xb9e

Küçük, çevik ve super hızlı 1/12 pan-arabalar dünyasında, kazananlar diğerlerinden saniyenin binde farkları ile ayrışmaktadır. Büyük ölçeklerinin aksine basit tasrarımlar ve olağanüstü detay ilgisine ihtiyaç vardır.

Yeni XRAY X12 ilk bakılta basit ve geleneksel bir tasarım gibi görünmektedir, ancak benzerliklerin bittiği nokta burasıdır. XRAY X12 mükemmeliyetçi düşünce ile kolay kullanılan, ve ayarlanabilir bir araba üretme arzusunun sonucudur.

Fabrika sürücülerinden gelen bilgi akılına ilaveden dünyanın her yeridneki XRAY müsterilerinin bildirimleri. XRAY fabrikasının konsepti gerçeğe dönüştürmesine izin vermiştir.. bu bizim XRAY de yaptığımız en iyi iştir.

Dünyanın en komplike CAD ekipmanları ile sanal ortamda tasarlarlananlar, dünyanın en iyi makineleri ve kalıp makineleri ile gerçeğe dönmektedir. X12, başkasında olmayan, en üst kalite mükemmelliyeti her detayında taşımaktadır. Bütün parçaları- tasarım ve üretim XRAY tarafından yapılmıştır, bu nedenle bütün parçalar birbirine mükemmel bir şekilde uymaktadır.

Geliştirmekten öte engelleyen aşırı karmaşık tasarım dünyasında, X12 tek başına ve başta kutudan cıktığu anda en iyi performansı gösteren yarışçıdır.
Martin Hudy
XRAY tasarımcısı
XRAY efsanevi tasarım, işçilik ve material kalitesi yanında en küçük detaya bile ilgi gösteren mükemmelliyetçi anlayışa ilaveten kullanışı ve ayarlanması kolay araç geliştirme düşünceleri. Eşsiz HUDY Yay Çeliği™,dünyanın en güçlü 7075 T6 İsviçre alüminyumu, XRAY’in kendine has sır kompozit karışımları ve en üst kalite grafit materyaller…X12 üzerindeki herşey özel ve en üst kalite. Avrupanın en kaliteli malzemelerinden XRAY’in mühendislik sanatı ve Alman, İtalyan ve İsviçre CNC makineleri ile birleşti X12 en son karışım ….

Şasi.

Yeni dar şasi daha iyi direksiyon tepkimesi ve her zeminde tutunmayı artıracak şekilde şekilde yeniden tasarlandı.daha dar şasi burkulmaya karşı dirençli dolayısı ile artmış tutunma sağladı ve süratli köşelerdeki fırçalanma etkisini elimine etti. Yeni dar şaseler sayesinde tümseklerde daha iyi kontrol imkanı geldi. CNC-işlemmiş şasi 2.4mm yüksek kaliteli grafit materyalden özellikle halı pan-araç yarışlara özel tasarlandı.

Ağırlık Dengesi.

Yeni şasii tasarımının bir parçası olarak ağırlık dengesi komple olarak yeniden tasarlandı ve geliştirildi. Pil yerleşimi sol tarafa kaydırılarak arka pod bağlantısında motor kablolarının yarattığı sıkıntı azaltıldı ve sağ-sol ağırlık dengesi geliştirildi. Yeni şasi oturma planında elektironik bağlantı ulaşımı geliştirildi

Pil Yerleşimi.

Şasideki pil pozisyonu şasenin ağırlık dengesini direct etkilemektedir. Anında ve rahat ağırlık denge ayarlamasının farklı pist koşullarında yapılabilmesi için pil konumunun kolaylıkla dikeyden yataya çevrilebilme imkanı vardır. Akıllıca ve kolaylıkla, ve yeni özel sistem.

Merkez Süspansiyon Montaj Ayağı.

Yeni merkez süspansiyon ayağı komple olarak yeniden tasarlandı. Komple platform yanlardan şasinin ortasına doğru kaydırıldı. Sert merkezi-montajlanmış süspansiyonu burkulmayı engellemekte ve sağ-sol stabilitesini iyileştirmektedir.

Arka Pod.

