bilgi bankası oluşturmuştur. Kendi geliştirdiği süspansiyon sertlik teknolojisi, salıncak parçaların tasarımında kullanılmıştır. Ultra hafif salıncak parçaları çok özel kompozit malzemeden, yeterince hafif ancak yüksek performanslı yarışlarda dayanacak kadar sağlam üretilmiştir.

T4 platforumu T3 zamanından beri optimize edilmliş salıncak parçalarına sahiptir. Salıncaklar optimize tek delikli süspaniyon pozisyonuna ve entegre edilmiş denge çubuk montajlarına sahiptir. Arka salıncaklar 3 ayrı denge cubuğu montaj imkanı vermektedir.

Salıncak Tutucular.

Alüminyum salıncak tutucuları entegre salıncak ayarları(ISS) özelliklerine sahiptir, bu aracın hızlı ve kolay bir şekilde salıncak geometrisinin değiştirilmesini mümkün kılmaktadır. XRAY konsepti ilk önce XB8 üzerinde geliştirilmis ve şimdi 1/10 ölçekli yol araçlarına taşınmıştır.

Salıncak tutucular daha dayanıklı salıncak kol montajına imkan vermektedir. Salıncak tucucular ile en sert kazalarda bile aracın geometrisi değişmemetedir.
Yeni montaj sistemi sayesinde salıncaklar daha rahat hareket etmekte bu da araca daha cok tutunma ve köşelerde arac daha seri kullanım buda direksiyon karakterteristiğini pozitif etkilemektedir.
Süspansiyon tutucular CNC-işlenmiş, en iyi kalite 7075 T6 İşviçre alüminyumundan üretilmiştir. Mümkün olan en hafif ve en güçlü şekilde aracın çercevesini destekleyecek şekilde tasarlanmıştır.

Süspansiyon tutucular iki çeşittir, her biri istenilen sürüş karakterini-stabilite, tutunma ve esneklik- yansıtacak şekilde tasarlanmış ve seçilmiştir.
  • Ön-Ön (FF) süspansiyon tutucu – 1 parça
  • Ön-Arka (FR) süspansiyon tutucu – 1 parça- özellikle yüksek tutunma ortamında stabilite ve kolay kullanım sunar, Opsiyonel -2 parça- köşe girişini artıran, asfalt ve düşük tutunma ortamlarında önerilir
  • Arka-Ön(RF) süspansiyon tutucu-2 parça- maksimum arka tutunma içindir. Opsiyonel 1 parça yüksek tutunma ortamlarında daha çok dönüş sağlamaktadır.
  • Arka-Arka(RR) süspansiyon tutucu -1-parça
Süspansiyon tutuculer ayrıştırıcı turuncu renge döndürmüştür XRAY in efsanevi detaycı ilgisini pahlı kenarlarda görülebilinir.

I.S.S. Salıncak Tutucular.

Eksantrik suspansiyon burçları alüminyum süspansiyon bloklarının ve ayrıca süspansiyon pulları sayesinde T4 süspansiyon geometrisi komple bir şekilde ayarlanabilir. Ayarlanabilecekler:
Çeşitli eksantrik burçlarından oluşan komple set, farklı süspansiyon geometri ayarları için kitte mevcuttur.

Salıncak Kolları.

Salıncak kolları yaratıcı SFATM (Suspension Flex Adjustment-salıncak esneklik ayarı) özelliklerine sahiptir düşük tutunma yada yüksek tutunma pist koşullarına göre salıncakların sertliğini uygun olan opsiyonel grafit sertleştirme parçaları ile salıncağın sertliği ayarlanabilecektir. Salıncaklar grafit sertleştiricilerin bağlanabileceği 4 deliğe sahiptir. Deliklerin çevresi maksimum dayanıklılık için güçlendirilmiştir.

Grafit Sertleştiriciler.

Yaratıcı ve eşsiz SFATM grafit sertleştiriciler salıncakların esnekliğini farklı pist ortamlarına göre kolaylıkla yapabilmeyi sağlamaktadır.

