Anahatlar

Jurah Hudy ve Xray Mühendislik ve Yarış Takımları XB8 konseptini uzun dönemli tecrübeleri ve başarılara dayandırarak yarattı. XRAY’in XB8 daki başarılı off-road konseptini elektirkli XB8E platforumuna çevirdi.

Üstün ağırlık dengesi ve ağırlık dağılımı, hata kabul eden ve kolay kontrol imkanı veren XB8E 1/8 elektirkli araçlar içindeki yeni standarttır. Uzun süreli fabrika takım sürücüleri Avrupa şampiyonları Martin Bayer, Miguel Matias & Reno Savoya ve normal kullanıcı testleri sonucunda, yenilikçi tasarım en ufak detaylarda bile performans, kontrol ve dayanıklılığa fokuslandı.

Kalite, performans ve destek mirası üzerine dayalı defalarca yılın araçı ödülü, kullanıcı ödülleri ve dünyanın bir çok pistinde sayısız başarı ve zaferler, ki bunlara Avrupa Şampiyonluğu dahil, XRAY gururla yeni XB8E yi sunar. Tasarım, geliştirme ve üretim, herşeyi ile Avrupalı.
Dipl. Eng. Juraj Hudy
XRAY XB8E designer

XB8E Konsept

XB8E tipik bir XRAY aracı- üst sınıf, profesyonel, rekabetci yarış aracı olarak yarışcıların taleplerine gore en ufak detayı bile atlamadan tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Üst kalite Avrupa hammaddeleri en kaliteli İsvicre ve Alman makineleri ile işlendi buna ilaveten premium servis ve desteği ile XB8E tipik bir XRAY, lüks bir şahaser.

XRAY Off-Road Platform.

XRAY yıllar içinde Off-road kategorisini devrim getirmiştir XB8 in ilk çıktığı zamandan beri yeni trendlder ve standartlar olan premium kalite, yüksek güvenilirlik, uzun ömür ve pek tabiki üstün performansı beraberinde getirdi. Xrayin ilk Offroad aracı XB8, her zaman onur ve övgü ile anılmıştır, bir çok RC araba dergisinin düzenlediği anketlerde tüketiciler tarafından defalarca “Yılın Aracı” ödülüne layık görüldü. Bir çok yarışmada sayısız derecelerine ilaveten bir çok kez ulusal ve Avrupa şampiyonluğu zaferlerini yaşamıştır

Uzunca bir süredir XRAY off-road araçları üstün kalite ve yenilmez güvenilirliğinden dolayı dünyanın her köşesinde yarışanların kalbini kazanmasını bildi

Geliştirme Takımı.

XB8E tasarım ve üretim anlamında en başarılı 1/8 off-road araçlarından biri olan XB8 i baz almıştır. XRAY offroad AR&GE Takımı, Baş tasarımcı Juraj Hudy, Avrupa şampiyonları Martin Bayer, Reno Savoya ve Miguel Matias bilgilerinini, tecrübelerini ve XB8i en ileri 1/8 offroad aracına dönüştürme tutkuları birleşmiştir. Fabrika yarış takımı tarafından dünyanın her yernde yapılan testler sonucunda en hızlı ve en rahat kontrol edilebilen aracın size zaferleri getirmesi için hazırlandı.
XB8 benim yarıştığım kesinlikle en iyi 1/8 offroad aracı. Bu projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. XB8in elektirkli versionunu etkilemesi doğal bir tercih olmuştur. Çalışmamızın sonucundan kesinlikle tatmin oldum. Bunun tadını çıkarın.
XB8E yi tasarlarken esas amacımız bir önceki 1/8 offroad aracının inanılmaz kullanım karakteristiğini bu araca taşırken, yeni yıldızımız XB8’in taşıdığı yeni teknolojisi ile harmanlamaktı. Sonuç ortadar, ve herkes XB8E’nin tadını benim kadar çıkaracaktır.
1/8 elektirikli off-road segmenti avrupada büyürken, ben son bir kaç yılımı piyasadaki farklı markaları test ederek geçirdim. XRAY’in kalan AR&GE ekibi ile çalışırken bütün tecrubelerin toplanması benim icin XB8E’nin karşılaştırma ve değerlendirmesi çok daha kolay oldu. Size kolaylıkla ifade edebilirim ki o bütün kalabalıktan ayrı durmaktadır. Ve eminimki aracın performansından sizde tatmin olacaksınız.