Yeni dar şasi ve yeni dar arka pod tasarımı, kompozit arka pod bağlantılarının daha merkezi bağlanmasını dolayısı ile artırılmış direksiyon tepkisi ve sağ-sol ağırlık transfer iyleşmesi sağlamaktadır.

Pod Üst Plakası.

Yeni arka üst Pod, orta süspansiyonun daha öne monte edilmesine imkan vermektedir ve daha kademeli süspansiyon etkisi sunmaktadır. Bu sayede ön tutunma ve tümseklerde kontrol yeteneği artırılmıştır.

Arka Bağlantı Desteği.

Yeni arka grafit destek, güçlendirilmiş tasarımı sayesinde daha dayanıklı ve burkulmaya karşı daha dirençli olmuştur. Yeni tasarımdaki yan yaylar daha güvenli ve tepkimesi iyleştirilmiş sürüş sunmaktadır

Yan Yaylar.

Yan tutunmayı ve aracın kontrolünü geliştirebilmek için yan yaylar ve yay kapakları eskiden kullanılan konik şekile gore düz tasarlandı. Düz yan yayları daha tutarlı ve düzgün sıkışma, dolayısı ile daha düzgün viraj çıkışı imkanı vermekte ayrıca tutunma kaynaklı taklalara karşı direnmeyi sağlamaktadır.

Salıncak.

Ön süspansiyonlar tamamı ile yeniden tasarlandı ve geliştirildi. Yeni alt salıncaklar akıllı eksantrik alüminyum ilaveler sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde pist koşullarına gore aracın genişliğinin ayarlanmasını sağlamaktadır. Opsiyonel alüminyum 0.5mm ve 1.0mm eksantrikler araç genişliğinin daha dar yada daha geniş olmasını sağlamaktadır.

Yükseklik Ayar Pulları.

Yeni ön salıncakları yeni sürüş yükseklik pullarına sahiptir. Bu sayede çok hızlı, hassas ve titreşimsiz sürüş yükseklik ayarları yapılabilmektedir. 0.2, 0.4 ve 0.6mm ölçülerinde pullar en hassas ayarı yapabilmek için kite dahildir.

Premium Kompozit Parçalar.

Bütün kompozit parçalar XRAY e ait özel geliştirilmiş kompozit karışımlardan yapılmıştır. Bu sayede süspansiyon sisteminde yeterli esneklik garantiye alınmış ama darbelere karşı yeterince serttir.

Ön Salıncak.

Güçlü, basit, yeni tasarlanmış ön salıncak güçlü, hafif ve özel geliştirilmiş kompozit materyalden yapılmıştır. Tepkili kaster ayarları 2.5°, 5.0° veya 7.5° eksantrik burçlar ile mevcuttur. Küçük ama HUDY Yay Çeliği üst top bağlantıları, düzgün ve bağımsız çalışmaır bunun yanında alt top bağlantıları ön süspaniyonun daha seri çalışmasını sağlamaktadır. Pul ve klipsler ile hızlı ve kolay ayarlanabilir ön kaster, araç genişliği, yuvarlanma merkezi ve sürüş yüksekliği aracın özellikleri arasındadır.

Tepkili Kaster.

Tepkili kaster eksantrick burçlar vasıtası ile 2.5°, 5.0° veya 7.5° kolaylıkla ayarlanabilmektedir, tepkili caster sistemi viraj girişi ve çıkışında aracın önünde kaster değişiminin oluşmasını sağlamaktadır.

Direksiyon.

Şasi, servo için sağ ve solda önceden açılmış deliklere sahiptir. Bu sayede servoya araç dengesi için ayar şansı vermektedir. Alüminyum servo ayakları servonun düz bir şekilde monte edilmesini sağlamaktadır ve bu sayede en düşük ağırlık merkezine ulaşılmaktadır.

King-pimler.

Süper düzgün, sertleştirilmiş çelik king pimler ön süspansiyonun temelidir.

Ayarlanabilir Ackermann.