Düşük yada yüksek tutunma ortamı darketmeksizin akıllı grafit setleştiriciler gereken ortama uyum sağlanmasını sağlar. Yarışın başında tutunma düşük ise salıncaklar SFATM grafiftler olmadan kullanılabilir ancak tutunma arttığı zaman, salıncaklar daha SFATM grafit parçalar takılarak serleştilirebilinir bu sayede daha stabil ve kolay kullanım sağlanır. Grafit parçalar şıkanlarda maksimum stabilite ve seri direksiyon yeteneği kazandıracak.
1,6mm yüksek kalite CNC-işlenmiş grafit malzemeden üretilmiş parçalar, kolaylıkla takılıp sökülebilir.
Sertleştirme parçaları sadece opsiyonel olarak mevcuttur

C-Bağlantılar.

C-Bağlantıları T3 platforumundan T4 platforumuna taşınmıştır. Büyük açıklık sayesinde hızlı ve kolay CVD aks bağlantı bakımları yapılabilinir. Komple aks C-bağlantı sökülmeden kolaylıkla takılabilir- cıkarılabilir. Büyük acıklık ciddi darbelerde aksların zarar görmesini engeller ayrıca opsiyonel ECS şaftları ile optimize çalışacak şekildedir.

C-bağlantılar standard kaster açıları ile gelmektedir(2°, 4°, 6°) and ayrıca 3 farklı sertlikte, farklı yarış ortamları için temin etmek mümkündür.

Direksiyon Blokları.

Küçük ama sağlam direksiyon blokları 2 adet Ackermann pozisyonuna sahiptir. Ön direksiyon blokları ayrıca sağlam küçük ancak sağlam 5x10x4 ölçülerinde rulmanlara sahiptir ve bu sayede ağırlık hafifletilmiştir.

Direksiyon blokları 2 farklı sertlikte mevcuttur. Farklı yarış ortamları için optimize edilmiştir.

Arka Bağlantılar.

Aracın stabilitesi ve dönüş süratini artırmak için T4 de sert “H” bağlantıları kite dahildir.

Aks bağlantıları 0° topuk açısına sahiptir, sabtilte ve salıncak geometrisinin sert kazalarda bile değişmesini engellemektedir. İki farklı yuvarlanma merkezi ayarı mevcuttur ayrıca yuvarlanma merkezi posizsyonları bağlantı ve gerdirme arasına şim eklenerek değiştirilebilinir.

Arka bağlantılar küçük ama sağşam 5x10x4 rulmanlara sahiptir.

Arka bağlantılar iki varklı malzemeden üretilmiştir ve özellikle farklı yarış ortamları için karışımlar hazırlanmıştır. Orta “M” sertlği opsiyonel olarak temin edilebilinir.

1-delikli bağlantılar ayrıca opsiyonel ince ayar parçası olarak 2-delikli versiyonun ikamesidir. Özellikle yüksek tutunan pistler için aracın daha fazla yuvarlanması amaçlanmıştır. 1- delikli bağlantılar 2-delikli bağlantının dış bağlantısının fazladan yuvarlanma durumunda farklı bir opsiyon olarak durmaktadır.

Çift-kollu Direksiyon Sistemi.

Çift-kollu direksiyon sistemi 6 adet rulmanla desteklenmiş ve alüminyum standlar üzerinde çalışmaktadır. Ackermann kolaylıkla direksiyon plakası ve top başlı vidalar arasına şim eklenerek yapılabilmektedir. Yeni direksiyon sistemi direksiyon bağlantılarında alçak montaj pozisyonu sayesinde köşelerde aracın daha kolay kontrol eilmesi sağlandı. Kontrol kolaylıkla direksiyon blokları altına eklenecek şimler ile değiştirilebilinir.
Ön alt salıncak tutucu önden daha hızlı & kolay Ackermann ayarlaması yapılacak şekilde geliştirildi

Direksiyon Plakası.

Direksiyon plakası daha fazla köşelerde daha iyi dönüş vermektedir. Bu sayede araç şikanlarda daha stabil ve daha kolay kullanıma sahip olmaktadır. Geliştirilmiş direksiyon karakteristiği kazanabilmek için direksiyon bağlantısı 8,5mm uzakliğa çekildi. 7075 T6 İsviçre alüminyumunda üretilen malzeme tutuncu anodize edilmiştir.

