Ultra başarılı XB8 platformu baz alınarak,
XRAY gururla en son geliştirme ve düzetmeleri
içeren 2015-özel XB8i sunar.
Dipl. Müh. Juraj Hudy, XRAY XB8 platform tasarımcısı:


"Bütün yıl boyunca takım elemanları ve dünyadaki müşsterilerimizin geri dönüş, yorumları, geliştirme ve önerilerini topladık. Ne mutlu ki, büyük geri dönüş ve yorumların büyük çoğunluğu çok pozitifdi. 2015 geliştirmeleri için çok zor bir görevimiz vardı, çünkü geliştirecek çok birşey yoktu.


asdfas 2015 XB8 ultra-rekabetçi, yenilik-dolu sınıfta çitayı daha yukarı yükseltmiştir. Yni XB8
birçok gözden geçirmeden ve gelistirme aşamasından geçerken amaç daha güçlü, daha performansl ve daha da güvenli olması amaçlanmıştır. Eminim ki onu seveceksiniz.


Önümüzdeki sezon , AR&GE ekibimiz bütün XRAY ürün gammını geliştirmek için özenle çalışacaklrdır. Biz her zaman sizden gelecek verileri ve geri dönüşleri duymaya hazırız. Herhangi bir fikriniz ve yorumunuz var ise bana yada Team XRAY fabrika takımına 2015 sezonu boyunca iletebilirsiniz. En son kreasyonumuzun tadını çıkarın ve eğlenin.”

2015 Yeni Özelikler:

... ve çok daha fazlası!

Şasi.

Yeniden tasarlanan şasi daha fazla arka esnekliğe sahiptir ve daha fazla tutunma yaratmaktadır.

Şasi 3mm 7075 T6 İsviçre aluminyumundan CNC de üretilmiştir. Şaside stratejik olarak stress azaltıcı ve hafifleme yaratacak boşluklar işlenmiştir ancak bunun yanında güç ve istikrarın bozulmasına imkan verilmemiştir.

Motor, yakıt tankı ve diffs altında olan gereksiz materyal hafiflik ve ağırlık merkezi düşük tutmak için çıkarıldı.

Ağırlık dağılımı, şasi genişliği ve şasi uzunluğu aracın kontrolünde önemlli ektisi vardır. Bu faktör ektileri şasti tasarımında düşünülmüştür.

Şasinin altındaki tüm vida delikleri çıkıntısız vida başları ile düzgün alt şasi için şasiye gömülü şekildedir.

Yan Korumalar.

Yan koruma destekler kaldırılarak daha fazla esneklik ve tutunma sağlandı.

Dayanıklı kompozit yan korumlara aracı, eksozu e yakıt tankını yan darbelerden korumaktadır. Yan korumalar şasiye mükemmel uymakta ve kire karış yalıtım sağlamaktadır. Sol tarafdaki destekler yakıt tankını eksoz ısısından korumaktadır.

Süspansiyon Kuleleri.

Güvenliği ve ömürü aynı zamanda performansı artırmak için grafit süspansiyon kuleleri alüminyum kuleler ile değiştirildi. CNC işlenmiş seçkin 7075 T6 İsviçre alüminyumu ek olarak kaplanmıştır. Daha sert alü süspansiyon kuleleri, yeni süspansiyonlarla birlikte yüksek tutunmalı pistlerde performans artışına yardımcı olacaktır

Opsiynel grafit süspansiyon kuleleri daha fazla esneklik ve daha fazla tutunma sağladıkları için düşük tutunmalı pistlerde tavsiye edilmektedir.

Diferensiyel Aks Bağlantısı.

Daha uzun diff bağlantıları şaftaların direksiyon kesikken en ekstrem kazalarında bile yerinden çıkmasını engellemektedir

Dönen ağırlığı azaltmak için çok hafif diferensiyel aks bağlantı sitemi HUDY yay çeliği™ malzemeden üretilmiştir. Hafifleme sağlanırken hiç bir şekilde dayanıklılık azalmamaktadır. Aks bağlantılarının diferensiyele giren noktaları diferensiyel kutularına maksimum uygunluk için elden geçirilmiştir

Aks Bağlantıları HUDY’nin kendine has sertleştirme işlemi ile yapılarak daha uzun ömür ve güvenilirlik kazanmıştır.

Süspansiyon Pistonları.

Direksiyon top bağlantıları güçlendirilerek daha sağlam yapıldı. En sert kazalarda bile güvenilirliği artırıldı

Güçlendirilmiş Direksiyon Top-Bağlantılar.

Direksiyon top bağlantıları güçlendirilerek daha sağlam yapıldı. En sert kazalarda bile güvenilirliği artırıldı

Hava Filtresi.

Hava filtesinden gelen tozu minimize etmek için filter kapağının montaj pozisyonu modifiye edilerek geliştirildi..

Seri ve verimli akan hava akışı için hava filtresi 2 parçadan oluşmaktadır. Hava filtresi yağı standard olarak gelmektedir. Universal lastik dirsek bir çok 1/8 buggy motoruna takılabilmeye imkan vermektedir.

Süspansiyon Yayları.

Yeni süspansiyon yayları aracın stabilitesini geliştimekte ve aracın daha kolay kullanılabilir olmasını sağlamaktadır

XB8 yayları, büyük hacimli süspansiyonları tamamlamak üzere özellikle dizayn edildi.

Yaylar, tıpki diğer XRAY yayları gibi, manuel olarak ölçüldü, seçildi ve çift olarak eşitlendi Her çift eşit boy ve aynı tepkimeyi verecek şekilde ayarlanıp, kolay ayrıştırılabilmesi için, lazer ile değerleri üstlerine kazıldı.


İki çeşit yay tipi mevcuttur:
Yaylanma etkisi her zaman sabit değerde olan yaylardır. Bu yayların farklı sertlikte yayları mevcuttur.
Progresif yay tipinin en önemli avantajı araç viraj girişinde daha yumuşak yay etkisi verir, bu tutunmanın artmasına yardım ederken viraj ortasında daha sertleşerek maksimum dönüş hızı kazanacaktır...

