nt1

Zmocněni bezkonkurenčním výkonem…. oceněni nespočtem vítězství.
V srdci filosofie XRAY je pevný příslib dokonalosti pokud jde o inženýrství, design, výkon a podporu, všechno možné díky umění v domácí výrobě. NT1 je synonymem absolutní dokonalosti XRAY: platforma která sbírala trofeje na tratích po celém světě, ale také srdce a mysli zákazníků, kteří požadují nic míň než excelenci.

Několikanásobný vítěz ocenění ´Car of the year´ a dominující vítěz důležitých titulů- včetně titulu Mistra Světa,Evropy, USA,Asie a mnoha titulů národních mistrů po celém světě- to vše dokazuje neporazitelný rodokmen NT1.

Pro vývojový tým XRAY to byl velmi náročný úkol zlepšit již skoro perfektní NT1. Jako všechna předchozí vylepšení se specifikace 2014 vyznačuje vylepšeními založenými na komentářích, přísunu informací a zpětné vazbě továrního závodního týmu tak jako od zákazníků po celém světě. S pokračujícím se věnováním se vývoji nových produktů jsme šťastni, že Vám můžeme představit novou NT1, Vaši jasnou volbu.

Martin Hudy
XRAY NT1 Designer

Prestiž. Elegance. Luxus.

Hladké splývavé linky, charakteristické desénové prvky, to vše v lehké platformě- vyjádření výkonu, dramatického stylu, lepší kvality, čistý luxus a výkon.Nekompromisní XRAY filosofie designu přináší vše dohromady pro vytvoření toho nejlepšího nitro touring auta, NT1 má unikátní XRAY charakter, přesné řemeslné zpracování, nejvyšší důraz na detaily a použití nejkvalitnějších materiálů. Pro jezdce s nepotlačitelnou touhou po vítězství je NT1 odpovědí.

Konečné vyjádření vášně pro závodění. Umění výkonu. NT1.

Zkušenosti vítězů.

Od uvedení prvního XRAY NT1 Nitro Touring car, XRAY byl hnací silou v závodní scéně nitro 1/10 touring car. Pokračující vývoj a evoluce produktové linie XRAY vedl ke stále rostoucímu výkonu. S nespočtem vítězství v mnoha kategoriích na lokální, regionální, národní a mezinárodní úrovni se stal XRAY standardem podle kterého jsou auta se kterým jsou auta v kategorii touring cars dnes měřena. Řemeslné umění, trvanlivost výkon XRAY modelů se staly legendárními.

Zcela nové nízko profilové (LP) tlumiče

Tlumiče na NT byly kompletně nedesignované a převyvinuté. Vše je nové a tlumiče jsou hliníkové. Nové LP tlumiče jsou skoro shodné s tlumiči na T4 kromě těla tlumiče, pístní tyče a pružin.

Nové LP tlumiče byly vyvinuty pro snížení těžiště na absolutní maximum pro zlepšení stability.



S novými LP tlumiči je NT1 nižší, což jí dělá jednodušší na řízení v šikanách a odolnější vůči rolování auta, to vám dovoluje projetí zatáčkami s vyšším gripem vyšší rychlostí.
Tyče tlumičů byly speciálně vytvrzené pro zajištění maximální životnosti a pevnosti.

Písty tlumičů byly vyvinuty a produkovány pro přizpůsobení zcela novým nízko profilovým tlumičům (LP).
Set 3 a 4 otvorových pístů obsahuje písty s průměrem otvorů 1.1,1.2 a 1.3mm.Písty jsou lisovány použitím speciálních metod z Delrinova materiálu pro zajištění extrémní kruhovitosti, zatímco je zachována maximální pevnost a trvanlivost.
Nové nízko profilové (LP) tlumiče jsou o 6mm kratší v porovnání s tlumiči na předchozí NT1.

Těla tlumičů jsou vyrobena na CNC strojích z prémiového Swiss 7075 T6 hliku a vytvrzené pro zajištění maximální životnosti.

Tlumiče se skládají ze zkráceného těla, ale s větším průměrem pro zachování stejného objemu oleje jako u předchozích, dlouhých tlumičů na NT1.
Oba,přední i zadní tlumiče mají přední a nižší kulové čepy pro účelné zajištění malé vůle jakmile jsou tlumiče přidělány pro vytvoření více trakce.

