Anahatlar

Xray 1/10 buggy sınıfında çıtayı yükseltti, yeni yüksek kaliteli, yüksek performanslı oyuncu diğerlerinin kendilerine ölçü olmasını sağladı. Xray’in yeni 1/10 buggysi, yeni XB4’15, daha uyumlu ve daha da kazanma canavarı.

2015-XB4 de biz yeni 2si 1 yerde konseptini sunuyoruz. Kısa Lipo yada çiftli pil kullanımı için aracın üzerindeki ekipmanların yeri değişebilmektedir., Herşey dikkate alınarak, uyduruldu ve dahil edildi: yeniden yerleşebilir diff yuvaları, kaydırmalı debriyaj ve motor ayağı, değişik üst şase ve orta CVD kullanım şafları; ayrıca yeniden pozisyonlanabilir alıcı yuvası ve servo ayağı. Bu inanılmaz ileri doğru sıçrama, XB4 platfoumunu yarışçıların ultra-çeşitli ihtiyaçları, talepleri ve tutkularını tatmin edecektir.

Yeni XB4 artistik olarak XRAY fabrikasında tasarım & üretim uzmanları, ve sonrasında dünyanın en iyi sürücüleri tarafından sıkıca test edilmiştir. Tasarım, geliştirme ve tamamı Slovakya, Avrupa da, XRAY’in efsanevi en küçük detay ilgisi, kaliteli malzeme ve ekstrem performans ile üretildi. Size herşeyi yeni XB4’ü sunmaktan dolayı heycanlıyım.
Dipl. Eng. Juraj Hudy
XRAY XB4 tasarımcısı

Geliştirme Takımı.

XB4 platforumu geleceğe doğru hareket eder, hassas tasırım ve en iyi ürünü, dünya klasmanında destekle üretme tutkumuz tarafından ateşlenmektedir. Dünyanın her yerindeki XB4’ün yarış sonuçları-Avrupa şampiyonluğu ve düzinelerce Ulusal şampiyonluklar- doğru yolda olduğumuzu göstermektedir

2015 Yeni Özellikler:

XB4 Platform.

XB4 tipik bir XRAY arabası- seçkin, profesyonel, yüksek rekabetci model yarış arabasıdır, her zaman daha fazlasını talep eden yarışçılar için en ince detaya kadar tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Seçkin Avrupa materyallerinden, İsviçre ve Alman makinelerinde üretilmiştir. Seçkin servis & desteği ile XB4 tipik bir XRAY, lüks bir şahaser.

2-si-1 Konsept.

Kısa pil yada ayrık piller ile kullanım imkanı; yeni XB4 ikisininde mükemmel uyumu için tasarlandı. Yeni 2si1 arada konsepti, kolaylıkla ayrık pil konfigirasyonundan kısa pil formatında dönmeyi ve motoru ön yada arkaya koymayı sağlamaktadır. Bütün değişim parçaları dahildir.

Şase Ağırlık Dengesi.

Ağırlık dengesini yeni 2si1 konsept ile kolaylıkla ayarlayabilirsiiz. Motoru ön yada arkaya kaydırabilir ancak bunu yaparken kısa pil paketinden bağımsız gerçekleştirebilrisiniz. Ayrıca elektironikler–servo dahil-sağ sol değiştirebilrisiniz.

Şasi.

CNC-işlemiş, yüksek kalite 2mm 7075 T6 İsviçre alüminyumu şasi stratejik olarak stress-alıcı boşluklar eklenmiş, bunu yaparken hiç bir şekilde güçten ve sağlamlıktan ödün verilmeden hafifleme sağlanmıştır.

Ağırlık dağılımı, şasi genişliği ve şasi uzunluğu aracın kontrolü üzerinde anahtar faktördür. Bütün bu özellikler şasinin tasarımda birbiriyle ilişkidedir. Bütün alt vida delikleri oyuktur ve şasinin altı dümdüzdür. Şasinin ömrünü uzatmak için XRAY’in kendi bünyesinde bulunan, tamamı robotic, kaplama makinesinde kaplanmıştır.

Yan Korumalar.

Sağlam kompozit yan korumalar şasiye mükemmel oturmaktadır ve yan etkilerden ve kire karşı yalıtım sunmaktadır.

Şasi Destekleri.

Ön ve arka alt kompozit destekler alüminyum şasi ye monte edilmekte ve şasiyi güçlendirirken arzulanan esnekliğide sağlamaktadır

Motor ve elektironikler arasındaki kablolar ön destekteki kanal vasıtası ile ayrışmaktadır. Bu sayede aktarım şaftları ve dönen diğer parçalar ile teması engellenmektedir.

