Zcela nová XB8…ikona bezkonkurenční spolehlivosti & vynikajícího výkonu.

Juraj Hudy a XRAY Inženýrský a Závodní tým navrhli zcela novou XB8 platformu jako odklon od konvenčních off-road konceptů, a pro obnovení standardů výkonu, spolehlivosti & ovládání. Od zcela nového unikátního XRAY pivot ball zavěšení XPBS™, XRAY vlastního Multi-Flex™ systému nastavení, lepšího vyvážení a rozložení váhy, přes zcela nové vysoce efektivní big bore tlumiče je XB8 tou nejlepší inovativní inženýrskou myšlenou transformovanou do ryzího luxusního závodního auta.
„Pro dosažení nové úrovně XRAY 1/8 off-road platformy jsme museli upustit od všeho tradičního a přijmout inovativní přístupy bez ohledu na jakákoli omezení.


Jsem velmi šťastný a pyšný představit Vám nejpokročilejší navržené 1/8 off-road auto vůbec. Dlouhodobě testované v různých podmínkách některými z nejlepších světových jezdců a vytvořené s uměleckým řemeslným zpracováním našimi továrními XRAY výrobními specialisty, XB8 je jednoduše to nejlepší závodní auto, které jsme kdy vyrobili.


Navrženo, vyvinuto a plně vyrobeno na Slovensku, v Evropě s legendární XRAY pozorností k detailům, nejlepším materiálům a extrémnímu výkonu, jsem nadšený Vám představit zcela novou XB8.“


Dipl. Ing. Juraj Hudy
Hlavní konstruktér XRAY

Zjistěte více o vývoji XB8:
Exklusivní rozhovor s Dipl. Ing. Jurajem Hudy – Vytváření XB8. >

Photos (c) Neobuggy

Historie...Luxus...Výkon

Se základem v historii kvality, výkonu a podpory, o čemž svědčí několikanásobné oceněné Car of the Year, Viewers Choice awards a nespočet výher a vítězství na tratích po celém světě (včetně prestižního titulu Mistra Evropy), je XB8 tím, co byste od XRAY auta čekali – prémiový, profesionální, vysoce výkonný závodní model pro ty nejnáročnější závodníky, vyvinutý a navržený s pozorností pro ty nejmenší detaily.

Vyroben z prémiových Evropských materiálů, obráběn použitím nejmodernějších Švýcarských a německých strojů a podporovaný prémiovým servisem & podporou je XB8 typický XRAY: luxusní mistrovské dílo strojírenství.

Zpátky do budoucnosti.

“Navrhování nové off-road platformy mě dovedlo zpět do roku 1986, kdy jsem poprvé navrhl a v omezeném množství ručně vyrobil mé první 1/8 off-road auto s pivot ball zavěšením, které bylo v té době revoluční s nastavitelným záklonem rejdového čepu, odklony a roll centry. Výkon & extrémní trvanlivost tohoto auta vyhrát všechny závody kolem.

Následováno skutečně první XRAY masovou produkcí XB8 v roce 2004, což bylo jedno z nejúspěšnějších off-road aut když vyhrálo titul Mistra Evropy, toto déjà vu mě přivedlo na nápad vrátit se do budoucnosti se zcela novou platformou nesoucí název XB8, jako vzdání úcty a pro pokračování ve vítězné historii.
Dipl. Ing. Juraj Hudy
Hlavní Konstruktér XRAY

Debut XB8.

Není zde jiné 1/8 off-road auto, které by mělo famóznější, více neuvěřitelný a výjimečnější prototypový debut než nová XB8. Reno Savoya & Martin Bayer přivezli úplně první prototyp na jeho první oficiální závod – na nic menšího než Mistrovství Evropy – a pokračovali do nejvíce vzrušujícího hlavního závodu v historii ME. Po vedení hlavního finále, Reno Savoya skončil pouze 0.7 sekundy za vítězem s Martinem Bayerem těsně na třetím místě a vytvořili tím dvojité umístění na stupních vítězů a nejúspěšnější debut prototypu vůbec.
Zjistěte více o vývoji XB8: Exklusivní rozhovor s Reno Savoyou & Martinem Bayerem – vytváření XB8:

“První prototyp XB8 se ukázal jako nerozbitný, což posílilo moji sebedůvěru během závodů. Důvěra v auto mi umožnila být zaměřený na závodění a snadno jsem mohl bojovat o podium na Mistrovství Evropy.“