Těla tlumičů se závitem umožňují rychlé & snadné nastavení výšky podvozku. Tlumiče se vyznačují nízko profilovou membránou pro jemné a precisní nastavení tlumení.

Zcela nové pružiny tlumičů (3S).

Zcela nové krátké 3S pružiny byly specificky navrženy pro doplnění LP tlumičů a zadní pružiny jsou o 4mm kratší než předchozí NT1 pružiny.

NT1 přichází vybavená C4.0 pružinami vpředu pro maximální zatáčení a stabilitu a s C3.5 pružinami vzadu pro maximální trakci a rychlost v zatáčkách.

Přední a zadní pružiny jsou nyní stejně dlouhé (zadní pružiny jsou nyní stejně dlouhé jako přední) pro dosažení více zatáčení v nájezdu do zatáčky.

3S pružiny jsou, jako všechny ostatní XRAY pružiny, manuálně měřeny, vybírány a spojovány do páru pro garanci precisně stejné délky a charakteristiky tlumení.
XRAY 3S SPRING-SET (2 pcs)    Front = Rear

Zcela nové držáky tlumičů

Pro maximalizování efektu nových LP tlumičů byly, oba, přední i zadní držák tlumičů kompletně předesignované a snížené vzadu o 6mm a vpředu o 4mm pro co možná největší snížení těžiště. Vyrobené z prvotřídního 3.0mm uhlíku, držáky jsou menší, lehčí, kompaktnější a po důrazném testování byly závodem vyladěné pro zvýšení zatáčení pod plynem.

Zcela nové vrchní příčníky

Nové vrchní příčníky byly optimalizovány pro přídavnou prodlouženou pozici roll centeru. Tato pozice může být použita jako přídavná ke standardní pozici roll centeru. Zadní vrchní spojovačka je prodloužena a použitím této extra roll center pozice se auto stane stabilnější a je určena pro použití speciálně za vyšší trakce nebo pro použití kol s větším průměrem pro vyvarování se převracení auta. Pro dosažení této extra roll center pozice musí být použity volitelné kulové čepy.

Zcela nový přední torzní stabilizátor

Jestli jezdíte na malé technické trati nebo na velké rychlé trati máte možnost si vybrat vhodný stabilizátor, oba torzní a BLADE STYLE stabilizátor jsou součástí balení.

Torzní stabilizátor:

doporučen pro použití na menších,ale techničtějších tratích, kde auto potřebuje rychle změnit směr, tak jako rychle přenést boční váhu.

Stabilizátor BLADE STYLE:

doporučen pro použitá na velkých rychlých tratích, kde auto potřebuje maximální rychlost v zatáčkách.S BLADE stabilizátorem se auto nebude zapichovat do zatáček a udrží si maximální rychlost.

Šasi.

Šasi bylo navrženo pro vyšší výkon v zatáčkách. Šasi je užší pro větší krut šasi tudíž se zvýšila trakce a zatáčení. Úzké šasi také minimalizuje kontakt s tratí v zatáčkách a eliminuje ,zastavení, auta v zatáčce. Odlehčené šasi je vyrobeno ze Swiss 707 T hliníku na CNC strojích a je strategicky vyrobeno v oblastech pnutí pro co největší snížení váhy bez ovlivnění tuhosti a pevnosti. Oblast pod motorem je vybroušena, takže motor sedí níže pro snížení těžiště s volitelným držákem motoru a setrvačníkem. Šikmé nižší vnější hrany, ve spodu díry na zápustné šrouby. Jednoduše přizpůsobivé uhlíkové posilující vložky nebo přídavné vyvažující závaží vpředu a vzadu.

Inteligentní design umožňuje jednoduše změnit set up pro zlepšení řízení a přimontování závaží pro snížení těžiště. Všechny otvory na šrouby zespodu jsou zápustné a umožňují velmi hladký spodek bez vyčnívajících hlav šroubů.

Oblast pod motorem se vyznačuje výřezy pro proudění vzduchu pro extra chlazení motoru.

Plato

Plato je nyní součástí nastavení Multi-flex a dovoluje velmi jednoduché a efektivní nastavení flexibility. Použitím pouzder v zadní části plata může být plato přiděláno k držákům buď pevně nebo flexibilně. Flexibilní nastavení je určeno pro použití na tratích s nízkým gripem jelikož auto bude měkčí a bude poskytovat více trakce.