Üst Şasiler.

XB4 ön ve arka üs şaselere sahitir, sadece kep tutumak dışında şasi kurulumunu güclendirmekte ve ön/arka diff yuvalarının merkezi aktarım sistemine bağlanmasını sağlamaktadır. Uzunluğu, kalınlığı, genişliği ve şekli aracın kullanımını direkt etkilemektedir.

Yeni 2si1 konseptinde, XB4 2 set ön ve arka üst şasiye sahiptir. Her biri özellikle kısa yada ayrık pil paket konfigirasyonlarına gore tasarlanmıştır. Arabanın konfigirasyonuna gore, uygun olan üst şasi en iyi performans ve kontrol için monte edilmelidir.
Bütün üst şasiler üst seviye grafit malzemeden üretilmiştir, üst şaseler merkezi aktarım sisteminin rulmanlarını kapatmakta ve akarım rulmanlrını destek yuvalarında kalmasını sağlamaktadırlar.

Merkezi Aktarım Şafları.

Yeni 2si1 konsepti, XB4’ün farklı ölçülerde iki çift merkez aktarım sistemine sahiptir, her biri özellikle kısa pil yada ayrık pil kullanımlı konfigirasyonlar için tasarlanmıştır

XB4 CVD şaftları dünyaca bilinen HUDY Yay Çeliğinden™ üretilmiştir. Aktarım şaftları elektirikli off-road araçlar içeriside dünyann en küçük ancak en dayanıklı şaftlarıdır. Uygun süreç ile sertleştirilmiş şaftlar uzun ömür ve güvenilirlik sağlamaktadır

Güvenlik Tasmaları.

CVD şaft güvenlik tasmaları güvenilirliği artırılmış ve montaj piminin yerinde kalacağı şekilde tasarlanmıştır. Güvenlik tasmaları özel komozit karışım sayesinde maksimum sağlamlık sunmaktadır.

Dif Dişlileri.

Hem ön hemde arka taç dişlileri ve pinyon dişlileri çelikten yapılmış ve maksimum ömür ve güvenlik için ek olarak sertleştirilmiştir.
Kil ve düşük-tutunan pistlerde, opsiyonel grafit dif dişlileri daha fazla tutunma için kullanılabilinir.

Dişli Diferensiyel.

XB4 dişli diferensiyel sistemi, her türlü pist ortamında, halı yada toprak pistlerde, aracın dönüş yeteneğini ve stabilitesini artırmaktadır.

Süper akışkan dişli diferensiyeller, kompozit kasa ve kapaktan oluşmaktadır. İç dişliler , XRAY tarafından geliştirlmis ve hazırlanmıs kompozit materyalden, uzun ömür, akışkan ve verimli çalışma esasları dikkate alınarak üretilmiştir.

Bakım gerektirmeyen diferensiyel dizaynı, her seviye yarışcı için faydalı bir özelliktir. Diferensiyel doğru bir şekilde kurulduğu zaman, uzunca bir süre bakım yapmaya ihtiyaç yoktur. Üstün yalıtım sistemi sayesinde, ne sık yağ değişimine gerek olacak nede sızdırma yaşanacaktır.

Motor Ayağı.

Yeni motor ayağı XRAY’in diğer bir akılcı ve yenilikçi çözümüdür. Motor ayak tasarımı bütün yönlerde motorun sağ sol yada ön arka olarak montajına izin vermektedir

Motor eksantrik montaj plakasına bağlanmıştır ve unite entegre motor tutucusuna ve aktarım desteğine takılmaktadır. Tasarım hızlı&kolay motor dişli ayarı yapılmasına müsade etmekte ve sadece 1 vida ile montaj sağlamaktadır.
Ciddi bir kaza sonrasında yada motor mountun yeterince sıkı bağlanmaması durumunda motor plakası süngü benzeri bir sistemle oluşturulmuş ve motor tutucudan ayrılmasını engellemiştir. Motor montaj plakası ters tarafa çevrilerek rahatlıkla motor yuvasından çıkarılabilmektedir.

Motoru sökmek yada dişli aralık ayarı hiç bu kadar rahar olmamıştı, hızlı değişimler birkaç saniye içinde yapılabilecektir.

Merkez Dif Yuvası.

Yeni merkez dif yuvası 2si1 konseptini destekleyecek şekilde tasarlanmıştır, kaydırmalı debriyajın ileri yada arkaya doğru takılmasına müsade etmektedir. Grafit merkezi üst şasi motor ayağı üzerindeki rulmanları ve yuva kurulumunu desteklemektedir, üst şasi tasarımı kaydırmalı debriyaja ulaşım konusunda kolaylık sağlamaktadır.