Pivot Toplar.

Ön üst pivot topları yeniden işlenrerk ciddi kazalara da ön salıncak sisteminin güvenilirliği artırılması sağlandı.

XRAY Multi-Flex™.

The invention of XRAY Multi-Flex Technology™ has resulted in some of the most significant milestones in RC model car development in the last decade. This innovation has not only resulted in awards and accolades, but has proven to be a distinct competitive advantage at tracks worldwide, helping XRAY cars dominate races at local and national levels.

XRAY off-road cars were the world’s first off-road cars incorporating Multi-Flex™ adjustment technology, which allows tuning of chassis flex for different track conditions.

It doesn’t matter if the track has low, medium or super-high traction, you can adjust chassis flex to suit track conditions in a matter of seconds… and then re-adjust flex easily if conditions change. It has never been so easy to professionally set up flex. Yet another smart innovation from XRAY.
Use the STIFF setting for high-traction tracks where a lot of steering and responsiveness is required.

The more screws used, the stiffer the car will be; the fewer screws used, the softer the car will be. Do not remove any screws other than those shown.
Use the MEDIUM setting for medium-traction tracks. This setting offers a good balance between steering responsiveness and traction.
Use the SOFT setting for low-traction, dusty tracks. The car will generate a lot of traction with this setting, but will have less steering and response compared to medium and stiff settings.

Yeni XB8… eşsiz güvenilirlik & seçkin performans

Juraj Hudy ve Xray Mühendislik ve Yarış takımları yeni XB8 platfırumunu geleneksel off-road konseptinden çıkararak tasarladılar. Performans, güvenilirlik ve kontrol standartlarını yeniden yarattılar. Yeni eşsiz XRAY pivot top salıncak XPBS™ sistemi, XRAY’e ait Multi-Flex™ ayarlama sitemi, üstün ağırlık dengesi ve ağırlık dağılımı. Yeni büyük haçimli ve yüksek verimli süspansiyonlar, XB8 yaratıcı mühendislik fikirlerinin saf lüks yarış arabasına aktarılmasıdır.
“XRAY 1/8 off-road platforumunu yeni bir seviyeye getirmek için geleneksel olan herşeyden vazgeçip ve yenilikçi görüşlerin herhangi bir limit olmadan adapte edilmesini sağladık.


Tasarlanan 1/8 off-road araçlar içinde en iyisini size sunmaktan dolayı mutlu ve gururluyum. Uzun zamandır, dünyanın en iyi yarışçıları ile farklı ortamlarda yapılan testler XRAY’in artistik işçiliği ile herşeyi ile kendi tesislerinde üretildi. XB8 yapılmış oran en güzel yarış aracıdır.


Tasarım, gelişim ve tamamı ile üretim Slovakya/Avrupa da XRAY’in efsanevi detaycı, en iyi kalite malzeme ile ekstem performansı sunmaktayız. Yeni XB8i size sunmaktan dolayı heycanlıyım.”


Dipl. Eng. Juraj Hudy
XRAY Şef Tasarımcısı

XB8 gelişimi ile alakalı daha fazlaa bilgi
için Dipl. Eng. Juraj Hudy röportajını inceleyebilirsiniz–

Photos (c) Neobuggy

Miras…Lüks…Performans

Kalite, performans ve destek mirası üzerine yükseliş, defalarca tekrarlanan yılın aracı, kullanıcı ödülleri, dünyanın heryerindeki sayısız zaferler(Prestijli Avrupa Şampiyonluğu dahil), XB8 XRAY aracından bekleyebileceğiniz-yarışçılar tarafından arzulanan kaliteli, profesyonel, yüksek rekabetçi model aracı en ince detay atlanmadan geliştirildi ve tasarlandı.

Avrupanın en kaliteli malzemelerinden üretilmiş ve üstün Alman ve İsviçre makinelerinde işlenmişitir. Premium servis&destek, XB8 tipik bir XRAY: lüks bir mühendislik şahaseri.

Geleceğe Dönüş

“Yeni bir off-road platforumu tasarlarken zaman içinde 1986 yıllarına gittim. Ilk tasarladığım elle yapılmış limitli miktarda yapılan ilk 1/8 offroad aracım pivot top salıncak sistemi ile ayarlanabilir kaster, kamber ve yuvarlanma merkezi ayarıları ile bir devrimdi. Performans ve ekstrem dayanıklılık bu aracın o yıllardaki yarışları kazanmasına yetmişti.

XRAY in 2004 yılındaki XB8 gerçek seri üretime geçmesi ile Avrupa Şampiyonluğu kazanan off-road araçları bana geçmişe dönüş ve yeni platforumu XB8 ismine döndürüp gecmişi takdir ve kazanma mirasına saygı göstermek istedim”
Dipl. Eng. Juraj Hudy
XRAY Şef Tasarımcısı

XB8 Sahneye Çıkışı.

Prototip aşamasında daha meşhur, inanılmaz bir performansa sahip başka bir 1/8 off-road aracı mevcut değildir. Reno Savoya & Martin Bayer ilk resmi yarışta ilk prototip aracı kullanarak avrupa şampiyonas tarihinin en heycanlı yarışına imza attılar. Reno Savoya sadece saniyenin 0,7saniye kazanın gerisinde kalırken Martin Bayer yarışı 3. tamamlamıştır. Prototio aşamasında iki tane podum gören tek prototip olarak sahneye çıkmuştır
XB8 gelişimi ile alakalı daha fazlaa bilgi için Reno Savoya & Martin Bayer röportajını inceleyebilirsiniz

“ilk XB8 prototipi kendini benim yarışlarda ona olan güvenimi kırıamayacak şekilde ıspatladı. Araca olan güvenim benim yarışlara daha çok fokuslanmamı ve podyum kazanmak için savaşmamı sağladı”