„Zlepšení výkonu a ovládání auta je prostě obrovské...budete ho milovat jako nic jiného předtím.“
„Sebejistě jsme jeli na Mistrovství Evropy, protože jsme měli auto, které nás mohlo dovézt pro vítězství.“
„Nejlepší částí na práci s XRAY je to, že je u XRAY je možné všechno. Juraj nepřijímá omezení a nic pro něj není problém.“
„První testy nového pivot ball zavěšení byly velmi úspěšné a už v brzkých fázích jsme věděli a cítili, že tento koncept má OBROVSKÝ potenciál…“
„Pro mě bylo Mistrovství Evropy 2013 jedním z nejsenzačnějších událostí, kterých jsem se zúčastnil. Přestože bylo nové auto pouze prototyp, tak fungovalo famózně a byl jsem schopen bojovat o vítězství. David a já jsme si několikrát vyměnili pozice a skončil jsem druhý se ztrátou méně než jedné vteřiny. To byl bez pochyb ten nejtěsnější výsledek Mistrovství Evropy vůbec.“
„Pracoval jsem jako profesionální jezdec pro tři různé výrobce a popravdě, XRAY je nejlepší ve vývoji produktů, protože naslouchají všem zpětným vazbám a jsou velmi aktivní. Tady jim prostě není nikdo roven!“
„Rychlost vývoje u XRAY je na špičkové úrovni. Juraj je opravdový perfekcionista a stále nám dodává nové a nové díly k testování a zpětné hodnocení. Tento rok jsem rozhodně nejvíc šrouboval v celé své závodní kariéře.“

XRAY Multi-Flex™.

Vynalezení technologie XRAY Multi-Flex™ vyústilo v jeden z nejvýznamnějších milníků ve vývoji RC modelů aut v poslední dekádě. Tato inovace nevyústila pouze do ocenění a pocty, ale ukázala se jako zřetelná konkurenční výhoda, která pomáhá XRAY autům dominovat závodům na místní a národní úrovni.
XRAY off-road auta byla světově první off-raod auta obsahující Multi-Flex™ technologii nastavení, která umožňuje upravení flexibility šasi pro různé traťové podmínky. Nezáleží na tom, jestli je to trať s nízkou trakcí, střední, nebo super vysokou trakcí, vy můžete nastavit flexibilitu šasi na podmínky na trati v řádu sekund a opět jednoduše přenastavit když se podmínky změní. Nikdy to nebylo tak jednoduché profesionálně nastavit flexibilitu. Další chytrá inovace od XRAY.
STIFF Použijte tuhé nastavení pro tratě s vyšší trakcí, kde je vyžadováno hodně zatáčení a odezvy řízení.

Při použití více šroubů je auto tužší a použitím méně šroubů je auto měkčí. Neodstraňujte jiné než zobrazené šrouby.
MEDIUM Použijte střední nastavení pro tratě se střední trakcí. Toto nastavení nabízí dobré vyvážení trakce a odezvy řízení
SOFT Pro použití na prašných tratích s nízkou trakcí. Auta bude vytvářet více trakce s tímto nastavením, ale bude méně zatáčet a bude mít slabší odezvu v porovnání s tužším nastavením.

Šasi.

Šasi je vyrobené na CNC strojích z vysoce kvalitního Swiss 3mm 7075 T6 hliníku který je strategicky obroben v málo zatížených oblastech a poté je eloxovaný pro maximální odlehčení bez narušení pevnosti nebo tuhosti.

Nepotřebný materiál pod motorem, palivovou nádrží a diferenciály byl odebrán pro co možná nejnižší těžiště a odpovídající krut šasi.

Rozložení váhy, šířka šasi a délka šasi mají klíčový vliv na ovládání auta. Všechny tyto vlastnosti byly zahrnuty do designu šasi.

Všechny otvory na šroubky jsou zespoda šasi se zápustnou hlavou, tím umožňují velmi jemnou spodní stranu šasi bez vyčuhujících hlav šroubků.

Boční chrániče.

Tuhé kompozitové boční chrániče chrání auto, tlumič a palivovou nádrž od bočních nárazů. Boční chrániče perfektně sedí na šasi a těsní proti nečistotám. Žebra na levém chrániči chrání palivovou nádrž od tepla z tlumiče.

Boční chrániče jsou specificky vyvinuty jako součást systému nastavení Multi-Flex™.

Vyvážení podvozku.

Rozložení elektroniky a pozice jednotlivých sekcí auta byly navrženy s optimálním rozložením váhy a vyvážením. Během návrhové a prototypové fáze byly testovány různá rozložení a byla sebrána rozsáhlá množství dat, která byla porovnána a před vybráním konečného designu vyhodnocena továrním týmem.

Motor je umístěn rovnoběžně s osou šasi a středový diferenciál je umístěn, tak aby umožnil středovým osám být co možná nejrovněji.

Plato.

Jednodílná montáž elektroniky je velmi kompaktní a může být rychle & jednoduše odstraněna pro opravy a čištění. Potřebujete pouze odebrat pár šroubů ze spodu šasi pro odstranění celé montáže elektroniky auta.