XB8E All-new

Şasi.

Şasi 3mm 7075 T6 İsviçre aluminyumundan CNC de üretilmiştir. Şaside stratejik olarak stress azaltıcı ve hafifleme yaratacak boşluklar işlenmiştir ancak bunun yanında güç ve istikrarın bozulmasına imkan verilmemiştir

Şasinin altındaki tüm vida delikleri çıkıntısız vida başları ile düzgün alt şasi için şasiye gömülü şekildedir.

Yan korumalar.

Yan Korumalar yeni şaseye uyum gösterecek şekilde yeniden tasarlandı. Kompozit yan korumalar koruma için yeterli sertliktedir, ayrıca kir için şasi yalıtımı sağlamaktadır.

Ağırlık Dengesi.

Elektrioniklerin yerleşimi yeniden tasarlanarak ağırlık dağılım ve dengesi dikkate alınmıştır. Önceki versiyonlara göre motor ayaklarının dahil olduğu orta diferensiyel, alıcı kutusu daha iyi denge için ileriye kaydırıldı.

Alıcı Plakası.

Alıcı kutusu servo yanına aynı plaka üzerine monte edildi. Grafit plaka şasiye alüminyum ayaklarla ve kolaylıkla cıkarılabilecek şekilde takıldı. Şasi altından çözülecek 3 vida ile aservo alıcı kutununu araçtan ayırabilirsiniz.

Motor Montaj Ayağı.

Motor, montaj plakasına takılmaktadır. Daha sonrasında bu motor tutucu/aktarım sistemine monte edilmektedir. Sistemin tasarımı kolaylıkla dişli ayarı yapmaya ve motor cevirme imkanı vermektedir.

Motor Mount 7075-T6 İsviçre alüminyumundan yapılmış ve dayanıklılık için önceki versiyona göre 2mm daha geniştir

Pil Plakası.

XB8E yeni daha yüksek kenarlı kompozit pil tutucularına sahiptir.yüksek bariyerler pilin oynamasını engellemektedir Plakanın arkası hız kontrol unitesi montajı için ayrılmıştır. CırtCırt bantlar kolay pil montajı için mevcuttur.

Aktarım Sistemi.

XB8E klasik şaft aktarımlı 4-çeker bir off-road aracıdır.

Sürüş Şaftları.

XB8E constant velocity aksları (CVDs) dünyaca iyi bilinen HUDY yay çeliğinden™ üretilmektedir. Off-road araçlar içinde dünyanın en ince ve en dayanıklı şaftları bu araçta kullanılmıştır.

Merkezi daha büyük ve güçlü aks bağlantıları lastik korumalara ve 3mm pimlere ve koruyucu halkaya sahiptir.
Bütün şaftlar ve bağlantılar özel bir yöntemle sertleştirilmis ve uzun ömür ve güvenilirlik sağlanmıştır.

Diferensiyel Aks Bağlantısı.

Dönen ağırlığı azaltmak için çok hafif diferensiyel aks bağlantı sitemi HUDY yay çeliği™ malzemeden üretilmiştir. Hafifleme sağlanırken hiç bir şekilde dayanıklılık azalmamaktadır. Aks bağlantılarının diferensiyele giren noktaları diferensiyel kutularına maksimum uygunluk için elden geçirilmiştir

Aks Bağlantıları XRAYin kendine has sertleştirme işlemi ile yapılarak daha uzun ömür ve güvenilirlik kazanmıştır.