“Aracın performans gelişimi ve kontrolu inanılmaz…bu aracı hic birşeyi sevmediğiniz kadar seveceksiniz”
“ Avrupa şampiyonasına giderken kazanmaya gidecek bir arabaya sahip oldugumuzdan emindik”
“XRAY’de çalışmanın en iyi yanı, XRAY’de herşeyin yapılmasının mümkün olmasıdır. Juraj limitliemeyi asla kabul etmemekte ve hiçbir şey onun için problem değil”
“pivot top salıncak sisteminin ilk testleri çok başarılı idi ve ilk aşamalarda bile bu konseptin BÜYÜK potansiyeli olduğını biliyor ve hissedebiliyorduk...”
“benim için 2013 Avrupa şampiyonası katıldıklarım içinde en heycanlı etkinlikti. Yeni araç, çok erken prototip aşamasında mükemmel çalışmakta ve kazanabilmek için savaşabilmekteydim. David ve ben liderliği bir kaç kez değiştik ve sonunda, yarışı 1 saniyenin altında bir zamanla 2. sırada tamamladım. Ancak tarihin en yakın sonucuna imza atılmış oldu.”
“Profesyonel yarışcı olarak daha once üç farklı firmada çalıştım ve dürüst olmak gerekirse XRAY ürün geliştirmede yarışçıların geri dönüşlerini ve harekete geçmesini bilen en iyi firma. Bir eşi daha yok!”
“XRAY deki gelişme hızı başkasında yine yok. Juraj gerçekten bir mükemmelliyetçi ve her zaman yeni –yeni parçaları bize sağlayarak test ve raporlarımızı dikkate alıyor. Bu sene bütün yarış kariyerimin zirvesine çıktım.”

XRAY Multi-Flex.

RC model araba dünyasının son dönemlerdekideki en önemli mihenk taşlarından biri XRAY tarafından bulunan Multi-Flex Technology™ si olmuştur. Bu buluş, sadece onur ve ödüllere neden olmamıştır, dünya pistlerinde farklı bir rekabet avantajı olduğu kanıtlanmış ve XRAY araçlarının lokal ve ulusal seviyedeki yarışları domine etmesine yardımcı olmuştur. Dünyada ilk defa,Multi-Flex teknolojisi 1/8 off-road şasesinde,XRAY araçlarda kullanılmıştır. Bu teknoloji farklı pist ortamlarında şasenin esnekliğini ayarlamaya imkan sağlamaktadır.

Pistteki tutunmanın az, orta yada çok olması farketmeden, her koşulda şasinin esnekliğini birkaç saniyede ayarlayabilirsiniz, değişen pist koşullarına yine aynı şekilde hızlı şekilde müdahele edebilirsiniz. Esneklik ayarlarının profesyonelce ayarlanması hiç bu kadar kolay olmamıştı. XRAY tarafından yapılmış akıllıca bir buluş.

SERT Yüksek tutunma olan pistlerde bu ayarı kullanınız, bu ise uygun tepkime ve tutunmayı sağlayacaktır.

The more screws used, the stiffer the car will be; the fewer screws used, the softer the car will be. Do not remove any screws other than those shown.
ORTA Orta seviye tutunan pistler için orta ayarı kullanın. Bu ayar dönüş tepkimesi ve tutunma için uygun bir balans sağlayacaktır.
YUMUŞAK Düşük tutunma ve tozlu pistler için yumuşak ayarları kullanınız. Bu şekilde araç tutunmayı artıracak, sert ayarlara göre, daha az dönüş ve tepkime verecektir.

Şasi.

Şasi 3mm 7075 T6 İsviçre aluminyumundan CNC de üretilmiştir. Şaside stratejik olarak stress azaltıcı ve hafifleme yaratacak boşluklar işlenmiştir ancak bunun yanında güç ve istikrarın bozulmasına imkan verilmemiştir.

Motor, yakıt tankı ve diffs altında olan gereksiz materyal hafiflik ve ağırlık merkezi düşük tutmak için çıkarıldı.

Ağırlık dağılımı, şasi genişliği ve şasi uzunluğu aracın kontrolünde önemlli ektisi vardır. Bu faktör ektileri şasti tasarımında düşünülmüştür.

Şasinin altındaki tüm vida delikleri çıkıntısız vida başları ile düzgün alt şasi için şasiye gömülü şekildedir.

Yan korumalar.

Dayanıklı kompozit yan korumlara aracı, eksozu e yakıt tankını yan darbelerden korumaktadır. Yan korumalar şasiye mükemmel uymakta ve kire karış yalıtım sağlamaktadır. Sol tarafdaki destekler yakıt tankını eksoz ısısından korumaktadır.

Yan-korumalar Multi-Flex™ sisteminin bir parçası olarak tasarlanmıştır

Şasi Ağırlık Dengesi.

Elektironik yerleşimi optimum ağırlık dağılımı ve ağırlık balansını dikkate alarak tasarlandır. Fabrika takımı en son şekle karar vermeden once tasarım ve protatip döneminde birkaç değişik yerleşim şeklini test edilip çok fazla veri toplayıp,karşılaştırıldı ve değerlendirildi.

Motor şasinin merkezine parallel ve orta diferensiyel de mümkün olan en düz olacak şekilde yerleştirildi.

Alıcı Plakası.

1 parça elektironik plakası kompakt ve kolaylıkla/hızla servis ve temizlik için çıkarılabilir siz sadece birkaç vidanın şasi altından çıkarılması bütün elektironiklerin araçtan ayrılmasına yeterlidir.

Büyük plastik alıcı kutusu cok temiz tasarım ve yerleşim ile diğer parçalar ile birlikte ağırlık dengesi sağlamaktadır ve bu uygun balans için anahtardır. Piller şasinin ortasına boyluca yerleştirilmiştir. Ayrıca alıcı kutusuna ulaşmak çok çok kolay olmuştur.

Alıcı on/off anahtarı kullanmayan yarışcılar için plastik bir kapak sayesinde sızdırmaz alıcı kutusu garantilenmiştir. Sıkı anten tüp tutucusu sayesinde anten tüpü aracın taklalarında bile aracın üstünde kalmaktadır.