Fixní uchycení plata je doporučeno pro použití na tratích s vyšší přilnavostí.

Uchycení tlumiče bylo taktéž převyvinuto. Uchycení tlumiče není předěláno k platu, což eliminuje negativní vlivy na flexibilitu.

Nyní se plato kroutí více souměrně na obou stranách, to zlepšuje konzistenci a také to dovoluje větší krut vpředu , rovněž více zatáčení v nájezdu do zatáčky.

Reverzní spojka

Nový design reverzní spojky poskytuje jemnější a rychlejší akceleraci, zatímco je zvýšena životnost mezikruží spojky.

Jednoduše nastavitelná 3-paknová XCA (XRAY odstředivá-axiální) spojka se vyznačuje košem spojky, maticí spojky, matici setrvačníku límec axiálního ložiska vyrobený ch z HUDY Spring Steel™ oceli, tvrzený setrvačník, disk spojky a čepici pružiny vyrobené z prémiového Swiss 7075 T6.

Lehké hnací ústrojí

Pro vylepšení efektivity NT1 byly použity lehké díly převodů, které snížily váhu ale zůstaly dostatečně silné pro přenos výkonu od motoru ke kolům. Akcelerace a super jemný chod hnacího ústrojí je výraznou výhodou auta.
Foto:
• Přední středová osa-HUDY Spring Steel™-lehká
• Lehký diferenciálový adaptér-HUDY Spring Steel™(2)
• Lehký diferenciálový adaptér dlouhý- HUDY Spring Steel™(2)

Uchycení tlumiče

Uchycení tlumiče je zcela nové. Nový hliníkový držák
tlumiče je umístěn na levém bulkheadu.

Nový extra dlouhý drát tlumiče vyhovuje všem standardním tlumičům

Přední bulkheadů.

Přední bulkheady byly optimalizovány pro nový přední torzní stabilizátor, tak jako pro nový systém uchycení tlumiče.

Přední rameno

Přední rameno bylo optimalizováno a modifikováno novému torznímu stabilizátoru.

Pěnový nárazník.

Přední pěnový nárazník byl optimalizován a modifikován pro nový torzní stabilizátor.

Zadní poloosy ,psí kost,

Zadní náprava se vyznačuje poloosami typu ,
psí kost, které pomáhají generovat více trakce.
Pro přizpůsobení novým zadním poloosám
jsou v balení nové unášecí osy.

Unašeče kol.

Nové hliníkové unášeče kol jsou vyrobeny na CNC strojích ze Swiss 7075 T6 a následně pokryté černou barvou. Hliníkové, neházivé unášeče umožňují velmi pohodlné uchycení kola.

Držák auta.

Nový optimalizovaný držák auta se vyznačuje poutkem a umožňujepevné uchycení pásku otevírání nádrže a zajišťuje pohodlnější doplňování paliva.

Napínák řemenu.

Nastavitelný boční napínák řemenu je uchycen na grafitovém platě přišroubovaný na boku držáku radio plata. Chytrý design napínáku umožňuje snadné nastavení, nebo jednoduché odstranění při vyjímání motoru.

Xray Multi-Flex ™

Pokud jde o stanovení nových standardů v RC průmyslu, XRAY je vždy průčelím pro přinášení nových a inovativních inženýrských nápadů a řešení , zvyšuje laťku a rychle se stává novým obchodním standardem pro ostatní. XRAY inovativní Multi-Flex Technologie ™(MFT™) byla původně navržena pro 1/10 electric touring cars a vyústila v jeden z nejvýznamnějších milníků v cestovních autech za posledních pár let. Nejen že tato inovace přinesla nespočet medailí a ocenění,ale prokázala se jako odlišná konkurenční výhoda na závodních tratích po celém světě…pomáhá XRAY dominovat závodům na lokální a národní úrovni..



NT1 bylo první nitro touring auto které obsahovalo nastavení flexibility. S volitelným jednodílným Multi-Flex™ držákem motoru může být flexibilita jednoduše nastavitelná pro rozličné závodní podmínky a různé jízdní styly.

STIFF

Use stiff setting for high-traction tracks where a lot of steering and car response is required.

MEDIUM

Use medium setting for medium-traction tracks. This setting offers good balance between steering responsiveness and traction.