Diferensiyel dişli.

Lastik yalıtımlı kompozit diferensiyel yuvaları Rubber-sealed composite differential housings are manually precision ground after the molding process to guarantee a perfect fit with no vibration. Differential gears are made from pressed steel, heat treated, and machined for ultra-precision and smooth operation.

Diferensiyel Dişli ve Aktarım Oranıš.

Ana diferensiyel dişlileri Hudy dişli Çeliğinden maksimum tutarlılıkla üretilmiştir. Hammade özellikle dişlilerde kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Bütün dişliler uzun ömür sağlanması için sertleştirilmiştir.


Geniş aralıktaki farkli dişliler – Spur dişlisi ve pinyon i- değişik yarış ortamlarındaki mükemmel ayarı yakalamak için mevcuttur.

Spur dişlileri 44T, 45T, 46T, 47T and 48T ölçülerinde mevcuttur

Pinyonlar ise 12T, 13T, 14T, 15T, 16T ve 17T ölçülerinde mevcuttur.

Diferensiyel Yuvaları.

XB8E diferensiyel tutucuları hertürlü kötü kullanım yada ekstrem kazalara karşı direnmesi için işlenmiştir. Diferensiyel blokları önemli şase parçalarıdır ve ön ve arka diferensiyellere, bütün süspansiyon kuleleri ve salıncaklara evsahipliği yapmaktadır.

Yuvalar ekstrem dayanıklı ve ayar ve bakım için kolay ulaşılır yapılmıştır.

Süspansiyon Konsepti.

Süspansiyon geometrisi bir RC model araçta en önemli özelliktir. Aynı zamanda mükemmeli yakalamaya çalışan tasarımcı için en zor ve uğraştırıcı kısımdır.
Süspansiyon her zaman bir bileşendir:
Süspansiyon salıncakları, suspansiyon blokları hafif ve dayanıklı olmalıdır. Her bir süspansiyon parçası 1/8 off-road yarış için her yarış ortamında her türlü yarış tepkisini verebilecek şekilde dizayn edilmiştir.

XRAY zaman içinde süspansiyon geometrisi ve sertlikleri hakkında derin bilgi altyapısına sahiptir. Bu bilgi suspansiyon parçalarının tasarlanmasında kullanılmıştır. Ultra hafif suspansiyon parçaları çok özel malzemeden her türlü zorlu yüksek yarış performansına dayanacak şekilde üretilmiştir .

I.S.S. Salıncak Tutucular.

Alüminyum salıncak tutucular entegre süspansiyon(I.S.S) ayarları ile hızlı ve kolay bir şekilde salıncak ayarlarının yapılabilmesine imkan vermektedir.

Eksantrik suspansiyon burçları alüminyum süspansiyon bloklarının ve ayrıca süspansiyon pulları sayesinde XB8 süspansiyon geometrisi komple bir şekilde saniyeler içinde ayarlanabilir.

Pivot Toplu Salıncak Sistemi.

PBS™ (Pivot Ball Suspension) eşsiz bir konsept ve XRAY tarafından akılcı AR&GE .çalışması sonucunda içat edilmiştir. Ultra- dayanıklı pivot toplu salıncak bütün salıncak geometri ayarları için entegre edildi. ekstra opsiyonel salıncak parçası olarak farklı kingpin plakaları mevcutur.

Salıncak Kolları.

Salıncaklar bir RC model aracın en önemli parçalarından biridir. Onlar direkt olrak aracın kontrol edilebilme ve yarış karakterini etkiler. XB8 salıncakları farklı tasarım ve montaj şekillerinin uzun süreli testleri sonucunda oluşturulmuştur. Uzunluğu, kalınlığı, esnekliği, geometrisi, kullanılacak hammade ..... kısacası her detay salıncaklarda optimum sonucun yaratılması sırasında dikkate alındı

XB araçlarından edinilen geniş bilgi sayesinde birkaç değişik salıncak diazyını test edilmiş ve araca en cok uyan seçilmiştir Kaliteli kompozit karışım salıncakların güvenilirlik ve performans arasında mükemmel balans sağlanmıstır. Salıncaklar kendi sertlikleri yeterli tepkime hissini verecek kadar sert, ekstrem dayanıklılık için yeteri kadar yumuşaktır.