Pivot Toplu Salıncak Sistemi.

XB8 PBS™ (Pivot Ball Suspension) eşsiz bir konsept ve XRAY tarafından akılcı AR&GE .çalışması sonucunda içat edilmiştir. Ultra- dayanıklı pivot toplu salıncak bütün salıncak geometri ayarları için entekgre edildi. Herhangi ekstra opsiyonel salıncak parçasına ihtiyaç kalmamıştır.


Komple entegre salıncak ayar seçeneklerine dahil olanlar:

Süspansiyon Konsepti.

Doğru süspansiyon geometrisi bir RC model araçta en önemli özelliktir. Aynı zamanda tasarımcı için en zor ve uğraştırıcı kısımdır.


Süspansiyon her zaman bir bileşendir:
Süspansiyon salıncakları, suspansiyon blokları hafif ve dayanıklı olmalıdır. Her bir süspansiyon parçası 1/8 off-road yarış için her yarış ortamında her türlü yarış tepkisini verebilecek şekilde dizayn edilmiştir.

XRAY zaman içinde süspansiyon geometrisi ve sertlikleri hakkında derin bilgi altyapısına sahiptir. Bu bilgi suspansiyon parçalarının tasarlanmasında kullanılmıştır. Ultra hafif suspansiyon parçaları çok özel malzemeden her türlü zorlu yüksek yarış performansına dayanacak şekilde üretilmiştir .

I.S.S. Salıncak Tutucular.

Alüminyum salıncak tutucular entegre süspansiyon(I.S.S) ayarları ile süper hızlı, kolay ve rahat bir şekilde salıncak ayarlarının yapılabilmesine imkan vermektedir.

Eksantrik suspansiyon burçları alüminyum süspansiyon bloklarının ve ayrıca süspansiyon pulları sayesinde XB8 süspansiyon geometrisi saniyeler içinde komple bir şekilde ayarlanabilir

Salıncak Kolları.

Salıncaklar bir RC model aracın en önemli parçalarından biridir. Onlar direkt olrak aracın kontrol edilebilme ve yarış karakterini etkiler. XB8 salıncakları farklı tasarım ve montaj şekillerinin uzun süreli testleri sonucunda oluşturulmuştur. Uzunluğu, kalınlığı, esnekliği, geometrisi, kullanılacak hammade ..... kısacası her detay salıncaklarda optimum sonucun yaratılması sırasında dikkate alındı

XB araçlarından edinilen geniş bilgi sayesinde birkaç değişik salıncak diazyını test edilmiş ve araca en cok uyan seçilmiştir Kaliteli kompozit karışım salıncakların güvenilirlik ve performans arasında mükemmel balans sağlanmıstır. Salıncaklar kendi sertlikleri yeterli tepkime hissini verecek kadar sert, ekstrem dayanıklılık için yeteri kadar yumuşaktır.

SFA Graphite Stiffeners.

SFA™ graphite stiffeners allow for super-quick suspension flex adjustment to easily adjust the traction of the car in various track conditions.

Whether you drive in low- or high-traction conditions, with the smart SFA™ graphite stiffeners you can very quickly and easily adjust your car to suit current conditions. At the beginning of a race event when traction is low, the arms are used without the SFA™ graphite stiffeners. As traction increases, the suspension can easily be made stiffer by mounting the SFA™ graphite stiffeners for more stability and easier driving characteristics. The SFA™ graphite stiffeners give the car maximum stability in chicanes and allow for easier and smoother steering.

The graphite stiffeners are recommended for use at big jump tracks and also when the weather temperature is 30°C or higher.
Made from high-quality CNC-machined graphite material, the stiffeners can be easily mounted or removed by only a few screws.

SFA™ stiffeners are available as option parts.

Direksiyon Blokları.

XB8 PBS™ direksiyon blokları eşsiz, yenilikçi, akılcı… tipik bir XRAY icadı.


Direkiyon blokları aşşağıdaki geometri ayarlarının yapılabilecek özelliklere sahiptir:
Direksiyon blokları super-hafif kompozit malzemeden ve sert 7075 T6 İsviçre alüminyumu Kingpim plakasından oluşmuştur. Direksiyon bloku iri pivot toplarla üst ve alt salıncak kollarını bağlamaktadır.

Üst pivot top bağlantısı yuvarlanma merkez şimleri, üst top bağlantı noktasında kamber ve üst yuvarlanme merkez ayarlarının yapılabilmesine imkan vermektedir. Farklı kalınlıklardaki şimleri kullanarak üst yuvarlanma merkezi hızlı ve kolaylıkla ayarlanabilir.

Alt pivot top bağlantısı direksiyon blokuna ayarlanabilir alüminyum somun ve kompozit burçlar ile bağlanmaktadır. Pivot top bağlantı ayarları ile araç genişliği ve kamber değiştirilebilinir

Yüksek yuvarlanma merkezi(daha fazla şim) tutunan yüksek tutunmalı pistler ve aynı zamanda engebeli zeminler için uygundur.

Alçak bir yuvarlanma merkezi ayarı(daha az şim) kaygan ve düz zeminler için uygundur.

Arka Bağlantılar.

Ultra-ufak XB8 PBS™ arka bağlantılar eşsiz, yenilikçi, akılcı… tipik bir XRAY icadı. Direkiyon blokları aşşağıdaki geometri ayarlarının yapılabilecek özelliklere sahiptir:
Arka bağlantılar super-hafif kompozit malzemeden ve sert 7075 T6 İsviçre alüminyumu montaj plakasından oluşmuştur. Bağlantılar olabilecek en küçük ve en hafif ağırlıkta ve en sert darbelere dayanacak şekilde tasarlandı

Üst yuvarlanma merkezi plakasının eşsiz tasarımı kolay bir şekilde yuvarlanma merkez pozisyonunun değişmesine imkan vermektedir. Yuvarlanma merkezi plakası 2 ayar pozisyonu sunmaktadır. Ayrıca plakayı tam ters şekilde monte ederek ekstra 2 yuvarlanma merkezi ayarı yapılailmektedir. Yuvarlanma merkezi 2.5mm aralığında değişmektedir. Yuvarlanma merkezi yüksekliği farklı kalınlıklardaki şimler aracılığı ayarlanabilinir. Kompozit arka bağlantı 2 farklı alt yuvarlanma merkezi pozisyonuna sahiptir.