Servo Koruyucu.

XRAY’in popüler servo koruycusu T4 için geliştirilmişdir. Direksiyon bağlantı ayarlamaları daha kolay ve ek olarak farklı pozisyonlarda da yapılabilinir. Servo koruyucu 4 yaya sahiptir. Güç anında hassas direksiyon hakimiyeti sunmaktadır. Ancak kazalarda servoyu koruyacak kadar da esnektir. Servo koruyucu değişebilir parçaları sayesinde popüler servolara uygundur.

Üst Şase.

Yeni üst şase tasarımı, opsionel alüminyum direk eklenmesine imkan vermektedir. Bu aracın esneklik karakterini etkilemektedir. Direk eklenmesi ve arka diff yuva vidalarının çıkarılması arac daha fazla tutunmaya, aracın daha kolay kullanılmı ve aracın gaz anında daha atak olmasını sağlamaktadır. Düşük yada yüksek-tutunma ortamları için önerilmektedir. Düşük yada orta tutunma da üst saseyi direksiz kullanılması önerilmektedir.
Yeni üst şase daha dar diff yuvaları için geliştirilmiştir. Üst şasenin arka kısım şekli özellikle maksimum tutunma ve viraj dönüşleri için tasarlanmıştır. Üst şase en iyi kalide 2mm grafit malzemeden üretilmiştir. Opsiyonel kayış gergisi üst şaseye takılabilinir.

Aktarım Sistemi.

T3 platforumunun ultra verimli ve kendini ıspatlamış aktarım sistemi taşınmıştır. Kullanım oranı yüksek-performanslı kömürsüz motor sistemleri ve LiPo piller için(hem stokt hem modifiye) uygundur. Ön kilitli diferensiyel aksı ve arka dişli diferensiyel 38T kasnaklara sahipte ve orta mil 20T kasnakları verimli 1.9 iç oranı sunmaktadır.

HUDY Yay Çeliği CVDler.

T4 constant velocity drives (CVDs) meşhur, sır ve kendi tarafından geliştirilmiş HUDY Yay Çelik’inden™ üretilmiştr. Kullanım şaftları dünyanın elektrikli yol araçları üstünde kullanıdığı en ince ancak en dayanıklı şaftlardır.

Aktarım şaftları stratejik olarak hafifletilmiştir- uç bağlantı noktasındaki boşluğa dikkat edin- en düşük ağırlığın güç ve dayanıklılıktan ödün vermeden garantiye alınması sağlandı. Özel hafifletilmiş aks şaftları özel HUDY Yay Çeliği™ malzemeden ekstrem yarış koşulları için üretilmiştir. Aktarım şaftları ek olara elle maksimum hassasiyet ve doğru dönüş için işlenmiştir.

50mm Arka Kullanım Şaftları.

50mm uzunluğunda hafif 7075 T6 İsviçre alüminyumu arka aktarım şaftları T4 özellikleri arasındadır. Setleştirilmiş ve siyah şık kaplanmış saftlar özellikle arkada kullanılması için tasarlanmıştır.

Alüminym Altıgen Jant Tutucular.

Ultra-hafif jant tutucular CNC de 7075 T6 siyah kaplanmış alüminyumdan işlenmiştir. Ultra-doğru altıgenler özellikle dönen ağırlığın azaltılması ve titreşimiz jant montajı için işlenmiştir. Opsiyonel offset versiyonlarıda mevcuttur(-0.75, +0.75, +1.5mm).

XRAY Dişli Diferensiyel.

T4 dişli diferensiyel sistemi gaz anındaki direksiyon hakimiyetini artırmaktadır. Bu hemen hemen bütün tip pistlerde gereklidir ve hem halı hemde asfalt pistlerdede kullanılabilinir. Dişli diferensiyel kompozit kasası ve kasnaklı kapağından oluşmaktadır. Diferensiyel dişlileri kompozit malzemeden, hassas kalıplanmış kompozit dişlilerden ve hafif aktarım şaftları ile tamamlanmıştır. Hafif ancak süper-seri dişli diferensiyel bu şekilde yaratılmıştır. Doğru kurulan diferensiyel uzun zaman bakım ihtiyacı duymamaktadır....ne sık sık yağ değişimine nede yağ sızıntısı görülür.