Kaydırmalı Debriyaj.

Motordan gelen güç aktarım sistemine hızlı ve kolay şekilde ayarlanan, merkezi kaydırmalı debriyaj ile yapılmaktadır.

2si1 konseptini taşıyabilmek için debriyaj şaftı yeniden tasarlanmıştır. Merkezci tasrım ön yada arkaya doğru pozisyonlanmasını sağlamaktadır.

Hafif debriyaj plakaları, sürtünme azaltıcı bir anlayışla, ayar yapılmasına yardımcı olan bir zihniyetle işlenmiştir. Plaka tasarımı ile, debriyaj balatalarına uygulanan baskı eşittir bu sayede verimlilik artmaktadır.

Kaydırmalı debriyaj ultra-verimli SLS malzemesinden yapılmıştır. Hassas kayma ayarı yapmaya imkan sunmaktadır.

Debriyaj yayı devamlılığı sağlamak için daha güçlü ve ultra-hassas kayma ayarı sağlamaktadır.

Süper hafif debriyaj-orta aks baglantıları HUDY Yay Çeliğinden üretilmiş ve daha uzun ömür ve güvenilirlik için ekstradan sertleştirilmiştirler. Debriyaj plakaları 7075 T6 İsviçre alüminyumundan işlenmiş ve ek olarak sertleştirilip, final siyah yüzey uygulaması yapılmıştır.

Spur Dişli.

XRAY’in sır kompozit karışımı ile hazırlanan hassas kalıplama ile üretilen spur dişlileri yüksek performanslı komürsüz motorların güçünü kontrol etmektedir. Spur dişlileri olabilecek en hafif ağırlık ve en güçlü performans için tasarlanmıştır. Kolay ayrıştırma için diş sayısı spurların üzerine yazılmıştır

XB4 81T spur dişlisi ile gelmektedir. Bu dişli bir çok pist ortamına uyumludur. Ayrıca opsiyonel olarak 75T,78T 84T farklı tercihler için sunulmuştur.

Merkezi Diferensiyel.

Merkezi diferensiyel kil ve düşük tutunma ortamlarında önerilmektedir.
Opsiyonel olarak mevcuttur.

Dif Yuvaları.

Ön & arka diff yuvaları sert darbelere ve absürd yarış ortamlarına dayanacak şekilde güçlendirildi. Diferensiyel yuvalarındaki rulman yuvalarının çapı minimum oynama için yeniden tasarlandı, bu sayede dişlilerin ömrü uzadı ve sıyırması engellendi.

Süspansiyon Kuleleri.

Yeni 3.5mm grafit ön süspansiyon kulesi ömrü uzaması için daha kalınlaştırıldı. Yeni tasarım iki sık kullanılan yuvarlanma merkezi pozisyonuna sahiptir. Hem ön hem de arka kuleler seçkin- kalite grafit, hafif ve güçlü, ayrıca farklı süspansiyon pozisyonuna sahiptir. Arka kule kanat ayağınıda tutmaktadır.

I.S.S. Salıncak Tutucular.

Alüminyum salıncak tutucular entegre süspansiyon(I.S.S) ayarları ile süper hızlı, kolay ve rahat bir şekilde salıncak ayarlarının yapılabilmesine imkan vermektedir. XRAY bu konsepti ilk defa XB8 de sunmuş ve bu özellik yeni 1/10 ölçekli XB4 de devam etmektedir.
Eksantrik suspansiyon burçları alüminyum süspansiyon bloklarının ve ayrıca süspansiyon pulları sayesinde XB4 süspansiyon geometrisi komple bir şekilde ayarlanabilir.
Çeşitli eksantrik burçlarından oluşan komple set, farklı süspansiyon geometri ayarları için kitte mevcuttur. Buçların takıldığı salıncak tutucular 7075 T6 İsviçre alüminyumundan yapılmıştır.

Arka Bağlantılar.

Yeni arka bağlantılar, güç, güvenilirlik ve ömür olarak güçlendirildi. Kompakt arka bağlantılar küçük ancak özel karışımı sayesinde güclüdür

Alt yuvarlanma merkezi ayarları 2 değişik pozisyona sahiptir. Üst yuvarlanma merkezi ayarları ise 3 farklı pozisyona sahiptir. Arka bağlantılar stabilite ve salıncak geometrisi korunması için 0° topuk açısına sahiptir.
Maksiumum aktarım sistemi güvenliği için 5x12 rulmanlar dinamik yük için dış pozisyonlarda kullanılmıştır. Iç pozisyonlarda ise daha küçük 5x10 rulmanlar kullanılmıstır

Dış salıncak pini şimlere sahiptir bu sayede taker arası ayarları yapılabilinir.