Velká lisovaná krabička elektroniky se vyznačuje velmi čistým designem a rozložením, které umisťuje váhu do klíčových oblastí pro odpovídající vyvážení. Baterie jsou umístěné podél středové osy šasi vpředu a lehký přijímač je umístěn na její stranu vzadu. Velmi lehce přístupná krabička elektroniky je přichycena na straně auta a je zajištěna pouze pár šrouby.

Pro závodníky, jenž nepoužívají vypínač je zde ručně lisovaná krytka, která pomáhá zaručit těsnící krabičku elektroniky. Držák tenké trubičky antény zajišťuje, že trubička antény zůstane připojena i když se auto překlopí.

Zavěšení Pivot Ball.

XB8 PBS™ (Zavěšení pivot ball) je unikátní koncept, inovace XRAY a chytrý R&D design. Ultra robustní zavěšení pivot ball má integrované kompletní nastavení geometrie a není potřeba žádných jiných volitelných dílů zavěšení.


Kompletní integrované nastavení geometrie zavěšení obsahuje:

Koncept zavěšení.

Geometrie zavěšení je jednou z nejdůležitějších vlastností RC modelu auta, ale zároveň je to jednou z nejsložitějších a nejvyzývavějších vlastností pro konstruktéra, aby ji vytvořil perfektní.


Zavěšení je vždy směsí:
Od ramen a bloků zavěšení po lehké, ale zároveň robustní bloky zatáčení byla každá součást zavěšení speciálně navržena pro 1/8 off-road závodění pro poskytnutí citlivého řízení a charakteristik výkonu za všech závodních podmínek.

V průběhu let XRAY úspěšně získal, využil a aplikoval rozsáhlé znalosti geometrie zavěšení a tuhosti, všeho, co bylo při navrhování dílů zavěšení pečlivě zváženo. Ultra-lehké díly zavěšení jsou lisované ze speciálního kompozitového materiálu, který dělá díly velmi lehké, ale zároveň velmi trvanlivé, aby vydržely tvrdosti vysoce výkonného závodění.

I.S.S.™ Držáky zavěšení.

Hliníkové držáky zavěšení se vyznačují Integrovaným Nastavením Zavěšení™(I.S.S.), které umožňuje rychlé & snadné nastavení geometrie zavěšení.

Použitím excentrických pouzder vložených v hliníkových držácích zavěšené – tak jako přídavné podložky zavěšení – může být kompletní geometrie XB8 nastavena v pouhých sekundách.

Ramena zavěšení.

Ramena zavěšení jsou jednou z nejdůležitějších součástí RC modelu auta, jelikož přímo ovlivňují ovládání a závodní charakteristiky auta. XB8 ramena zavěšení jsou výsledkem dlouhodobého testování různých designů a rozvržení. Délka, tloušťka, flexibilita, geometrie bodů zavěšení a materiálové charakteristiky…to jsou všechno koncepty a detaily, které musely být důkladně přezkoumány pro vytvoření optimálního ramene zavěšení.

Založeny na rozsáhlých znalostech získaných z předchozí XB-série aut byly navrženy různé designy ramen zavěšení a byly testovány jak ve virtuální realitě, tak v reálném autě pro určení nejlepšího konečného designu. Rameno zavěšení samo o sobě je dostatečně tuhé pro poskytnutí citlivého pocitu, ale zároveň dostatečně měkké pro přežití extra dlouhých hlavních závodů.

SFA Graphite Stiffeners.

Grafitové výztuhy SFA ™ umožňují super-rychlé nastavení odpružení flex a tak snadno upravit trakci vozu v různých podmínkách trati.

Ať už jedete za nízkých nebo vysokých trakčních podmínek, s inteligentními grafitovými výztuhami SFA ™ dokážete velmi rychle a snadno přizpůsobit své auto tak, aby vyhovovalo současným podmínkám. Na začátku závodu, kdy trakce nízká, ramena jsou použity bez uhlíkových výztuh SFA ™. Jak se trakce zvyšuje, nápravy mohou být snadno tužší montáží grafitové výztuhy SFA ™ pro větší stabilitu a snadnější jízdní vlastnostni. Grafitové výztuhy SFA ™ poskytují maximální stabilitu auta v šikanách a umožňují snadnější a plynulejší řízení.

Grafitové výztuhy jsou vhodné pro použití na tratích s velkými skoky a také tehdy, když teplota počasí je 30 ° C nebo vyšší.
Made from high-quality CNC-machined graphite material, the stiffeners can be easily mounted or removed by only a few screws.

SFA™ stiffeners are available as option parts.

Bloky zatáčení.

XB8 PBS™ bloky zatáčení jsou unikátní, inovativní, chytré…opravdová XRAY inovace.