Süper hafif Aktarım Aksları.

Dönen ağırlığı azaltamak için, T4 süper-hafif aks bağlantılarına sahiptir. Hudy Yay Çeliği™ malzeme sayesinde güç azalmadan fazla olan malzeme özelliklle çıkarılmıştırç hafif akslar sıradan aktarım akslarına göre dönen ağırlığın %35 oranında azalmasına neden olmaktadır.

Merkezi Orta Mil.

Spur ve pinyon dişlileri tam olarak aracın orta merkezine ayarlanmıştır. Aktarım sistemi parçalarının optimal dengede olması sağlanmıştır.

Alüminyum Orta Şaftmili.

Alüminum orta şaft stratejik olarak CNC- de işlenmis dönen ağırlığın azaltılması, sağlamlıktan ve bütünlükten ödün verilmeden üretilmiştir. Şaft boşluğu, mükemmel yuvarlaklıkta ve hiç taşmamaktadır, aktarım sistemini titreşimini elimine etmekte ve positif denge üretmektedir. Kompozit kasnaklar şafta takılmaktadır.

Mil Perdeleri.

Tasarlanmış mil perdelerinin üst şaseye bağlanan vidaları ön/arka yada hepsi sökülebilir. Rulmanlar mil perdelerine sabitlenmiş olduğu için oynama yapmayacaklar. Bu esneklik ayarlarının yapılabilmesi ve farklı pist ortamlarına ve zeminlerine uygunluğu artıracaktır.
Malzeme 7075 T6 İsviçre alüminyumundan üretilmiş ve turuncu anodize edilmiştir.

Aktarım Kayışları.

2 Kayışlı 4-çeker aktarım sistemi maksimum verimlilik ve en yüksek performans için kayışları kullanmaktadır. Dar 3mm ön ve arka kayışlar özellikle minimal kalınlık ve esneklik için seçilmiştir.

Süper Alçak Profilli (SLP) Süspansiyonlar.

T4 platform süspansiyonlar tamamı ile yeniden tasarlanmıştır. Herşey yeni ve süspansiyon hazneleri alüminyumdur.

SLP süspansiyonlar daha düşük ağırlık merkezili araç ve maksimum stabilite için tasarlanmışrtır yeni SLP süspansiyonlar ile T4 daha düz ve şikanlarda daha rahat kullanım ve tutunma kaynaklı taklalara karşı daha dirençlidir. Yüksek hızlı köselerde daha fazla hız yapmanıza imkan vermiştir.
Süspansiyon hazneleri CNC-işlenmiş ve en iyi kalite 7075-T6 İsviçre alüminyumundan ve daha uzun ömür için sertleştirilmiştir. Süspansiyonlar kısaltılmış süspansiyon haznelerine ancak daha geniş çaptadır. Bu sayede T3 deki kadar yağ almaktadır.
Düşük profilli(SLP) süspansiyonlara uygun olarak pistonlar tasarlanmış ve üretilmiştir. Piston setleri 3 ve 4 delikli olarak ve 1.0 1.1 ve 1.2mm delik çaplı olarak temin edilebilinir. Pistonlar özel kalıplama teknikleri ile ekstrem yuvarlaklıkta ve maksimum sertlikte ve dayanıklılıkta üretilmiştir.
SLP süspansiyonlar daha düşük ağırlık merkezili araç ve maksimum stabilite için tasarlanmışrtır yeni SLP süspansiyonlar ile T4 daha düz ve şikanlarda daha rahat kullanım ve tutunma kaynaklı taklalara karşı daha dirençlidir. Yüksek hızlı köselerde daha fazla hız yapmanıza imkan vermiştir.



Süper Alçak Profilli(SLP) süspansiyonları T3 süspansiyonlarına göre 8mm daha kısadır.
hem ön hemdea arka süspansiyonlar üst ve altta az bir oynama payı bırakılmıştır, bu sayede daha fazla tutunma sağlanmaktadır

Süspansiyon Yayları.