SFA™ Grafit Sertleştiriciler

Tamamı yeni, yenilikçi ve eşsiz SFA™ grafit sertleştiriciler salıncakların esnekliğini farklı pist ortamlarına göre kolaylıkla yapabilmeyi sağlamaktadır. Düşük yada yüksek tutunma ortamı darketmeksizin akıllı grafit setleştiriciler gereken ortama uyum sağlanmasını sağlar. Yarışın başında tutunma düşük ise salıncaklar SFA™ grafiftler olmadan kullanılabilir ancak tutunma arttığı zaman, salıncaklar daha SFA™ grafit parçalar takılarak serleştilirebilinir bu sayede daha stabil ve kolay kullanım sağlanır. Grafit parçalar şıkanlarda maksimum stabilite ve seri direksiyon yeteneği kazandıracak.
Grafit sertleştiricler büyük zıplamalı pistlerde hava sıcaklığı 30°C yada yıksekse kullanılması tavsiye edilir. Yüksek-kalite CNC-işlenmiş grafit material kolaylıkla bir kaç vida ile takılır.

SFA sertleştirici parcalar opsiyoneldir.

Direksiyon Blokları.

XB8 PBS™ direksiyon blokları eşsiz, yenilikçi,
akılcı… tipik bir XRAY icadı.



Direkiyon blokları aşşağıdaki geometri
ayarlarının yapılabilecek özelliklere sahiptir:
Direksiyon blokları super-hafif kompozit malzemeden ve sert 7075 T6 İsviçre alüminyumu Kingpim plakasından oluşmuştur. Direksiyon bloku iri pivot toplarla üst ve alt salıncak kollarını bağlamaktadır.

Üst pivot top bağlantısı yuvarlanma merkez şimleri, üst top bağlantı noktasında kamber ve üst yuvarlanme merkez ayarlarının yapılabilmesine imkan vermektedir. Farklı kalınlıklardaki şimleri kullanarak üst yuvarlanma merkezi hızlı ve kolaylıkla ayarlanabilir.

Alt pivot top bağlantısı direksiyon blokuna ayarlanabilir alüminyum somun ve kompozit burçlar ile bağlanmaktadır. Pivot top bağlantı ayarları ile araç genişliği ve kamber değiştirilebilinir

Yüksek yuvarlanma merkezi(daha fazla şim) tutunan yüksek tutunmalı pistler ve aynı zamanda engebeli zeminler için uygundur.

Alçak bir yuvarlanma merkezi ayarı(daha az şim) kaygan ve düz zeminler için uygundur.

Arka Bağlantılar.

Ultra-ufak XB8 PBS™ arka bağlantılar eşsiz,
yenilikçi, akılcı… tipik bir XRAY icadı.
Direkiyon blokları aşşağıdaki geometri ayarlarının yapılabilecek özelliklere sahiptir: Arka bağlantılar super-hafif kompozit malzemeden ve sert 7075 T6 İsviçre alüminyumu montaj plakasından oluşmuştur. Bağlantılar olabilecek en küçük ve en hafif ağırlıkta ve en sert darbelere dayanacak şekilde tasarlandı

Üst yuvarlanma merkezi plakasının eşsiz tasarımı kolay bir şekilde yuvarlanma merkez pozisyonunun değişmesine imkan vermektedir. Yuvarlanma merkezi plakası 2 ayar pozisyonu sunmaktadır. Ayrıca plakayı tam ters şekilde monte ederek ekstra 2 yuvarlanma merkezi ayarı yapılailmektedir. Yuvarlanma merkezi 2.5mm aralığında değişmektedir. Yuvarlanma merkezi yüksekliği farklı kalınlıklardaki şimler aracılığı ayarlanabilinir. Kompozit arka bağlantı 2 farklı alt yuvarlanma merkezi pozisyonuna sahiptir.