Kolay ayarlanabilir Ackermann pozisyonları servo ve servo tutucuları arasına eklenecek/çıkartılacak pullar vasıtası ile yapılabilinir. Kompozist pullar kit ile gelmekte ve üç farklı ölçüde mevcuttur 3x6x1, 3x6x2, 3x6x3. Ackermann aracın direksiyon kabiliyeti etkilemektedirbu nedenle bu ayar özelliği çok önemlidir.

Servo Koruyucu.

Küçük ama dayanıklı servo koruyucu servoyu darbelerden korumaktadır. Kolay Ackermann ayarları top başlı vidalar altına konacak pullarla yapılabilmektedir.

Arka Salıncak.

Arka salıncak geleneksel arka POD a sahiptir. Top başlı linkler ile ayarlanabilir ve çok kolay kurulum ve ayarlama imkanı ile en sıkı yarışlarda bile çok verimli olması sağlandı.

Alü Diferensiyel Yuvaları.

Arka POD diferensiyel yuvaları CNC- işlenmiş ekstra sert 7075 T6 Swiss alüminyumundan ve ayrıca siyah kaplanarak hem uzun ömür hemde şık görünüm kazandırıldı. Yuvalar stratejik olarak işlenerek ağırlığı azaltıldı ancak bunu yaparken sağlamlık korundu.

Arka Sürüş Yükseklik.

Sürüş yüksekliği kolaylıkla eksantrick arka aks burçları sayesinde ayarlanabilir. Ayrıca ayarlanabilri süspansiyonlarda orta sürüş yüksekliğinin ayarlanmasında kullanılabilir.

Motor Ulaşım.

Sol arka Pod üzeri açık olarak tasarlanmıştır. Bu sayede motora ulaşım super kolay olmuştur. Arka pod bütün motorlara uygundur.

Arka Aks.

Ultra güçlü, hafif çelik aks en ciddi kazalarda bile maksimum güvenilirliği sağlamaktadır. Arka diferensiyel yüksek derecede tutarlı carbide toplara, sertleşitirilmiş-işlenmiş D-çelik pullar ve premium Carbide aks baskı rulmanına sahiptir.

Spur Dişli.

Hassas kalıplanmış spur dişlisi XRAY’e özel kompozit malzemeden üretilmişdir, doğru, super sessiz ve sağlam yapısı en güçlü motorları bile kontrol edebilmektedir. Opsiyonel spur aralığı en nihayi ayar için mevcuttur.

Mikro Süspansiyonlar.

XRAY mikro süspansiyonlar, XRAY in büyük ağabeyi 1/10 araç platforumundan ölçeklenmiştir. Tamamı ile ayarlanabilir süspansiyonlar, dayanıklılık için sertleştirilmiş alüminyum süspansiyon haznesine sahiptir. Hassas yükseklik ayarları sayesinde hızlı ve kolay yay yüksekliği ayarlanmaktadır. Kücük ince memran super-seri çalışma karakteri sergilerken super yumuşak o-ring seri çalışma yanında yağ sızması da engellenmektedir.

Ultra ince süspansiyon şaftı ve compozis süspansiyon pistonları, optimum yağ akışını ve düzgün darbe emilmesini sağlamaktadır. Basit ve akkılıca tasarlanmış süspansiyon yapısı hızlı ve kolay bir şekilde süspansiyon uzunluğunu, dolayısı ile arka POD un sarkma ayarı yapılmasını sağlamaktadır.

Yan Tüpler.

Yatay yaylanma yan tüpleri ultra- seri yaylanma sunmaktadır. Bu aracın kullanımını kolaylaştırırken araç üstünde çalışmayı da kolaylaştırmaktadır. Dış alüminyum tüp ve iç Delrin ® tüp ultra-seri çalışmayı sağlamaktadır.

Ayarlanabilir Gerdirmeler.

3mm ön ayarlanabilr HUDY Yay Çeliği kamber gerdirmeleri, hafif olduğu kadar sert darbelere dayanacak niteliktedir. Ayrıca tutarlı gerdirme yuva sistemi hassas kamber ayarı yapmaya imkan vermektedir. Direksiyon gerdirme bağlantıları 4mm ayarlanabilir hafif alüminyum yapılmıştır

Top Başlı Vidalar..