Aracı birçok yarış ortamında daha stabil ve kolay kullanılabilir kılmak içim 2.5C lineer yaylar hem ön hemde arkada şecilmiştir. Lineer 2,5C yaylar direksiyon, tutunma, stabilite ve tepkime arasındaki en iyi dengeyi sunmaktadır.

4S yayları- daha önceki bütün XRAY yayları gibi- manuel olarak ölçülerek, seçilerek ve eşleşririlerek çift halie getirilmiştirleri. Bu sayede hassas bir şekilde eşit uzunluk ve tepkime karakterleri aynı olacak şekile getirilmiştir.

Süspansiyon Kuleleri.

Yeni SLP süspansiyonların etkisini maksimize etmek için hem ön hemde arka süspansiyon kuleleri yeniden tasarlanmış ve 15mm alçaltılmıştır bu sayede mümkün olan en düşük ağırlık merkezi sağlanmıştır. En iyi kalite 3.0mm grafit, süspansiyon kulaleri daha küçük, daha hafif, daha kompakt ve güç testlerlerden sonra gaz anında direksiyon etkisi için yarışa özel ayarlanmıştır.

Rulman Tucucular.

Ayarlanabilir rulman eksantrik tutucuları dar diff yuvaları için geliştirilmiştir. Daha önceki XRAY tasarımlarındaki gibi ön ve arka dif yuvaları kayış gergisi entegrelidir. Ve eksantrik tutucular yardımı ile gergi ayarlanabilir. Bu sayede ayrı kayış gergisine gerek duyulmaz ve sürtünme azaltılır ve aktarım verimliliği artar.

Integrated Belt Tension Adjustment.

As with previous XRAY cars, both front and rear bulkheads feature integrated belt-tension adjustment through the use of adjustable bearing eccentric holders, eliminating the need for a separate belt tensioner. These eccentric holders were modified to fit the new super narrow position of the bulkheads, while allowing you to still use your existing differentials and spools. All ball-bearings turn in composite hubs to reduce friction and improve drivetrain efficiency.

Diff Height Adjustment.

Both front and rear bulkheads feature independent diff height adjustment. By rotating the diff eccentric holders, the height of the diff can be adjusted by 1mm. Optional eccentric holders with 2mm offset are available which allows diff height adjustment of 2mm.

Kaliteli Rulmanlar.

24 yüksek süratli, mavi yalıtımlı ve çelik rulman seti maksimum verimliliği garanti altına almak için aktarım sisteminde kullanılmıştır. Bütün rulmanlar maksimum akışkanlık ve uzun ömür için Aero Shell® Fluid 12 ile yağlanmıştır. Direksiyon bloklarında ve arka bağlantılarda kullanılan rulmanlar özellikle dönen ağırlığı azaltamak ve maksimum aktarım verimliliği için seçilmiştir.

Alüminyum Gerdirmeler.

Alüminyum ayarlanabilir gerdimeler T4 aracında kullanılmıstır. 7075 T6 Alüminyumdan üretilmiş CNC de işlenmiş gerdirmeler siyah şık kaplamaya sahiptir. Gerdirmeler ön arka bağlantılarda,servo koruyucu ve ARSsistem bağlantılarda kullanılmıştır. Alüminyum gerdirmeler çeliğe göre daha hafif ve aracın ağırlığını azalmasına yardımcı olmaktadır.

Tampon.

Kep uyumunu geliştirmek için ayrıca daha düşük ağırlık merkezi için yeni sünger tampon tasarlanmıştır. 1/3 daha alçak ve daha hafif. Yüksek-dayanıklılığa sahip hafif sünger. Alt kompozit tampon montaş ve üst tamon tutucu sağlam komozit malzemden, ağır darbelere karşı üretilmiştir.

Kep Tutucular.

Etli 6mm kalınlığındaki kep tutucluarı özel kompozit malzemeden, maksimum dayanıklılık ve kazalarda bile kırılmayacak kadar yeterli esneklik sağlayacak şekilde üretilmiştir. Kep destekleri yuvarlaklaştırılarak daha uygun montaj ve daha iyi kep desteği sunmaktadır.