Arka bağlantıların oturduğu dış salıncak pim, 2 şime sahiptir ve ek olarak teker arası ayarlanmasına imkan vermektedir. Ayar seçenekleri:

Ek Salıncak Ağırlıkları.

Akılcı direksiyon blokları ve arka bağlantılar ek ağırlık takılmasına imkan vermektedir. Aracın stabilitesini artırmak için opsiyonel pirin. Ağırlıklar direct olarak direksiyon blokları ve/veya arka bağlantılara takılarak ağırlık merkezi düşürülebilinir. Kolay ve akılcı.

Ön Üst Salıncak.

Ön üst salıncak eşsiz ve yenilikçi XPBS™ salıncak konseptinin bir parçasıdır.. Ekstra güçlü ve dayanıklı üst slıncak kolları ön kule ve ayarlanabilir salıncak tutuculara takılmaktadır. Eksantrik burçlar kullanılarak ön iç üst yuvarlanma merkezi kolaylıkla ayarlanabilinir.
Kaster kolaylıkla kaster klipleri ayarlanabilinir. Kolaylıkla üst salıncak kollarının ön ve arkasına takılarak ayar tamamlanır.

Top bağlantı üst salıncağa takılmakta ve entegre edilmiş gerdirme ile dışarıdan kolay ve hızlı şekilde kamber bağlantı ayarlanmaktadır.

Alüminyum Teker Altıgenleri (HEX).

Ultra hafif 17mm teker altıgenleri CNCde işlenmiş 7075 T6 İsviçre alüminyumundan siyah kaplanarak üretilmiştir.

Alüminyum altıgenler dönen ağırlığı azaltacak şekilde özellikle işlenmiştir ve tekerlerin yalpalamamasını garanti altına almaktadır.

Ayrıca araç genişliğini ayarlamak için opsiyonel olarak 0mm,+1mm ve 2mm seçenekleri mevcuttur

Rulmanlar.

22 adet yüksek hızlı, mavi kapaklı rulmanlar aracın yürüyen aksamı üzerinde maksimum verimliliği sağlamaktadır.

Süspansionlar.

XB8 büyük hacimli, uzun-inme mesafeli
süspansyonları özel bir olarak
üretilmiş ve artırılmış güvenilirlik
ve performans sunmaktadır.

XB8 süspansiyonları geniş hacimin avantajını kazanmak için yeniden tasarlanmıştır.18.50öö dış çaplı suspansiyon yuvaları, ekstrem şekilde işlenmiş ayarlanabilir yükseklik ayarı. Süspansiyon yuvalar sertleştirilmiş ve titanyum renkli ve tek parça alü süspansiyon kapağına sahiptir.

Ultra-tutarlı pistonlarda 6-8-10 delikli piston seçenekleri mevcuttur. Daha uzun süspansiyon şaftları ve süspansiyon yakaları sayesinde süspansiyon hareket mesefesi uzatılmıştır. Ultra-hassas süspansiyon koruma lastikleri kire kaşı güçlü yaılıtım sunmaktadır

Büyütülmüş geniş hacimli süspansiyonlar 18.5mm dış çaptadır. İşlenmiş dışı sayesinde ayar yakası ile aracın yüksekliği ayarlanabilir. Süspansiyon tüpü sertleştirilmiş ve tek parça alüminyum kapaktan oluşmaktadır.