Arka bağlantıların oturduğu dış salıncak pim, 2 şime sahiptir ve ek olarak teker arası ayarlanmasına imkan vermektedir.
The uprights feature integrated geometry adjustments including:

Ek Salıncak Ağırlıkları.

Akılcı direksiyon blokları ve arka bağlantılar ek ağırlık takılmasına imkan vermektedir. Aracın stabilitesini artırmak için opsiyonel pirin. Ağırlıklar direct olarak direksiyon blokları ve/veya arka bağlantılara takılarak ağırlık merkezi düşürülebilinir. Kolay ve akılcı.

Ön Üst Salıncak.

Ön üst salıncak eşsiz ve yenilikçi PBS™ salıncak konseptinin bir parçasıdır.. Ekstra güçlü ve dayanıklı üst slıncak kolları ön kule ve ayarlanabilir salıncak tutuculara takılmaktadır. Eksantrik burçlar kullanılarak ön iç üst yuvarlanma merkezi kolaylıkla ayarlanabilinir.
Kaster kolaylıkla kaster klipleri ayarlanabilinir. Kolaylıkla üst salıncak kollarının ön ve arkasına takılarak ayar tamamlanır.

Top bağlantı üst salıncağa takılmakta ve entegre edilmiş gerdirme ile dışarıdan kolay ve hızlı şekilde kamber bağlantı ayarlanmaktadır.

Diferensiyel Yuvaları.

Diferensiyel yuvaları önemli şase
parçalarıdır. Ön ve arka diferensiyellere
evsahipliği yapar ve salıncak ve kulelerin montaj noktalarıdır.

Diferensiyel yuvaları ekstrem dayanıklılıkta ve kolay ulaşılarak son ayar ve bakım yapılabilecek şekilde tasarlanmıştır.

HUDY Yay Çeliği™ Gerdirmeleri.

Maksimum güvenilirliği garanti altına almak için araçtaki gerdirmeler özellikle gerdirmeler için geliştirilen Hudy Yay Çeliğinden™ üretilmiştir. Arac ön/arka üst salıncak bağlantıları ve direksiyon sistemini bu gerdirme ekipmanları ile çok dayanıklı şekilde yapılmıştır.

Alüminyum Teker Altıgenleri (HEX).

Ultra hafif 17mm teker altıgenleri CNCde işlenmiş
7075 T6 İsviçre alüminyumundan siyah kaplanarak üretilmiştir.

Alüminyum altıgenler dönen ağırlığı azaltacak şekilde
özellikle işlenmiştir ve tekerlerin yalpalamamasını
garanti altına almaktadır.

Aktarım sistemi.

XB8 geleneksel şaft aktarmalı 4-Çeker arazi aracı özelliklerini sahiptir:

Sürüş Şaftları.

XB8 constant velocity aksları (CVDs) dünyaca iyi bilinen HUDY yay çeliğinden™ üretilmektedir. Off-road araçlar içinde dünyanın en ince ve en dayanıklı şaftları bu araçta kullanılmıştır.

Merkezi daha büyük ve güçlü aks bağlantıları lastik korumalara ve 3mm pimlere ve koruyucu halkaya sahiptir.

Bütün şaftlar ve bağlantılar özel bir yöntemle sertleştirilmis ve uzun ömür ve güvenilirlik sağlanmıştır.

Diferensiyel Aks Bağlantısı.

Dönen ağırlığı azaltmak için çok hafif diferensiyel aks bağlantı sitemi HUDY yay çeliği™ malzemeden üretilmiştir. Hafifleme sağlanırken hiç bir şekilde dayanıklılık azalmamaktadır. Aks bağlantılarının diferensiyele giren noktaları diferensiyel kutularına maksimum uygunluk için elden geçirilmiştir

Aks Bağlantıları HUDY’nin kendine has sertleştirme işlemi ile yapılarak daha uzun ömür ve güvenilirlik kazanmıştır.

Diferensiyel dişli.

Lastik yalıtımlı kompozit diferensiyel yuvaları manuel olarak işlenerek titreşimsi mükemmel uyum garanti altına alınmıştır. Diferensiyel dişliler baskı çelik, ısı uygulaması yapılmış ve ultra-tutarlılık ve seri çalışım için işlenmiştir. “

Diferensiyel Dişli ve Aktarım Oranı.

Ana diferensiyel dişlileri Hudy dişli Çeliğinden maksimum tutarlılıkla üretilmiştir. Hammade özellikle dişlilerde kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Bütün dişliler uzun ömür sağlanması için sertleştirilmiştir.

Geniş aralıktaki fakli dişliler – Spur dişlisi, debriyaj çan dişlisi, taç dişlilleri- değişik yarış ortamlarındaki mükemmel ayarı yakalamak için mevcuttur.

Yüksek-Tork Debriyaj.

Kite dahil yüksek-tork debriyaj sistemi gücün motordan her devir seviyesinde seri ve devamlı aktarımını sağlamaktadır. Debriyaj yüksek devirde daha çok kavramakta ve dolayısı ile hızlanma sırasında araç daha kontrol edilebilinir, ancak bunun yanında iyi kontrol ve rampalarda performansını korumaktadır.

7075 T6 İsviçre alüminyumu volan çapı küçültülmüş ancak ağırlığı artırılmıştır. Küçük çap sayesinde yüksek rampa zıplamalarında kaya ve başka engellerin teması sayesinde motorun stop etme olasılığı azaltılmıştır. Ağırlık artısılması ile motorun daha serive daha dengeli çalışması sağlanmıştır.
7075 T6 İsviçre alüminyumu debriyaj pabuçları, küçük, hafif ve kavraması tam olacak sekilde yapılmıştır. Pabuçlar aşınmaya karşı daha dirençlidir ve ömrü uzatılmıştır.