Alıcı Plakası.

Kompakt ve kullanışlı alıcı plakası, alıcı ve hız kontrol ünitesinin hızlı ve kolay bir şekilde montaj/sökülmesini sağlamaktadır. Entegre anten ayağı elektironiklerin bir yerde olup kolay servis edilebilmesine izin vermektedir.

Pil Tutucu.

Yeni 2si1 konseptinde XB4 iki kısa bir uzun pil tutucuya sahiptir. Bu sayede kısa pil ve ayrık pillere gore kullanım sağlanabilir. Pil tutucular daha yüksek bir şekilde geliştirildir ve yeni ö tutucular yenilendi.

Servo Ayağı.

Yeni servo ayağı sağ yada sol olarak monte edilebilmekte ve bu sayede uygun olan ağırlık dengesi sağlanmaktadır. Şas, ve yan korumalar servonun her iki tarafa takılabilmesi için önceden hazırlanmış montaj deliklerine sahiptir

Tampon.

Ön alt tampon daha fazla koruma için geliştirildi, tampon şasiyi desteklemekte ve absurd darbelerde şasi ve pist zemini temasını engellemektedir

Kep Tutucular.

Etli 6mm kalın kep tutucuları özel kompozit malzemeden maksimum güç için üretildir. Yeni ön kep tutucu kısaltılarak yeni kepe uyması sağlandı. Kep destekleri yuvarlanarak daha rahat oturma ve daha iyi kep desteği sağladı.

Kep.

Yeni agresif XB4 kep daha geniş yerleşime oturması için genişletildi. Yüksek performanslı düşük-profil aerodinamik kep XRAY tarafından özellikle XB4e uyacak şekilde birçok pist ihtiyaçlarına gore tasarlandı. Ön ve arka maksimum stabilite için yüksek yere basma kuvveti sağlamaktadır. Kep yanları, kokpit yanları, mümkün olan en düz şekilde direkt hava akımının kep etrafında maksimum stabilte sağlandı. Tavanında, iki hava kanalı duzgun hava akımı için çalışmaktadır. Kep Lexan™ malzemeden yapılmıştır.

Multi-Flex.

RC model araba dünyasının son dönemlerdekideki en önemli mihenk taşlarından biri XRAY tarafından bulunan Multi-Flex Technology™ si olmuştur. Bu buluş, sadece onur ve ödüllere neden olmamıştır, dünya pistlerinde farklı bir rekabet avantajı olduğu kanıtlanmış ve XRAY araçlarının lokal ve ulusal seviyedeki yarışları domine etmesine yardımcı olmuştur.

Dünyada ilk defa,Multi-Flex teknolojisi 1/10 off-road şasesinde,XB4, kullanılmıştır. Bu teknoloji farklı pist ortamlarında şasenin esnekliğini ayarlamaya imkan sağlamaktadır. Pistteki tutunmanın az, orta yada çok olması farketmeden, her koşulda şasinin esnekliğini birkaç saniyede ayarlayabilirsiniz, değişen pist koşullarına yine aynı şekilde hızlı şekilde müdahele edebilirsiniz. Esneklik ayarlarının profesyonelce ayarlanması hiç bu kadar kolay olmamıştı. XRAY tarafından yapılmış akıllıca bir buluş.

SOFT

Use soft setting for low-traction, dust tracks. The car will create a lot of traction with this setting but will have less steering and response compared to stiffer setting.

MEDIUM

Use medium setting for medium-traction tracks. This setting offers good balance between steering responsiveness and traction.

STIFF

Use stiff setting for high-traction tracks where a lot of steering and car response is required.

The more screws used, stiffer the car is and less screws used, softer the car is.
Do not remove any other screw except those shown.

Yürüyen Aksam.

XB4 geleneksel şaft sistemli 4-çeker off-road araçtır:

Aracın iç oranı 1:2.5

Sürüş Şafları.

XB4 constant velocity aksları (CVDs) dünyaca iyi bilinen HUDY yay çeliğinden™ üretilmektedir. Elektironik off-road araçlar içinde dünyanın en ince ve en dayanıklı şaftları bu araçta kullanılmıştır.

Daha uzun ömür ve güvenilirlilik için tescilli sertleştirme işlemi ile şaftlar sertleştirlmiştir

CVD sistemi, kompozit tasması sayesinde montaj piminin düşmesi engellenmiştir.

TopTipli Diferensiyel.