Hassas, HUDY Yay çeliğinden™ üretilen üst top başlı vida bağşantılar ve kompozit alt top başlı bağlantılar, ön salıncakların seri ve hassas hareketini sağlamaktadır.

Jant Aksları.

Alüminyum arka bloklar, hafif uçak alüminyumundan, özellikle hafifletilmiş ve şık siyah kaplanmıştır. Arka sol alüminyum jant bağlantısıi orta- dengeli motor montaj sistemine sahiptir. Bu sistem hem titremeyi ve motor çıkmasını engelleyen güvenli montaj imkanı sunmaktadır.

Alüminyum Arka Bloklar.

Alüminyum arka bloklar, hafif uçak alüminyumundan, özellikle hafifletilmiş ve şık siyah kaplanmıştır. Arka sol alüminyum jant bağlantısıi orta- dengeli motor montaj sistemine sahiptir. Bu sistem hem titremeyi ve motor çıkmasını engelleyen güvenli montaj imkanı sunmaktadır.

Anten Montaj Ayağı.

Küçük, hafif anten montaj ayağı yeteri kadar sağlam ve çok hafiftir.

Ön Şasi Koruma.

Kompozit ön şasi korumaları aracın en fazla ihitiyacı olan korumayı sağlamaktadır, şasinin ön köşeleri yarış kazalarına karşı korunmaktadır.

Ayarlanabilir Kep Tutucu Kuleler.

Dayanıklı kep tutucu kuleler ve tamami ayarlanabilir tutucuları. Opsiyonel hassas +1 yada +2mm kep durdurucu parçalar da hassas ayar için mevcuttur.

Silikon Yağ.

XRAY Premium Silikon Yağları, Xray tarafından Avrupalı uzman silikon yağ üreticisine ürettirilmiştir. Her üretim grubu laboratuvarlarda test edilip kalibre edilmektedir ve mümkün olan en yüksek tutarlılıkta ve kalitede üretim grupları eşleştirilmektedir. Sektörün cSt Standardı kullanılarak yeni üretim grubu yağların tanımlanması, ayarlanması kolaylaşmıştır

XRAY ve XRAY takım sürücülerinin ayar sayfalarını takip ettiğiniz zaman kullandığınız yağların fabrika yarış takımının kullandıkları ile aynıdır. Böylelikle ayarların aynı ve aracın kontrolünün aynı olacağından emin olabilirsiniz

Tamamı Ayarlanabilir.

Tamamı ayarlanabilir ön kamber, kaster, topuk, ön ve arka araç genişliği, ön ve arka araç yüksekliği, ön ve arka yaylar, arka süspansiyon, arka sarkma, pod yaylanma, pil pozisyonu, pof ağırlık dengesi, ve şasi burkulması

Şasi Ağırlık Denge Ayarlanması.

Şasi ve arka POD üzerine önceden açılmış orta nokta delikleri ile Hudy Denge Aleti (#107880) kulllanarak optimum ağırlık dengesi ayarlanabilmektedir

XRAY Kurulum Kitapcığı.

XRAY Instruction Manuals have become the industry standard, and are simply the best manuals you will ever get with an RC model car. Whether you are a first-time builder or an experienced racer, all the instructions are straight-forward and easy to understand. The full-color instruction manual contains large 3D illustrations for easy comprehension.

XRAY VIP Müsteri Uygulamaları.

Sadece XRAY model araç sahibi bile olmak kendi başına bir tecrübedir. En premium lüks bir araca sahip olmak dışında siz artık Xray sahipleri ailesinin kıymetli bir üyesisiniz. XRAY Fabrikasının direkt servis ve desteği her zaman yanınızdadır. XRAY her zaman en son yenilenen bilgi akışını internet üzerinden yarış raporları ve en son ürün geliştermeleri sizle paylaşacaktır. Herhangi bir problem yada yorumunuzda direkt olarak XRAY destek ekibine yada herhangi XRAY fabrika yarışçısına XRAY forumu üzerinden sorabilirsiniz. Kendi ayarlarınızı foruma yükleyebilir, dünyanın en büyük ayar veri tabanından binlerce ayar setini indirebilirsiniz. XRAY takımına katılarak VIP uygulamasının sadece başlangıcındasınız.