Bloky zatáčení se vyznačují integrovaným nastavením geometrie včetně nastavení:
Blok zatáčení se skládá ze super lehkého kompozitového bloku a tuhé Swiss 7075 T6 kingpin desky. Blok zatáčení je namontován pomocí masivních kulových čepů do vrchního & spodního ramene.

Vrchní kulový čep je namontován do nastavitelného vrchního kulového čepu a pomocí roll center podložek k platu kingpin; tato sestava umožňuje nastavení odklonu kol a vrchního roll centeru. Použitím podložek různých tlouštěk může být rychle & snadno nastaven vrchní roll centr.

Spodní kulový čep je namontován do bloku zatáčení pomocí nastavitelné hliníkové matky a kompozitového pouzdra. Nastavováním kulového čepu může být nastavena jak šířka auta, tak odklon kol.

Vyšší roll centr (více podložek) je doporučen pro tratě s vysokou trakcí, tak jako pro hrbolaté tratě.

Nižší roll centr (méně podložek( je doporučen pro kluzké a hladké tratě.

Zadní bloky.

Ultra malé XB8 PBS™ zadní bloky jsou unikátní, inovativní, chytré…opravdová XRAY inovace. Bloky se vyznačují integrovaným nastavením geometrie včetně nastavení:
Zadní bloky se skládají ze super lehkých kompozitových bloků a tuhé Swiss 7075 T6 montážní desky. Bloky byly navrženy pro co nejmenší design s minimální vahou, ale aby byl dostatečně silné pro přežití tvrdých nárazů.

Vrchní roll centr plato má unikátní design, který umožňuje jednoduchou změnu roll centr pozice. Roll centr plati se vyznačuje dvěma pozicemi roll centru, takže když umístíte plato opačnou stranou, tak získáte 2 další pozice roll centru pro super jemné nastavení. Přesouvání roll centru je v rozsahu 2.5mm. Výška roll centru vrchní spojovačky odklonů může být nastavena pomocí podložek různých tlouštěk. Kompozitový blok se vyznačuje dvěma spodními pozicemi roll centru.

Vnější pin zavěšení na kterém sedí zadní blok se vyznačuje dvěma podložkami, které umožňují dodatečné nastavení rozvoru.
The uprights feature integrated geometry adjustments including:

Přídavná závaží zavěšení.

Chytrý design bloků zatáčení & zadních bloků umožňuje namontování volitelných závaží. Pro zvýšení stability auta mohou být přímo pod bloky řízení a/nebo zadní bloky namontována mosazná závaží pro další snížení těžiště. Jednoduché & chytré.

Přední vrchní zavěšení.

Přední vrchní zavěšení je součástí inovativního a unikátního PBS™ konceptu zavěšení. Extra-pevné a robustní přední vrchní ramena jsou uchycena k sestavě předních bulkheadů do předního držáku tlumičů a nastavitelného držáku zavěšení. Použitím excentrických pouzder může být jednoduše nastaven přední vnitřní roll centr.
Záklon rejdového čepu je jednoduše nastavitelný použitím spon rejdového čepu, které jsou vloženy a to buď vpředu nebo za předním vrchní ramenem.

Kulová spojovačka je vložena do vrchního ramene a integrovaná nastavitelná spojovačka může být přístupná z venku pro rychlé & jednoduché nastavení odklonu kol.

Diff Bulkheads.

Bulkheady diferenciálů jsou důležité komponenty šasi, přední a zadní domky diferenciálů poskytují body pro uchycení držáků zavěšení a držáků tlumičů.

Bulkheady byly navrženy pro extrémní trvanlivost, zatímco
poskytují jednoduchý přístup pro nastavení a údržbu.

HUDY Spring Steel™ Spojovačky.

Pro garanci maximální spolehlivost jsou všechny spojovačky vyrobené ze speciální směsi HUDY Spring Steel™ oceli, která je specificky formulovaná pro spojovačky. Tyto spojovačky mají tvrdší jádro a jsou vhodné pro systém zatáčení a spojení zadních bloků.

Hliníkové unašeče.

Ultra lehké 17mm unašeče kol jsou vyrobeny na CNC
strojích ze Swiss 7075 T6
černě eloxovaného hliníku.

Hliníkové unašeče jseou speciálně obráběné
pro zmenšení rotující váhy, zatímco
zaručují uchycení bez vibrací.

Hnací ústrojí.

XB8 je konvenční hřídelem řízené 4WD off-road auto s :

Hnací osy.

XB8 konstantní stejnoběžné osy (CVD) jsou vyrobeny ze světoznámé HUDY Spring Steel™ oceli. Tyto osy jsou jedny ze světově nejtenčích, nejtrvanlivějších os používaných v off-road autech.

Centrální větší a silnější unášeče se vyznačují ochrannými gumovými ,botami, tenkými 3mm piny a ochranným zamykacím kroužkem.