Extra sağlam volan somunu Hudy Yay Çeliğinden™ üretilmiştir.

Debriyaj yumuşak yaylarla donatılmışstır ancak opsiyonel olarak orta ve sert yay seçenekleride mevcuttur.

Süspansiyon Kuleleri.

Premium kalite extra kalın grafit malzemeden işlenmiştir. Süspansiyon kuleleri hafif ve güçlüdür. Ön ve Arka süspansiyon kuleleri birden fazla süspansiyon montaj olanağı sunmaktadır, ayrıca bir çok ağırlık dengesi ayarıda yapılabilmektedir. Arka kuleler ayrıca kanat montaj parçalarınıda bulundurmaktadır.

Süspansiyon kulelerini koruyan ve güçlendiren çelik kule koruyucu dahildir.

Süspansionlar.

XB8 büyük hacimli, uzun-inme
mesafeli süspansyonları özel bir
olarak üretilmiş ve artırılmış güvenilirlik ve performans sunmaktadır.

XB8 süspansiyonları geniş hacimin avantajını kazanmak için yeniden tasarlanmıştır.18.50öö dış çaplı suspansiyon yuvaları, ekstrem şekilde işlenmiş ayarlanabilir yükseklik ayarı. Süspansiyon yuvalar sertleştirilmiş ve titanyum renkli ve tek parça alü süspansiyon kapağına sahiptir.

Ultra-tutarlı pistonlarda 6-8-10 delikli piston seçenekleri mevcuttur. Daha uzun süspansiyon şaftları ve süspansiyon yakaları sayesinde süspansiyon hareket mesefesi uzatılmıştır. Ultra-hassas süspansiyon koruma lastikleri kire kaşı güçlü yaılıtım sunmaktadır

16,00mm iç çap hacimi sayesinde gerekli ve tutarlı yağ akışkanlığı, mükemmel bir şekilde yuvarlaklaştırılmış pistonlar üzerinde gerçekleşmektedir. Sonuç olarak daha tutarlı süspansiyon karakteri oluşmaktadır.

Yeni büyük-hacimli pistonlar kendini kanıtlamış özel-formüllü Delrin® malzemeden daha seri hareket ve dayanıklılık dikkate alınarak üretilmiştir. Kendini kanıtlamış kalıp üretimi mükemmel piston yuvarlaklığı için sağlamakta ve süspansiyon tüplerine uyacak ve dört ayrı süspansiyonda aynı tepkiyi verebilmesi için üretilmiştir.
Süspansiyon memranları özel lastik hammaddeden eşit süspansiyon karakterinin en zor koşullarda bile yarışın başından sonuna kadar verebilmesi için tasarlandı.

Alt süspansiyon montajı süspansiyon şaftının rahat bir şekilde hareket etmesini ve aynı zamanda yağsızıntısını azaltmayı ve kiri uzakta tutmayı sağlamaktadır. Çift conta (üstün sillikon alaşımdan üretilmiş contalar sıkı yalıtım sunmaktadır) süspansiyon tüpünün altına doğru monte eilmiş ve kompozit contalarla sağlamlaştırılmışlardır. Bütün alt süspansiyon sistemi alüminyum süspansiyon kapağı ile kapatılmıştır. Bu kapak sayesinde süspansiyon bakımı hızlı ve kolaydır.

Süspansiyon şaftları kalın ve her türlü ekstrem yarış koşulları ve büyük zıplamaları kaldıracak kadar sağlamdır. 3.5mm kalınlıktaki şaftlar tutarlı bir şekilde özel yüksek dayanıklı çelik ile üretilmiş ve üretim sonrası kusursuz yüzey yaratılarak süspansiyon tüpleri içinde serbest hareket edebilme yeteneği kazandırılmıştır.

Süspansiyon Yayları.

XB8 yayları, büyük hacimli süspansiyonları tamamlamak üzere özellikle dizayn edildi.
Yaylar, tıpki diğer XRAY yayları gibi, manuel olarak ölçüldü, seçildi ve çift olarak eşitlendi Her çift eşit boy ve aynı tepkimeyi verecek şekilde ayarlanıp, kolay ayrıştırılabilmesi için, lazer ile değerleri üstlerine kazıldı.


İki çeşit yay tipi mevcuttur:
Yaylanma etkisi her zaman sabit değerde olan yaylardır. Bu yayların farklı sertlikte yayları mevcuttur.
Progresif yay tipinin en önemli avantajı araç viraj girişinde daha yumuşak yay etkisi verir, bu tutunmanın artmasına yardım ederken viraj ortasında daha sertleşerek maksimum dönüş hızı kazanacaktır...

Çift Kollu Direksiyon Sistemi.

Basit ve etkili çift kollu direksiyon sistemine kolay
ayarlanabilir servo koruyucu ve 7075 T6 alüminyum direksiyon plakası dahildir
Kolay ve hızlı bir şekilde ayarlanan direksiyon kolları sayesinde, Ackermann ayarları rahatlıkla değiştirilebilinir.
Bump steer ayarları, direksiyon blokları üzerine konulacak pullar vasıtası ile yapılır.

Şasi Destekleri.

Ön ve arka destekler şasinin sertliği ve esnekliği üzerinde üzerinde çok ekilidir. Bu iki faktör farklı tutunma ortamlarında çok etkilidir. XB9’in özellikleri arasında kendini kanıtlamış sert kompozit ön ve arka destekler kullanılmıştır. Bu desteklerin görevleri arasında şasiyi büyük zıplamalardan, kazalardan, frenlemeden sonra bile burkulmadan bir arada tutmalı ve tutunma için yeterince esnek olmalıdır.

Front Braces.