Opsiyonel top tipli diferensiyel düşük tutunma olan pis koşulları için tasarlanmıştır. Dışardan ayarlanabili top tipli diferensiyel HUDY Yay Çeliğinden üretilmiş ve sağlamlık ve uzun ömür için ekstradan sertleştirilmiştir. Yüksek kalide Carbid dip yatağı seri çalışma ortamı için dahildir . ultra-seri çalışma carbide bilyalar tarafından sağlanmaktadır. Toplu diferensiyel fabrikadan kurulmuş gelmektedir

Diferensiyel Aks Bağlantısı.

Dönen ağırlığı azaltmak için çok hafif diferensiyel aks bağlantı sitemi HUDY yay çeliği™ malzemeden üretilmiştir. Hafifleme sağlanırken hiç bir şekilde dayanıklılık azalmamaktadır. Aks bağlantılarının diferensiyele giren noktaları diferensiyel kutularına maksimum uygunluk için elden geçirilmiştir
Aks Bağlantıları XRAYin kendine has sertleştirme işlemi ile yapılarak daha uzun ömür ve güvenilirlik kazanmıştır.

Süspansiyon Konsepti.

Doğru süspansiyon geometrisi bir RC model araçta en önemli özelliktir. Aynı zamanda tasarımcı için en zor ve uğraştırıcı kısımdır.

Süspansiyon her zaman bir bileşendir:
Süspansiyon salıncakları, suspansiyon blokları hafif ve dayanıklı olmalıdır. Her bir süspansiyon parçası 1/10 off-road yarış için her yarış ortamında her türlü yarış tepkisini verebilecek şekilde dizayn edilmiştir.

XRAY zaman içinde süspansiyon geometrisi ve sertlikleri hakkında derin bilgi altyapısına sahiptir. Bu bilgi suspansiyon parçalarının tasarlanmasında kullanılmıştır. Ultra hafif suspansiyon parçaları çok özel malzemeden her türlü zorlu yüksek yarış performansına dayanacak şekilde üretilmiştir .

XB4 platformu büyük ağabeyi XB9 dan esinlenerek yeniden daha küçük 1/10 ölçeğine uygun olarak tasarlanmıştır. Ön ve arka salıncaklar iki yay montaj pozisyonu ve denge çubuğu montajına uygun şekilde dizayn edilmiştir.

Salıncak Kolları.

Salıncaklar bir RC model aracın en önemli parçalarından biridir. Onlar direkt olrak aracın kontrol edilebilme ve yarış karakterini etkiler. XB4 salıncakları farklı tasarım ve montaj şekillerinin uzun süreli testleri sonucunda oluşturulmuştur. Uzunluğu, kalınlığı, esnekliği, geometrisi, kullanılacak hammade ..... kısacası her detay salıncaklarda optimum sonucun yaratılması sırasında dikkate alındı.
Kaliteli kompozit karışım salıncakların güvenilirlik ve performans arasında mükemmel balans sağlanmıstır. Salıncaklar kendi sertlikleri yeterli tepkime hissini verecek kadar sert, ekstrem dayanıklılık için yeteri kadar yumuşaktır.

SFA™ Grafit Sertleştiriciler.

Tamamı yeni, yenilikçi ve eşsiz SFA™ grafit sertleştiriciler salıncakların esnekliğini farklı pist ortamlarına göre kolaylıkla yapabilmeyi sağlamaktadır.

Düşük yada yüksek tutunma ortamı darketmeksizin akıllı grafit setleştiriciler gereken ortama uyum sağlanmasını sağlar. Yarışın başında tutunma düşük ise salıncaklar SFA™ grafiftler olmadan kullanılabilir ancak tutunma arttığı zaman, salıncaklar daha SFA™ grafit parçalar takılarak serleştilirebilinir bu sayede daha stabil ve kolay kullanım sağlanır. Grafit parçalar şıkanlarda maksimum stabilite ve seri direksiyon yeteneği kazandıracak.
1,6mm yüksek kalite CNC-işlenmiş grafit malzemeden üretilmiş parçalar, kolaylıkla takılıp sökülebilir.

Sertleştirme parçaları sadece opsiyonel olarak mevcuttur

Teker Aralık Ayarı.

Yeni salıncak kolları daha dardır. Bu sayede çok hızlı ve rahatlıkla teker ara ayarı yapılabilir. 2mm şim ile pist koşullarına gore hem ön hemde arka salıncak kolları öne yada arkaya kaydırılarak ağırlık dengesi ayarlanabilir. Salıncakları öne kaydırmak denge ve ağırlığın daha fazla aracın arkasına transfer edilmesini sağlamaktadır ve orta-yüksek tutunma ortamında yapılmalıdır. Salıncakları arkaya kaydırmak denge ve ağırlığın daha fazla aracın önüne transfer olmasını sağlamaktadır ve orta-düşük tutunma ortamlarında önerilir.