Všechny hnací osy a unášeče jsou tvrzené odpovídajícím tvrdícím procesem pro poskytnutí neporazitelné životnosti a spolehlivosti.

Unašeče diferenciálů.

Pro redukci rotující hmoty jsou super lehké unašeče diferenciálů vyrobeny z HUDY Spreng Steel™ oceli, která umožňuje dodatečné odstranění materiálu z vnější části unašeče pro další snížení hmotnosti bez ovlivnění trvanlivosti. Vnitřní části unašečů jsou dodatečně ručně broušené pro maximální precisnost a přesné usazení do domku diferenciálu.

Unašeče jsou tvrzené speciálním vlastním HUDY procesem pro poskytnutí zvýšené životnosti a spolehlivosti.

Planetový diferenciál.

Kompozitové domky diferenciálů s gumovým těsněním se vyznačují ocelovými vložkami, které jsou manuálně precisně broušené po odlévacím procesu pro garanci perfektní osazení bez vibrací. Vnitřní převody diferenciálů jsou vyrobeny z lisované oceli, tepelně upravené a obrobené pro ultra vysokou precisnost a hladký chod.

Převody diferenciálů & Poměr hnacího ústrojí.

Hlavní převody diferenciálů jsou vyrobeny z HUDY převodové ocele na precisním manuálním převodovém stroji. Tento materiál byl speciálně formulován a vyvinut pro použití v převodech. Všechny převody jsou tvrzené pro poskytnutí nejdelší možné životnosti.

Široká škála různých převodů – převodové kolo, zvon spojky, korunový převod – je dostupná pro perfektní set-up a přizpůsobení konkrétním závodním podmínkám.

Spojka s vysokým točivým momentem.

Spojka s vysokým točivým momentem, která je součástí balení poskytuje hladký a plynulý přenos výkonu od motoru ve vysokých otáčkách. Spojka zabírá více v rozpětí otáček, což vede k více kontrolovatelnému výkonu během akcelerace, zatímco si udržuje dobré ovládání a výkon na skocích.

Setrvačník ze Swiss 7075 T6 hliníku má menší průměr, ale zvýšenou váhu. Díky menšímu průměru je setrvačník více chráněn, takže po dopadu z většího skoku je zde snížena šance zhasnutí motoru, kdyby se setrvačník dostal do kontaktu s kamenem nebo jinou překážkou. Zvýšená váha setrvačníku vyústila v hladší a více balancovaný chod motoru.
Čelisti spojky ze Swiss 7075 T6 jsou malé, lehké a navržené pro zapojení během celého chodu čelisti. Čelisti jsou méně citlivé na opotřebení a je zvýšena životnost.

Extra tuhá matice setrvačníku je vyrobena z HUDY Sprin Steel™ oceli.

Spojka je vybavena měkkými pružinami; jsou také dostupné volitelné střední a tvrdé pružiny.

Držáky tlumičů.

Vyrobeny z extra tlustého prvotřídního uhlíku jsou přední a zadní držák tlumičů lehký a pevný. Přední a zadní držák tlumičů obsahuje mnohonásobnou pozici tlumičů, tak jako pozice nastavení roll centru. Zadní držák tlumičů také drží křídlo a zadní podpěru šasi.

Přiložený ocelový chránič předního držáku tlumičů pouze nechrání přední držák, ale také zvyšuje jeho pevnost.

Tlumiče.

XB8 big bore tlumiče s dlouhým
záběrem mají speciální konstrukci, která
poskytuje ultimátní spolehlivost a výkon.

XB8 tlumiče mají všechny díly plně přebudované a nastavené pro využití výhody big bore designu. Nadměrně velké big bore tlumiče se vyznačují 18.5 mm vnějším průměrem těl tlumičů s externím závitem s nastavitelnou maticí pro rychlé & jednoduché nastavení předpětí pružiny.

Ultra precisní písty tlumičů se vyznačují 6-, 8-, a 10-ti otvorovými písty. Delší pístnice tlumičů v kombinaci s maticí tlumiče poskytují zvýšení spodní chod. Ultra jemné gumové krytky poskytují lepší těsnění proti nečistotám.

Velký 16.0 mm vnitřní průměr těla tlumiče zajišťuje správný a konzistentní tok oleje v tlumiči skrze

Big bore písty jsou lisovány z dobře osvědčeného Delrin® materiálu pro poskytnutí hladšího chodu a trvanlivosti. Byl použit dobře osvědčený lisovací proces pro zajištění perfektní kruhovitosti pístu po produkci, takže písty se budou hladce pohybovat uvnitř těl tlumičů pro identický chod ve všech čtyřech tlumičích.
Speciálně formulovaný gumový materiál membrány tlumiče zajišťuje stejné tlumící charakteristiky od začátku závodu do konce, i po extrémní zátěži.