16,00mm iç çap hacimi sayesinde gerekli ve tutarlı yağ akışkanlığı, mükemmel bir şekilde yuvarlaklaştırılmış pistonlar üzerinde gerçekleşmektedir. Sonuç olarak daha tutarlı süspansiyon karakteri oluşmaktadır.
Süspansiyon memranları özel lastik hammaddeden eşit süspansiyon karakterinin en zor koşullarda bile yarışın başından sonuna kadar verebilmesi için tasarlandı.

Alt süspansiyon montajı süspansiyon şaftının rahat bir şekilde hareket etmesini ve aynı zamanda yağsızıntısını azaltmayı ve kiri uzakta tutmayı sağlamaktadır. Çift conta (üstün sillikon alaşımdan üretilmiş contalar sıkı yalıtım sunmaktadır) süspansiyon tüpünün altına doğru monte eilmiş ve kompozit contalarla sağlamlaştırılmışlardır. Bütün alt süspansiyon sistemi alüminyum süspansiyon kapağı ile kapatılmıştır. Bu kapak sayesinde süspansiyon bakımı hızlı ve kolaydır.

Süspansiyon şaftları kalın ve her türlü ekstrem yarış koşulları ve büyük zıplamaları kaldıracak kadar sağlamdır. 3.5mm kalınlıktaki şaftlar tutarlı bir şekilde özel yüksek dayanıklı çelik ile üretilmiş ve üretim sonrası kusursuz yüzey yaratılarak süspansiyon tüpleri içinde serbest hareket edebilme yeteneği kazandırılmıştır.

Süspansiyon Yayları.

XB8 yayları, büyük hacimli süspansiyonları tamamlamak üzere özellikle dizayn edildi. Yaylar, tıpki diğer XRAY yayları gibi, manuel olarak ölçüldü, seçildi ve çift olarak eşitlendi Her çift eşit boy ve aynı tepkimeyi verecek şekilde ayarlanıp, kolay ayrıştırılabilmesi için, lazer ile değerleri üstlerine kazıldı.

İki çeşit yay tipi mevcuttur:

Yaylanma etkisi her zaman sabit değerde olan yaylardır. Bu yayların farklı sertlikte yayları mevcuttur.
Progresif yay tipinin en önemli avantajı araç viraj girişinde daha yumuşak yay etkisi verir, bu tutunmanın artmasına yardım ederken viraj ortasında daha sertleşerek maksimum dönüş hızı kazanacaktır...

HUDY Yay Çeliği™ Gerdirmeleri.

Maksimum güvenilirliği garanti altına almak için araçtaki gerdirmeler özellikle gerdirmeler için geliştirilen Hudy Yay Çeliğinden™ üretilmiştir. Arac ön/arka üst salıncak bağlantıları ve direksiyon sistemini bu gerdirme ekipmanları ile çok dayanıklı şekilde yapılmıştır.

Direksiyon gerdirmeleri yeni direksiyon bloklarını taşımak için daha kısaltıldı.

Süspansiyon Kuleleri.

Yeni yuvarlanma merkezi pozisyonları ile yeni kuleler geliştirilmiştir. Arka kuleler ise uzun şasi destekleri için yeniden tasarlanmıstır.

Ekstratra kalın grafit malzemeden işlenmiştir. Süspansiyon kuleleri hafif ve güçlüdür. Ön ve Arka süspansiyon kuleleri birden fazla süspansiyon montaj olanağı sunmaktadır, ayrıca bir çok yuvarlanma merkez ayarıda yapılabilmektedir. Arka kuleler ayrıca kanat montaj parçalarınıda bulundurmaktadır.

Çift Kollu Direksiyon Sistemi.

Basit ve etkili çift kollu direksiyon sistemi, servo koruycu parcası ile entegre kolay ayarlanabilidir.
Kolay ve hızlı bir şekilde ayarlanan direksiyon kolları sayesinde, Ackermann ayarları rahatlıkla değiştirilebilinir.
Bump steer ayarları, grafit direksiyon blokları üzerine konulacak pullar vasıtası ile yapılır.