Teker arası şim salıncakları öne/arkaya hareket ettirilmesi hariçinde teker arasının daha kısa yada ucuz olmasını sağlamaktadır buda pist koşullarına göre daha uygun ayarı bulmayı sağlamaktadır.

Kaster Blokları.

1-parça kaster bloklar çok hafif ürtetilmiştir. Bu onları çok sert ve tutarlı yapmaktadır. Ayarlanmayan caster açısı şu anda 9° açı sunmaktadır. Ağırlık Merkezi pozisyonu kolaylıkla ve hızla ayarlanabilir, sadece yapılması gereken shimlerin kalınlığına karar verip kaster blok üzerinde top başlı vidanın altına yerleştirmek.

Kaster bloklarının geniş açılma açısı ile aracın şaftlarının(CVD) hızlı ve kolay takılıp çıkarılmasına imkan vermektedir. Komple aks sistemi C-Bloklara kolaylıkla monte/demonte edilebilinir. Ayrıca kasterdeki büyük açı şiddetli çarpmalarda aks ve C-blokların zarar görmesini azaltır.

Aracın şasesi kendinden 8° açı ile gelmektedir. Ancak I.S.S salıncak tutucular üzerindeki ayarlanabilir eksantrik burçlar kaster açısınıda etkilemektedir. Bu nedenle eğer eksantrik burçlar eğer orta poziyonda ayarlanırsa caster açı 9° şaseden kaster bloktanda 9° geleceği için toplam kaster açısı 18° olur. Toplam ayarlanabilir kaster aralığı 16-20°dir.
Opsiyonel 6° ve 12° kaster blokları sayesinde ekstra suspansiyon geometri ayarları yapılabilir.

Direksiyon Blokları.

Küçük ancak yeterince sert direksiyon blokları çok özel kompozit karışımla maksimum kuvvet için tasarlandı.

Kompozit Direksiyon blok parçaları sayesinde hızlı ve rahatlıkla aracın alt ağırlık denge ayarı yapılabilir. Ayrıca ek pul ve parçalarla ağırlık dengesinin en uygun ayarına ulaşılabilinir.

Maksimum aktarım güvenliği için direksiyon blokların dış kısmında 5x12 rulmanları kullanılmıştır. Ayrıca iç kısımda daha küçük 5x10 rulmanlar kullanılarak yaysız ağırlığın azaltılması sağlandı.
When the longer bushin is used at the top, the roll-center is in lower position. Recommended for rough track to gain stability.
When the longer bushin is used at the bottom, the roll center is in higher position. Recommended for smooth track to gain more steering.

Alüminyum Teker Montaj Altıgenleri (HEX).

Ultra hafif 14mm teker altıgenleri CNCde işlenmiş 7075 T6 siyah İsviçre alüminyumundan üretilmiştir. Ultra-doğru altıgenler sıkıştırma dizaynı sayesinde jantların düzgün bir şekilde araca montajı sağlanıyor.

Alüminyum altıgenler dönen ağırlığı azaltacak şekilde özellikle işlenmiştir ve tekerlerin yalpalamamasını garanti altına almaktadır.

Ayrıca araç genişliğini ayarlamak için opsiyonel olarak -0.75mm ve +0.75mm altıgenler mevcuttur.

Çift Kollu Direksiyon Sistemi.

Basit ve etkili çift kollu direksiyon sistemine kolay ayarlanabilir servo koruyucu dahildir. Kolay ve hızlı bir şekilde ayarlanan direksiyon kolları sayesinde, Ackermann ayarları rahatlıkla değiştirilebilinir.

Bump steer ayarları, direksiyon blokları üzerine konulacak pullar vasıtası ile yapılır.

HUDY Yay Çeliği™ Gerdirmeleri.

Maksimum güvenilirliği garanti altına almak için araçtaki gerdirmeler Hudy Yay Çeliğinden™ üretilmiştir. Arac ön/arka üst salıncak bağlantıları ve direksiyon sistemini yanında servo koruyucu üzerinde bu gerdirme ekipmanları kullanılmıştır.

Büyük Hacimli Süspansiyonlar.