Dolní sestava tlumiče zajišťuje, že se osa tlumiče uvnitř tlumiče pohybuje velmi volně, zatímco minimalizuje únik oleje a drží venku nečistoty. Dva o-kroužky tlumiče – vyrobeny z kvalitnější silikonové směsí pro ultra volný pohyb osy tlumiče, zatímco si udržují těsnost – jsou umístěny v spodní části těla tlumiče a jsou zajištěny kompozitovými podložkami. Celá spodní sestava tlumiče je zajištěna spodní hliníkovou čepičkou tlumiče, která dělá sestavení/rozdělání velmi rychlé a jednoduché.

Pístnice jsou tlusté a robustní, aby zvládly jakékoli hrubé závodní podmínky a velké skoky. 3.5mm tlusté pístnice jsou precisně vyrobené ze speciální vysoce pevnostní oceli a poté obroušeny pro super hladký povrch pro zajištění volného a hladkého pohybu pístnice v těle tlumiče.

Pružiny Tlumičů.

XB8 pružiny byly specificky navrženy pro doplnění big bore tlumičů.
Tyto XRAY pružiny tlumičů, jako všechny ostatní XRAY pružiny jsou manuálně měřený, vybírány a dávány do párů pro garanci precisně stejné délky a tlumících charakteristik.


V nabídce jsou dva typy pružin:
tuhost pružiny je po celou dobu stlačení pružiny konstantní. Pružiny s různými tuhostmi jsou dostupné jako volitelné tuningové díly.
Hlavní výhodou progresivních pružin je, že když auto nejdříve najíždí do zatáčky, tak pružiny pracují jako měkčí pružiny pro poskytnutí maximální trakce. Když šasi uprostřed zatáčky začíná rolovat, tak se tuhost pružin progresivně zvyšuje dokud nepracují jako tvrdší pružiny, které umožňují autu udržet si maximální rychlost v zatáčce.

Dvou-pákový systém řízení.

Dvou-pákový systém řízení je velmi jednoduchý, ale účinný a vyznačuje se integrovaným, jednoduše nastavitelným servo saverem a platem řízení ze Swiss 7075 T6 hliníku.
Ackermann je jednoduše nastaven pomocí rychlé & jednoduché změny pozice spojovačky řízení na platě řízení.
Bump steer je jednoduše nastavitelný vložením podložky mezi plato řízení a spojovačku řízení.

Podpěry šasi.

Přední a zadní podpěry mají významný vliv na tuhost šasi a krut šasi a jako takové mají velký vliv na ovládání auta za různé trakce. XT9 se vyznačuje ověřenými kompozitovými podpěrami vpředu a vzadu. Tyto podpěry jsou více než úkol…dostatečně silné aby zůstaly beze změny i po těžkém skoku nebo nehodě ( zatímco se vyhnou tweaku nebo poškození) a stále dostatečně pružné pro generaci potřebné přilnavosti.

Front Braces.

Delší zadní podpěra šasi zahrnutá ve stavebnici zvyšuje tuhost v podélném směru a dává autu více bočního krutu.

Volitelná zadní krátká podpěra poskytuje více krutu v podélném směru a snižuje krut v bočním směru.

Pro tratě s nízkou a střední přilnavostí doporučujeme použít pouze přední kompozitovou podpěru.

Pro tratě s vysokou trakcí a uježděné tratě doporučujeme použít jak přední podpěru, tak zesilující hliníkové stojany pro vytvoření extra tuhého předního zavěšení.

Rear Braces.

Zadní delší výztuha podvozku zvyšuje tuhost v podélném směru a dává vozu větší boční flex.

Volitelná zadní kratší výztuha podvozku poskytuje větší podélnou pružnost a snižuje boční flex.

Inteligentní design vozu umožňuje obě výztuhy, které mohou být namontovány najednou ve stejnou dobu, což vytváří zadní část vozu velmi tuhou a je vhodné pro extrémně velké skoky na ochranu podvozku od deformací při tvrdých přistáních.

Přístup ke středovému diferenciálu.

Přístup ke středovému diferenciálu je super jednoduchý odejmutím vrchní desky s pouhými čtyřmi šrouby. Spodní domek diferenciálu je upraven pro přizpůsobení volitelným převodovým kolům a držáky jsou snížené pro udržení co možná nejnižší váhy a pro umožnění použití menších převodů ve středovém diferenciálu. Držáky centrálního diferenciálu drží efektivní a závodem prověřený brzdní systém.

Brzdný systém.