Şasi Destekleri.

Ön ve arka destekler şasinin sertliği ve esnekliği üzerinde üzerinde çok ekilidir. Bu iki faktör farklı tutunma ortamlarında çok etkilidir. XB8’in özellikleri arasında kendini kanıtlamış sert kompozit ön ve arka destekler kullanılmıştır. Bu desteklerin görevleri arasında şasiyi büyük zıplamalardan, kazalardan, frenlemeden sonra bile burkulmadan bir arada tutmalı ve tutunma için yeterince esnek olmalıdır.

Daha uzun arka şasi desteği sertliği uzunlamasına artırmakta ve şasenin yanlara daha çok esnemesine imkan vermektedir.

ÖN DESTEKLER.

” Pistin tutunma seviyesine göre ön salıncakların sertliği kolaylıkla ayarlanabilmektedir. Yarış içinde tutunma koşullaı değişirse bile sertlik kolayca ayarlanabilir.

Kaygan ve düşük tutunmalı pistlerde, ön kompozit desteği çıkarılmalıdır ve opsiyonel alüminyum destek ön üst şase ve alıcı plakasına bağlanmalıdır. Bu konfigirasyon daha fazla tutunma sağlayacaktır.

Düşük ve orta tutunan pistlerde önde kompozit desteğin kullanılmasını önermekteyiz.

Yüksek tutunan ve sert zeminlerde ön kompozit destek ve destekleyici alüminyum stand beraber kullanılması aracın önünün daha sert olmasına yardımcı olacaktır.”

Arka Destekler.

“Daha uzun arka şasi desteği kitin içinde dahildir ve uzunlamasına sertliği artırır ve daha fazla yan esneklik vermektedir.

Opsiyonel arka kısa şasi desteği ise uzunlamasına sertliği azaltır ve yan esnekliği azaltır.

Aracın akılcı tasarımı hem uzun hemde kısa desteklerin aynı anda takılabilmesine imkan vermektedir. Bu sayede araç çok sert olup büyük zıplamların sonucundaki inişlerde şasenin deformasyonunu engellemektedir”

Orta Diferensiyele Ulaşım.

Orta diferensiyele ulaşım sadece dört vida sökerek süper kolay olmaktadır. Alt orta diferensiyel yuvaları opsiyonel farklı boyutlardaki spur dişlilerini tutacak şekilde tasarlanmıştı

Denge Çubukları.

Ön ve arka denge çubukları özel yay çeliği malzemeden üretilmiştir. Aracın hem ön hemde arkasındaki diferensiyel kutularına monte edilmekte ve bağlantıları ile rahatlıkla ayarlanabilmektedir.
Ön ve arka denge çubukları 2,4mm kalınlıktadır. Farklı kalınlıklarda opsiyonel çubuklar hassas ayarlar için mevcuttur.

Silikon Yağ.

XRAY Premium Silikon Yağları, Xray tarafından Avrupalı uzman silikon yağ üreticisine ürettirilmiştir. Her üretim grubu laboratuvarlarda test edilip kalibre edilmektedir ve mümkün olan en yüksek tutarlılıkta ve kalitede üretim grupları eşleştirilmektedir. Sektörün cSt Standardı kullanılarak yeni üretim grubu yağların tanımlanması, ayarlanması kolaylaşmıştır

XRAY ve XRAY takım sürücülerinin ayar sayfalarını takip ettiğiniz zaman kullandığınız yağların fabrika yarış takımının kullandıkları ile aynıdır. Böylelikle ayarların aynı ve aracın kontrolünün aynı olacağından emin olabilirsiniz.

Grafit Gres.

XB8E paketinde premium HUDY Grafit Gres, İleri teknoloji yarı-sıvı yağlama üst seviye basınç katkı maddeleri ve eşit dağılmış grafitlerin taşıma kapasitesinin işbirliğinin ürünüdür.
Temel görevi dönen ve yükteki dişlilerin yağlanmasıdır. Ancak aynı zamanda mükemmel yapışma özelliği sayesinde parça üzerinde kalır. Gres parça aşınmasını azaltır ve parçanın ömrünü üzatır.