En ince ayarlar için XRAY, opsiyonel yuksekliklerde kep tutucuları önermektedir. Bağımsız olarak ön veya arkada yükseklik ayarları icin +1mm yada +2mm tutucular kullanılabilir.

Pil Tutucular.

Akılcı pil tutucular özellikle LiPo pillere ve darbelere karşı güçlendirilierek tasarlanmıştır. Pil tutucukar pillerin yarış ortamında ve kazalarda hareket etmesini engellemektedirler.

Ayar Olasılıkları.

Üstün ve etkileyici çeşitte ayar olasılıklarına sahiptir, kaster, kamber, topuk, anti-dive, anti-squat, yükseklik, sarkma, genişlik, alt yuvarlanma merkezi, üst yuvarlanma merkezi, yuvarlanma merkezi ayarları, direksiyon yuvarlanma merkezi, tekerarası. Ackermann, opsiyonel kayış gergisi, ayarlanabilir süspansiyonlar, ayarlanabilir arka diferensiyel ve ayarlanabilir opsiyonel XRAY Multi-Diff.

XRAY Ayar Kitabı.

T4 dünyadaki yol araçları içinde en çok ayarlanabilir araçlardan biridir. Sıkı bir yarış fanatiği yada kulüp seviyesi bir yarışçı olun. T4 aracınızı kendi yarış stilinize pist koşullarına ve farklı pist tipine göre ayarlayabileceksiniz. Çok talep gören XRAY in ayar kitabı 50’den fazla sayfanın yüksek kaliteli resimleri, kolay okunur ve anlaşılır RC araç ayarlarını içermektedir. Çaylak yada denetyimli yarışmacı olmanız farketmeden, kolaylıkla ayar ip uçlarını ögrenebilir ve yeteneklerinizi geliştirebilir ve T4’in performansını artırabilirsiniz. T4 Setup-kitabını www.teamxray.com dan indirebilirsiniz.

Şasi Dengesi.

Şasi tasarımı dengeli ağırlık dağılımına ve ağırlık transferine yoğunlaşmıştır. Şasi önceden delinmiş delikler sayesinde optimum denge için gerekecek ek ağırlık montajına hazırdır. Şasi ortasında, HUDY Şasi Denge Aleti #107880 ile kolaylıkla denge sağlanabilir.

Grafit Gres.

T4 paketinde premium HUDY Grafit Gres, İleri teknoloji yarı-sıvı yağlama üst seviye basınç katkı maddeleri ve eşit dağılmış grafitlerin taşıma kapasitesinin işbirliğinin ürünüdür. Temel görevi dönen ve yükteki dişlilerin yağlanmasıdır. Ancak aynı zamanda mükemmel yapışma özelliği sayesinde parça üzerinde kalır. Gres parça aşınmasını azaltır ve parçanın ömrünü uzatır. Check out HUDY Chem Series

Kurulum Kitapcığı.

XRAY Kurulum Kitapçığı artık sektör standartıdır, basit ve en iyi kitapçık aracınızı alır almaz size sunulmaktadır.İster ilk kez kurun ister tecrübeli yarışcı olun, bütün talimatlar direkt ve kolay anlaşılırdır. Tamamı renkli ve büyük 3D örnekler size kurulumun en kücük detayına kadar yardımcı olacaktır.

XRAY VIP Müsteri Uygulamaları.

Sadece XRAY model araç sahibi bile olmak kendi başına bir tecrübedir. En premium lüks bir araca sahip olmak dışında siz artık Xray sahipleri ailesinin kıymetli bir üyesisiniz. XRAY Fabrikasının direkt servis ve desteği her zaman yanınızdadır. XRAY her zaman en son yenilenen bilgi akışını internet üzerinden yarış raporları ve en son ürün geliştermeleri sizle paylaşacaktır. Herhangi bir problem yada yorumunuzda direkt olarak XRAY destek ekibine yada herhangi XRAY fabrika yarışçısına XRAY forumu üzerinden sorabilirsiniz. Kendi ayarlarınızı foruma yükleyebilir, dünyanın en büyük ayar veri tabanından binlerce ayar setini indirebilirsiniz. XRAY takımına katılarak VIP uygulamasının sadece başlangıcındasınız.