XRAY XB8se vyznačuje velmi osvědčeným vysoce výkonným brzdným systémem, který je tak silný a precisní a spolehlivý, že zpomalování a zastavování je prakticky bez námahy. Spolu s vyváženým rozložením zatížení vám mimořádná kontrola předaná brzdným systémem dává kompletní důvěru, když najíždíte do zatáčky.
XRAY se při navrhování brzdného systému zaměřil na ty nejmenší detaily. Laserem vyřezávané ploché brzdné kotouče umožňují neslábnoucí brzdění ve spojení se speciálními vysoce přilnavými brzdovými destičkami instalovanými na laserem vyřezávaných brzdových plátech. Brzdný kotouč je malý, tenký a velmi lehký. Precisní ruční broušení umožňuje přesnou rotaci bez vibrací. Brzdové vstupy jsou precisně přenášeny na brzdy díky pevným vysoce precisními brzdovými vačkami. Jak brzdný kotouč, tak brzdové destičky jsou speciálně tepelně upravené pro maximální životnost.

Držáky motoru.

Prvotřídní hliníkové držáky motoru vyrobené na CNC strojích jsou vyrobené z lehké slitiny a pomáhají rozptýlit teplo od motoru. Držáky motoru jsou jednoduše nastavitelné zespodu šasi pro získání vhodné mezizubové vůle.
Držák motoru byl specificky navržen pro rozšíření k přednímu ložisku motoru pro poskytnutí vyššího zesílení šasi v podélném směru a při skocích bude minimalizovat ohýbání šasi mezi zvonem spojky a převodovým kolem.

Palivová nádrž.

Extra pevná palivová nádrž se vyznačuje integrovaným filtrem, který zaručuje, že sběr paliva bude vždy ve správném směru, přestože auto nebude. Tento systém sběru paliva umožní palivu téct do motoru, i když čekáte na nahazovače než se dostane k Vašemu převrácenému autu a položí ho zpět na jeho kola.
Dovnitř palivové nádrže byly přidány vnitřní přepážky aby bylo palivo vždy oblasti palivového přívodu, takže aby i při velkých skocích bylo palivo konstantě dodáváno do motoru, což vyústilo ve spolehlivější výkon motoru.
Uzávěr palivové nádrže se vyznačuje velmi silnou pružinou, která zajišťuje, že se uzávěr vždy po tankování zavře a speciálně navržené gumové těsnění perfektně těsní palivovou nádrž a zajišťuje, že se žádné palivo neunikne.

Palivová nádrž je lisovaná ze speciální kompozitové směsi, která zajištuje vysokou spolehlivost a tuhost. Vlisované chrániče chrání brzdy od polití palivem. Nádrž je přichycena pomoci gumových průchodek pro absorpci vibrací a malé kompozitové držáky zajišťují 5.5mm silikonovou palivovou hadičku. Lepení částí palivové nádrže provádí speciálně vyvinutý robotický systém, který zajišťuje maximální přesnost a preciznost v předehřívání a lepení.

Stabilizátory.

Stabilizátory jsou vyrobeny z pružinové oceli a jsou součástí balení pro stabilizaci auta jak vpředu, tak vzadu. Stabilizátory jsou jednoduše namontovány na skříně diferenciálů a mohou být nastaveny skrze nastavitelné zkrutné tyče.

Volitelně jsou dostupné různé tloušťky zkrutných tyčí pro jemné doladění Vašeho set-upu.

Kuličková ložiska.

Kompletní set 24 vysoko rychlostních kuličkových ložisek s modrým těsněním je použit skrz naskrz hnacím ústrojím pro zajištění maximální efektivity.

Silikonové oleje.

XRAY prémiové silikonové oleje jsou vyráběny v Evropě specializovaným výrobcem prémiových silikonových olejů, tyto nové oleje byly speciálně vyvinuté pro XRAY. Každá várka olejů je laboratorně testována a kalibrována pro zajištění co možná největší možné konzistence a kvality mezi várkami.Založeno na průmyslově standardní cSt stupnici bude nová řada olejů jednoduše identifikována, nastavena a pocítěna.

Když budete sledovat XRAY set-upy nebo XRAY tovární piloty, tak si můžete být jisti, že olej který dostanete pro vaše auto bude přesně ten stejný, který používá XRAY tovární tým, tudíž vám zajistí velmi přesné set-upy a ovládání auta.

Grafitová vazelína.

XB9E obsahuje prémiovou HUDY grafitovou vazelínu, která je vysoce výkonná pomocí pokrokové technologie polotekutého mazadla, které zahrnuje vysokotlaké přísady a jemně rozptýlený grafit pro udržení mazacího filmu. Primárně je zamýšlena pro mazání rotujících částí a pro třením opotřebovávané součásti. Navíc pro poskytnutí vynikajících mazacích vlastností, je formulována pro extrémní přilnavost za extrémních podmínek. Vazelína snižuje opotřebení dílu a zvyšuje jejich životnost.

Vzduchový filtr.