Kep.

XB8E az-yerebasan, alçak aerodinamik kepi araca mükemmel oturmakta ve bir çok pist koşullarında işe yaramaktadır. Kep yerebasma kuvvetini azaltmakta ve aracın kolay kullanılabilirliğini, özellikle düzensiz ve zarar görmüş zeminlerde, sağlamaktadır. Kep yüksek kaliteli Lexan™ malzemeden yapılmıştır.

Arka Kanat.

Şık ve etkili arka kanat, gerekli yere basma gücünü ve stabilteyi araca vermek üzere tasarlandı. Özellikle geliştirilmiş güçlü karışımdan oluşturulan kanat bir çok zorlu ortamda ve kazalarda şeklini koruyacaktır. Arka kanat tutucular özel kompozit malzemeden kazalara dayanacak şekilde üretilmiş ve birden fazla montaj imkanı verecek şekildedir.

Ayar Olasılıkları.

XB8E Full ayarlanabilir ön ve arka süspansiyon geometrisine sahiptir: Kaster, Kamber, topuk,anti-dive, anti-squat, yükseklik,sarkma(downstop), genişlik, Ackermann, ağırlık dengeleri. Kolay ve hızlı ayarlamalar için biz RC aletlerinde dünya lideri HUDY ayar ve aksesuarlarını kullanmanızı tavsiye ederiz Etkileyici ve geniş ayar olasılıkları:

Ayar Kitabı.

XB8E dünyadaki Offroad araçları içinde en çok ayarlanabilir araçlardan biridir. Sıkı bir yarış fanatiği yada kulüp seviyesi bir yarışçı olun. XB8 aracınızı kendi yarış stilinizei pist koşullarına ve farklı pist tipine göre ayarlayabileceksiniz. Ayar olasılıklarını daha iyi anlamak icin efsane HUDY ayar kitabını inceleyiniz. 50 sayfadan fazla yüksek kaliteli resimler ile kolay okunabilir ve anlaşılırdır. Çaylak yada denetyimli yarışmacı olmanız farketmeden, kolaylıkla ayar ip uçlarını ögrenebilir ve yeteneklerinizi geliştirebilir ve XB8’in performansını artırabilirsiniz. Hudy Setup kitabı www.hudy.net sitesi üzerinden indirilebilinir.

XRAY Kurulum Kitapcığı.

XRAY Kurulum Kitapçığı artık sektör standardıdır, basit ve en iyi kitapçık aracınızı alır almaz size sunulmaktadır.İster ilk kez kurun ister tecrübeli yarışcı olun, bütün talimatlar direkt ve kolay anlaşılırdır. Tamamı renkli ve büyük 3D örnekler size kurulumun en kücük detayına kadar yardımcı olacaktır.

XRAY VIP Müsteri Uygulamaları.

Sadece XRAY model araç sahibi bile olmak kendi başına bir tecrübedir. En premium lüks bir araca sahip olmak dışında siz artık Xray sahipleri ailesinin kıymetli bir üyesisiniz. XRAY Fabrikasının direkt servis ve desteği her zaman yanınızdadır. XRAY her zaman en son yenilenen bilgi akışını internet üzerinden yarış raporları ve en son ürün geliştermeleri sizle paylaşacaktır. Herhangi bir problem yada yorumunuzda direkt olarak XRAY destek ekibine yada herhangi XRAY fabrika yarışçısına XRAY forumu üzerinden sorabilirsiniz. Kendi ayarlarınızı foruma yükleyebilir, dünyanın en büyük ayar veri tabanından binlerce ayar setini indirebilirsiniz. XRAY takımına katılarak VIP uygulamasının sadece başlangıcındasınız.