Her türlü pistte, güvenilir ve rahat süspansiyon sistemi çok önemli ve gereklidir. XB4 süspansiyon sistemi tasarlanırken kolay kurulabilme, devamlı tutarlı ve güvenilir olması dikkate alınmıştır. Tasarım aşamasında ve uzun dönemli testlerde, çeşitli ortamlarda ve pist tiplerinde en ince detaya kadar düşünülerek hazırlanmıştır.
Büyük hacimli süspansiyonlar memransız ancak
rebound ayarlarının taşma vidalı şok kapağı
śayesinde kolaylıkla ve tutarlı bir şekilde yapılabilmesine imkan vermektedir.
Süspansiyon şaftının çıkabileceği en üst seviye lastik contalar sayesinde, en alt
seviye ise pistonun altına konacak kompozit pullar sayesinde ayarlanabilir.
Alüminyum gövde, alt somun ve taşmalı süspansiyon kapakları, maksimum dayanıklılık için hepsi 7075 T6 İsviçre alüminyumundan üretilmiş ve sertleştirlip siyah kaplanmıştır

Pistonlar Delrinden üretilmiş ve maksimum tutarlılıktaki kalıplarda üretilmiştir. Farklı ölçü ve deliklerde pistonlar istenilen süspansiyon etkisini elde edebilmek için kite dahil edilmiştir. Kişiselleştirme isteyen ayarlar için boş pistonlar da dahil edilmiştir.

Süspansiyon şaftları çok özel çelik malzeme ile maksimum kesinlikte ve maksimum performansta çalışması sağlandı. Ayrıca ekstra sertleştirilerek ömrü uzatılmıştır.

Süspansiyon Yayları.

XB4 yayları, büyük hacimli süspansiyonları tamamlamak üzere özellikle dizayn edildi.

Yaylar, tıpki diğer XRAY yayları gibi, manuel olarak ölçüldü, seçildi ve çift olarak eşitlendi Her çift eşit boy ve aynı tepkimeyi verecek şekilde ayarlanıp, kolay ayrıştırılabilmesi için, lazer ile değerleri üstlerine kazıldı.
Yaylanma etkisi her zaman sabit değerde olan yaylardır. Bu yayların farklı sertlikte yayları mevcuttur.
Progresif yay tipinin en önemli avantajı araç viraj girişinde daha yumuşak yay etkisi verir, bu tutunmanın artmasına yardım ederken viraj ortasında daha sertleşerek maksimum dönüş hızı kazanacaktır..

Farklı Süspansiyon Montaj.

Arka salıncak kollarının yeni tasarımı arka süsppansiyonların pratik bir şekilde farklı takılmasını sağlamaktadır. Pist koşullarına gore arka süspansiyonlar süspansiyon kulesinin önü yada arkasına takılabilinir. Ayrıcada şüspansiyon kuleside dif yuvasının önüne yada arkasına takılabilinir.

Silikon Yağ.

XRAY Premium Silikon Yağları, Xray tarafından Avrupalı uzman silikon yağ üreticisine ürettirilmiştir. Her üretim grubu laboratuvarlarda test edilip kalibre edilmektedir ve mümkün olan en yüksek tutarlılıkta ve kalitede üretim grupları eşleştirilmektedir. Sektörün cSt Standardı kullanılarak yeni üretim grubu yağların tanımlanması, ayarlanması kolaylaşmıştır
XRAY ve XRAY takım sürücülerinin ayar sayfalarını takip ettiğiniz zaman kullandığınız yağların fabrika yarış takımının kullandıkları ile aynıdır. Böylelikle ayarların aynı ve aracın kontrolünün aynı olacağından emin olabilirsiniz.

Denge Çubukları.

Ön ve arka denge çubukları özel yay çeliği malzemeden üretilmiştir. Aracın hem ön hemde arkasındaki diferensiyel kutularına monte edilmekte ve bağlantıları ile rahatlıkla ayarlanabilmektedir.

Ön ve arka denge çubukları yer değiştirebilmektedir. her ikiside aynı tasarım ve şekle sahiptir. Yay değerleri kolay ayrıştırma için lazarle üzerlerine kazıldı. Farklı Çeşitlerdeki çubuklar hassas ayarlar için mevcuttur.

Rulmanlar.

22 adet yüksek hızlı, mavi kapaklı rulmanlar aracın yürüyen aksamı üzerinde maksimum verimli, seri ve uzun ömür için sağlanması için gress yağı alınarak Aero Shelll® Fluid 12 ile yağlandı.

Arka Kanat.

Şık ve etkili arka kanat XB kepi ile mükemmel uyum için tasarlandı. Güçlü lexan malzemeden üretilmiş olan arka kanat, araca kanat montaj ekipmanı üzerinde ekstra düz pullar tarafından desteklenmiş yüzeye monte edilmektedir.