Ön salıncağın sertliği pist tutunmasına gore kolaylıkla ayarlanır. Yarış sırasında pist koşullarında değişim oluşuyorsa sertlik kolaylıkla ayarlanabilir.

Kaygan ve düşük tutunmalı pistler için ön kompozit destek çıkarılır ve opsiyonel alü destek üst şaseye bağlanır. Bu daha fazla tutunma sağlar.

Düşük ve orta tutunmadaki pistlerde biz sadece ön kompozit desteğin kullanılmasını öneririz.

Yüksek tutunma ve sert zeminli pistlerde, ön destek ve destekleyici alüminyum standın beraber kullanıması tavsiye edilmektedir bu aracın önünü daha sert yapacaktır.

Rear Braces.

Daha uzun arka şasi desteği sertliği uzunlamasına artırmakta ve şasenin yanlara daha çok esnemesine imkan vermektedir.

Opsiyonel kısa şase destekleri uzunlamasına esnekliği artırmakta vey an esnekliği azaltmaktadır.

Aracın akılcı tasarımı hem uzun hemde kısa desteklerin aynı anda takılabilmesine imkan vermektedir. Bu aracın arksasının çok sert olmasını sağlamaktada ve ekstrem büyük rampalardaki zıplamlama inişinde şasenin deforeme olmasını engellemektedir.

Orta Diferensiyele Ulaşım.

Orta diferensiyele ulaşım sadece 4 vida sökerek süper kolay olmaktadır. Alt orta diferensiyel yuvaları opsiyonel farklı boyutlardaki spur dişlilerini tutacak şekildedir. Bunun yanısıra kısaltılan ayaklar ağırlık merkezininin mümkün oldugunca alçak olmasını ve küçük orta diferensiyl dişlilerinin kullanılmasına yardımcı oldu. Orta diferensiyl yuvaları etkili fren sisteminin parçasıdır.

Fren Sistemi.

XRAY XB8 kendini kanıtlamış fren sistemi ile donatılmıştır; güçlü, tutarlı güveilirdir. Yavaşlama ve durma aşamalarında heycan verici bir deneyimdir. Doğru şekilde planlanmış ağırlık dağılımı ile birleşince fren sistemi olağan üstü kontrol ve güven vermektedir
XRAY fren sisteminde en ufak detaya bile fokuslanmıştır. Lazer kesim tutarlı düz çelik fren diskleri yalpasız freni yüksek tutunan, lazer kesim fren balataları sayesinde sağlamaktadır. Fren diski kücük, ince ve çok hafiftir. Tutarlılığı ,elle tornalanmış, herzaman doğru yalpasız dönüş sunmaktadır. Fren emirleri frenlere tutarlı bir şekilde fren plakaları tarafından iletilmektedir. Daha uzun ömür ve verim alabilmek için hem fren diskleri hemde balataları ısı ile işlenmiştir

Motor Ayakları.

Yüksek dereceli CNC makinelerle işlenmiş aluminyum motor ayakları hafif aluminyumdan ancak ısının gerektiği gibi dağılmasını sağlayan malzemeden üretilmiştir.. Motor ayakları kolaylıkla alttan doğru dişli aralık sağlanabilmesi için ayarlanabilmektedir.
Motor ayakları yeteri kadar uzun ve öndeki motor rulmanı altına kadar uzunlamasına gitmektedir. Bu zıplamalardaki motor dişlisi ve spur arasındaki şasi eğrilmesini azaltmak içindir.

Yakıt Tankı.

Ekstra güçlü tank yüzen taş filtreye sahiptir, bu sayede aracın durumu ne olursa olsun yakıt akışı herzaman doğru şekilde olmaktadır. Yakıt yakalama sistemi kaza yapıp marshall yardımı alana kadar yakıtın motora kesintisiz girmesini sağlamaktadır.
İç plakalar eklenerek yakıtın herzaman emilebilecek yerlerde kalması sağlandı. Büyük zıplamalarda bile yakıt devamlı olarak motora sağlanmaya devam edecek ve daha güvenilir motor performansı sağlanacaktır.
Yakıt tank kapağı çok güçlü yayı ile her zaman kapalı kalmasını sağlamaktadır. Özellikle tasarlanmış lastik yalıtımı yakıt tankını korumaktadır. Ve yakıtın dışarı sızmasını engellemektedir.

Yakıt tankı çok özel kompozit karışımdan üretilmiştir. Bu sayede en yüksek güvenlik ve sağlamlık garantiye alınmıştır. Plastik sıçrama koruması, frenleri yakıt tankından sıcrayacak yakıtdan korumaktadır. Tank ekstra lastik parcalarla titreşimi emmekte ve ayrıca küçük kompozit tutcularlada 5.5mm çapındaki silikon yakıt hortumlarını tutabilecektir. Tankların yapıştırılması özel geliştirilmiş robot sistem ile maksimum tutarlılıkta ve ön ısıtıtmalı yapıştırma sistem ile yapılmaktadır.

Denge Çubukları.

Ön ve arka denge çubukları özel yay çeliği malzemeden üretilmiştir. Aracın hem ön hemde arkasındaki diferensiyel kutularına monte edilmekte ve bağlantıları ile rahatlıkla ayarlanabilmektedir.

Ön ve arka denge çubukları farklı çeşitlerdeki opsiyonel çubuklar hassas ayarlar için mevcuttur.

Rulmanlar.

24 adet yüksek hızlı, mavi kapaklı rulmanlar aracın yürüyen aksamı üzerinde maksimum verimliliği sağlamaktadır.

Silikon Yağ.

XRAY Premium Silikon Yağları, Xray tarafından Avrupalı uzman silikon yağ üreticisine ürettirilmiştir. Her üretim grubu laboratuvarlarda test edilip kalibre edilmektedir ve mümkün olan en yüksek tutarlılıkta ve kalitede üretim grupları eşleştirilmektedir. Sektörün cSt Standardı kullanılarak yeni üretim grubu yağların tanımlanması, ayarlanması kolaylaşmıştır

XRAY ve XRAY takım sürücülerinin ayar sayfalarını takip ettiğiniz zaman kullandığınız yağların fabrika yarış takımının kullandıkları ile aynıdır. Böylelikle ayarların aynı ve aracın kontrolünün aynı olacağından emin olabilirsiniz.