Hladce průchozí a efektivní vzduchový filtr je vyroben ze dvou částí. Vzduchový filtr je součástí balení jako standard. Universální gumové koleno umožňuje osazení většinou standardních 1/8 buggy motorů.

Karoserie.

XB8 nízko přítlaková, nízko profilová aerodynamická karoserie autu perfektně sedí a funguje ve většině traťových podmínek. Karoserie snižuje přítlak a dělá auta jednodušší na řízení, zvláště na drsných a poškozených tratích. Karoserie je vyrobena z vysoce kvalitního prémiového Lexan™ materiálu.

Pro tratě s nízkou trakcí doporučujeme volitelnou #359707 karoserii s vysokým přítlakem. Přední a zadní část karoserie byla navržena pro poskytnutí vysokého přítlaku pro maximální stabilitu. Boky karoserie a kokpitu jsou ploch, jak jen to bylo možné aby tok vzduchu okolo karoserie stabilizoval auto. Na vrchu střechy jsou začleněny dva kanály pro správný tok vzduchu.

Přítlačné křídlo.

Stylové a efektivní zadní křídlo bylo navrženo pro poskytnutí odpovídajícího množství přítlaku a pro generování požadované stability auta. Vyrobeno ze speciální silné kompozitové směsi bylo křídlo navrženo pro přežití hrubých a extrémních nehod, zatímco si ponechá svůj tvar.

Wing Mounts.

Držáky zadního křídla jsou vyrobeny ze speciální kompozitové směsi, aby vydržely tvrdé zacházení a nehody a vyznačují se několika různými pozicemi uchycení křídla.

Těsnění karoserie.

Boční chrániče se vyznačují oblastmi pro Velcro® pásku pro vytvoření perfektního těsnění mezi bočními chrániči a karoserií jako prevenci proti nečistotám v šasi.

Blatníky.

Ramena zadního zavěšení se vyznačují předvrtanými otvory pro jednoduché namontování volitelných blatníků. Lehké blatníky chrání zadní část hnacího ústrojí v mokrých a špinavých podmínkách.

Možnosti nastavení.

XB8 se vyznačuje plně nastavitelnou geometrií přední a zadní nápravy. Pro rychlé & snadné nastavení doporučujeme použití set-up pomůcek a příslušenství od HUDY, světového lídra v RC nářadí.
Rozsáhlá a působivá škála možností nastavení zahrnuje:

Vyvážení šasi.

Design šasi se zaměřuje na rovnovážné rozložení váhy a přenos váhy. Předvrtány jsou také otvory v ose šasi pro jednoduché vyvážení pomocí HUDY Chassis Balancing Tool #107880.

Set – Up Kniha.

XB9 si zachovává titul nejnastavitelnějšího elektrického cestovního auta na světě. Zda jste závodní fanatik, nebo klubový jezdec můžete velice jednoduše nastavit XB9, aby seděla vašemu jízdnímu stylu, trati na které jezdíte a všem podmínkám na ni.

XB9 se vyznačuje nejprodávanější XRAY set-up knihou s více jak 50ti stránkami nabitými vysoce kvalitními obrázky a jednoduše čtivými vysvětleními setupu. Zda jste závodní nováček, nebo zkušený pilot můžete se jednoduše naučit setup tipy a triky a zlepšit vaše nastavovací schopnosti pomocí tipů vylepšení závodní výkonnosti s vaší XB9 XB9 setup kniha je dostupná ke stažení exklusivně na www.hudy.net

Instruction Manual.

XRAY instrukční manuály se staly průmyslovým standardem a jsou jednoduše nejlepším manuálem který kdy k RC modelu dostanete. Ať stavíte model poprvé, nebo jste zkušený závodník všechny instrukce jsou přímočaré a jednoduché na pochopení. Plně barevný instrukční manuál obsahuje 3D ilustrace, které ukazují všechny detaily sestavení co možná nejjednodušeji.

VIP Péče o zákazníka.

Vlastnit XRAY RC závodní model je zkušenost sama o sobě. Nejen že budete vlastnit ten nejprémiovější luxusní závodní model na světě, ale taká se stanete členem prestižní rodiny vlastníků XRAY modelů s přímou podporou a servisem XRAY továrny. Xray vám přináší tu nejaktualizovanější stránku o RC modelech na světě s denními závodními novinkami nejnovějšími produkty vývoje. Pokud máte jakékoli otázky, problémy, nebo komentáře, tak se můžete zeptat XRAY teamu podpory, nebo týmového jezdce na XRAY fóru. Také můžete nahrát vlastní setupy, nebo stáhnout nějaký z tisíců různých setupů dostupných z celého světa na exklusivní, světově největší XRAY virtuální setup databázi. A to je pouze začátek VIP péče, kterou získáváte připojením se k Teamu XRAY.