Opsiyonel daha kalın 1.5mm (#363511) ve 2.0(#363512) arka kanatlar daha güvenli ve daha düşük kırılma şansıona sahiptir ayrıca aracın performansı da artırmaktadır. Daha kalın kanat daha fazla tutunma ve stabilte vermekte ancak daha az direksiyon sağlamaktadır.

Jantlar.

Özel olark tasarlanmış olan XB4 jantlar kit içinde mevcuttur. Araca uymak dışında yüksek performanstaki yarışlar içinde mükemmeldirler Jantlar cok esnek malzemeden yapıldıkları halde kazalara karşı çok dirençlidir.Jant yanları maksiumum performans için aero-dinamik tasarlanmıştır

Jantın extra özellikleri içten bakıldığında görülebilir, destek bağları jantın mümkün olduğunca stabil ve deformasyona karşı dirençli olmasını sağlamaktadırlar.

The front wheels feature +1mm offset which makes the front of the car wider and as such more stable.

Jantlar 14mm altıgen bağlantılara göre dizayn edilmiştir.

Şasi Dengesi.

Şasi tasarımı dengeli ağırlık dağılımına ve ağırlık transferine yoğunlaşmıştır. Şasi önceden delinmiş delikler sayesinde optimum denge için gerekecek ek ağırlık montajına hazırdır. Şasi ortasında, HUDY Şasi Denge Aleti #107880 ile kolaylıkla denge sağlanabilir.

Ayar İmkanları.

Çok genis yelpazaede ayar olasılıkları mevcuttur: Kaster, Kamber, toe, kick-up, anti-squat, yükseklik,sarkma(downstop), genişlik, alt ağırlık merkezi, üst ağırlık merkezi, ağırlık merkezi pozisyonları, bump steer, teker arası, Ackermann, ayarlanabilir süspansiyonlar, ayarlanabilir ön ve arka differensiyel and ayarlanabilir XRAY Multi-Flex™ (Şasi Esnekliği).

Grafit Gres.

XB4 paketinde premium HUDY Grafit Gres, İleri teknoloji yarı-sıvı yağlama üst seviye basınç katkı maddeleri ve eşit dağılmış grafitlerin taşıma kapasitesinin işbirliğinin ürünüdür. Temel görevi dönen ve yükteki dişlilerin yağlanmasıdır. Ancak aynı zamanda mükemmel yapışma özelliği sayesinde parça üzerinde kalır. Gres parça aşınmasını azaltır ve parçanın ömrünü üzatır.

Ayar Kitabı.

XB4, dünyada en çok ayarlanabilir elektirikli off-road araçlardan bir tanesidir. İster çok fanatik bir yarışçı ister amatör seviye klüp yarışcısı, XB4 kolaylıkla sizin yarış stilimize, yarış tipine ve her türlü pist ortamına ayarlarlanabilecektir. Bütün ayar olasılıklarını iyice anlayabilmek için efsanevi HUDY ayar kitabı, 50den fazla sayfa ve yüksek kaliteli resimleri ve kolay okunulabilirliği ile yanı başınızdadır. Başlangıç seviye yada üst seviye yarışcı olmanız farketmez, kolaylıkla ayarlamanın ip uçlarını öğrenebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu direkt olarak XB4 yarış performansınızı artıracaktır. HUDY ayar kitabı www.hudy.net sitesinden indirilebilinir.

XRAY Kurulum Kitapcığı.

XRAY Kurulum Kitapçığı artık sektör standardıdır, basit ve en iyi kitapçık aracınızı alır almaz size sunulmaktadır.İster ilk kez kurun ister tecrübeli yarışcı olun, bütün talimatlar direkt ve kolay anlaşılırdır. Tamamı renkli ve büyük 3D örnekler size kurulumun en kücük detayına kadar yardımcı olacaktır.

XRAY VIP Müsteri Uygulamaları.

Sadece XRAY model araç sahibi bile olmak kendi başına bir tecrübedir. En premium lüks bir araca sahip olmak dışında siz artık Xray sahipleri ailesinin kıymetli bir üyesisiniz. XRAY Fabrikasının direkt servis ve desteği her zaman yanınızdadır. XRAY her zaman en son yenilenen bilgi akışını internet üzerinden yarış raporları ve en son ürün geliştermeleri sizle paylaşacaktır. Herhangi bir problem yada yorumunuzda direkt olarak XRAY destek ekibine yada herhangi XRAY fabrika yarışçısına XRAY forumu üzerinden sorabilirsiniz. Kendi ayarlarınızı foruma yükleyebilir, dünyanın en büyük ayar veri tabanından binlerce ayar setini indirebilirsiniz. XRAY takımına katılarak VIP uygulamasının sadece başlangıcındasınız.