Grafit Gres.

XB8 paketinde premium HUDY Grafit Gres, İleri teknoloji yarı-sıvı yağlama üst seviye basınç katkı maddeleri ve eşit dağılmış grafitlerin taşıma kapasitesinin işbirliğinin ürünüdür. Temel görevi dönen ve yükteki dişlilerin yağlanmasıdır. Ancak aynı zamanda mükemmel yapışma özelliği sayesinde parça üzerinde kalır. Gres parça aşınmasını azaltır ve parçanın ömrünü üzatır.

Hava Filtresi.

Seri ve verimli akan hava akışı için hava filtresi 2 parçadan oluşmaktadır. Hava filtresi yağı standard olarak gelmektedir. Universal lastik dirsek bir çok 1/8 buggy motoruna takılabilmeye imkan vermektedir.

Kep.

XB8 az-yerebasan, alçak aerodinamik kepi araca mükemmel oturmakta ve bir çok pist koşullarında işe yaramaktadır. Kep yerebasma kuvvetini azaltmakta ve aracın kolay kullanılabilirliğini, özellikle düzensiz ve zarar görmüş zeminlerde, sağlamaktadır. Kep yüksek kaliteli Lexan™ malzemeden yapılmıştır.

Az tutunan pistlerde, opsiyonel #359707 yüksek tutunan kep önerilmektedir. Aracın önü ve arkası daha yüksek yere basma kuvveti uygulamakta ve maksimum stabilite sağlamaktadır. Kep yanları kokpitinin mümkün olduğunca düz bir şekilde havaakımını ve stabilteyi engellemeyecek şekilde yapılmıştır. Üsteki iki akım kanalı düzenli hava akımı sağlamaktadır.

Arka Kanat.

Şık ve etkili arka kanat, gerekli yere basma gücünü ve stabilteyi araca vermek üzere tasarlandı. Özellikle geliştirilmiş güçlü karışımdan oluşturulan kanat bir çok zorlu ortamda ve kazalarda şeklini koruyacaktır.

Wing Mounts.

Arka kanat tutucular özel kompozit malzemeden kazalara dayanacak şekilde üretilmiş ve birden fazla montaj imkanı verecek şekildedir.

Kep Yalıtım.

Yeni yan korumalar cırtcır bantlar için alanlara sahiptir bu bantlar sayesinde araç yanları ve kep arasında mükemmel yalıtım sağlanmakta ve kep kirin şasiye girmesini engellemektedir.

Çamur Korumaları.

Arka salıncak kolları önceden delinmiş deliklerine opsiyonel çamur korumaları kolaylıkla takılabilinir. Hafif çamur korumaları arka aktarım sitemini ıslak ve kirli pist koşullarında korumaktadır.

Ayar Olasılıkları.

XB9 Full ayarlanabilir ön ve arka süspansiyon geometrisine sahiptir: Kaster, Kamber, topuk,anti-dive, anti-squat, yükseklik,sarkma(downstop), genişlik, Ackermann, ağırlık dengeleri. Kolay ve hızlı ayarlamalar için biz RC aletlerinde dünya lideri HUDY ayar ve aksesuarlarını kullanmanızı tavsiye ederiz
Etkileyici ve geniş ayar olasılıkları:

Şasi Dengesi.

Şasi tasarımı dengeli ağırlık dağılımına ve ağırlık transferine yoğunlaşmıştır. Şasi ortasında, HUDY Şasi Denge Aleti #107880 ile kolaylıkla denge sağlanabilir.

Ayar Kitabı.

XB8 dünyadaki Offroad araçları içinde en çok ayarlanabilir araçlardan biridir. Sıkı bir yarış fanatiği yada kulüp seviyesi bir yarışçı olun. XB8 aracınızı kendi yarış stilinizei pist koşullarına ve farklı pist tipine göre ayarlayabileceksiniz. Ayar olasılıklarını daha iyi anlamak icin efsane HUDY ayar kitabını inceleyiniz. 50 sayfadan fazla yüksek kaliteli resimler ile kolay okunabilir ve anlaşılırdır. Çaylak yada denetyimli yarışmacı olmanız farketmeden, kolaylıkla ayar ip uçlarını ögrenebilir ve yeteneklerinizi geliştirebilir ve XB8’in performansını artırabilirsiniz. Hudy Setup kitabı www.hudy.net sitesi üzerinden indirilebilinir.

XRAY Kurulum Kitapcığı.

XRAY Kurulum Kitapçığı artık sektör standardıdır, basit ve en iyi kitapçık aracınızı alır almaz size sunulmaktadır.İster ilk kez kurun ister tecrübeli yarışcı olun, bütün talimatlar direkt ve kolay anlaşılırdır. Tamamı renkli ve büyük 3D örnekler size kurulumun en kücük detayına kadar yardımcı olacaktır.

XRAY VIP Müsteri Uygulamaları.

Sadece XRAY model araç sahibi bile olmak kendi başına bir tecrübedir. En premium lüks bir araca sahip olmak dışında siz artık Xray sahipleri ailesinin kıymetli bir üyesisiniz. XRAY Fabrikasının direkt servis ve desteği her zaman yanınızdadır. XRAY her zaman en son yenilenen bilgi akışını internet üzerinden yarış raporları ve en son ürün geliştermeleri sizle paylaşacaktır. Herhangi bir problem yada yorumunuzda direkt olarak XRAY destek ekibine yada herhangi XRAY fabrika yarışçısına XRAY forumu üzerinden sorabilirsiniz. Kendi ayarlarınızı foruma yükleyebilir, dünyanın en büyük ayar veri tabanından binlerce ayar setini indirebilirsiniz. XRAY takımına katılarak VIP uygulamasının sadece başlangıcındasınız.