SOFT

Use soft setting for low-traction, dusty tracks. The car will create a lot of traction with this setting but will have less steering and response compared to stiffer setting.

Multi-Flex™ šasi

Standardní 2-dílný držák motoru byl navržen a testován pro umožnění správného množství flexibility šasi aby to vyhovovalo většině stylů řízení a závodních podmínek. Pro specifické závodní podmínky a jízdní styly může být střed šasi zesílen instalací MFT™ 1-dílného držáku motoru, který se vyznačuje posilujícími výstupky vpředu i vzadu, které posiluje šasi a ztužuje flexibilitu. MFT 1-dílný držák motoru může být dodatečně přidělán pomocí grafitových nátepníků k zadním bulkheadům a/nebo k předním držákům vedle baterie, což vytvoří velmi pevnou a tuhou platformu.

Multi-Flex™ plata

Flexibilita plata může být nyní nastavena nezávisle na krutu šasi, což umožňuje super jemné nastavení. Použitím pouzder v zadní části plata může být plato přichyceno k držákům buď fixně nebo flexibilně.

Flexibilní nastavení je určeno pro použití na tratích s nízkým gripem jelikož auto bude měkčí a bude poskytovat více trakce. Fixní uchycení plata je doporučeno pro použití na tratích s vyšší přilnavostí.

Volitelné přední grafitové plato umožňuje vyztužení přední části plata a také mění charakteristiky krutu plata. Plato bez výztuže poskytuje hodně zatáčení v nájezdu do zatáčky. Výztuha dělá auto stabilní a jednoduší na řícení za vyšší trakce, nebo při použití mazání na pneumatiky.

Platforma s nejnižším těžištěm.

Díky velmi inteligentnímu desénovému konceptu inženýrství sou všechny díly umístěný ultra nízko pro vytvoření platformy s co možná nejnižším těžištěm, což vedlo k super stabilnímu a precisnímu ovládání auta.

Prémiové & exklusivní materiály

NT1 je luxusní závodní model auta a jako takový je vyroben pouze z prémiových materiálů: prémiový tkaný grafit-exklusivní přísně tajná HUDY Spring Steel™ ocel-prvotřídní Swiss 7075 T6-vysoce pevnostní tepelně zpracovaná ocel a letecký hliník- firmou XRAY vyvinuté a formované kompozitové sloučeniny. Na NT1 je vše prémiové a unikátní.

Bulkheady.

Super lehké bulkheady mají čistý a lehký design pro vytvoření nejnižší váhy a těžiště,což dělá NT1 jednoduchou na servis a zachovává snadný přístup ke všem dílům. Bulkheady vytváří super pevnou platformu, kde jsou všechny díly přidělané, byla vyvinuta speciální kompozitová směs, která umožňuje několikanásobné namontování/odmontování bez opotřebení nebo stržení dílů.
Hlavní výhodou kompozitových bulkheadů je že absorbují vibrace od motoru a vytváří přirozený krut podvozku. To dělá z NT1 jedno z nejlépe ovladatelných nitro touring aut.

Jednoduchý přístup k diferenciálu.

Chytrý design NT1 umožňuje snadný přístup k přednímu a zadnímu diferenciálu Přední diferenciál je přístupný vyšroubováním 4 šroubů a celá sestava diferenciálu může být vyjmuta. Zadní diferenciál může být vyjmut vyšroubováním 4 vrchních šroubů a 2 zadních šroubů na držáku tlumičů.

Integrovaný napínák řemenu.

Oba, přední a zadní bulkhead se vyznačují integrovanými excentrickými pouzdry, které dovolují rychlé & snadné nastavení napětí předního a zadního řemenu.

Palivová nádrž.

75cc palivová nádrž s hypertonickým víkem a vnitřním filtrem je umístěna ve středu auta a vyznačuje se unikátním nízko profilovým designem, který umožňuje nádrži být co nejníže.

Nádrž je upevněna s gumovými průchodkami pro redukci vibrací. Palivová nádrž je lisovaná ze speciální směsi kompozitu, která zajišťuje extrémní pevnost a robustnost.

Palivová nádrž je slepena dohromady pomocí samo-vyvinutého robotického systému, který zajišťuje maximální přesnost a precisnost při předehřívání a lepení.

5-ti článková příjímačová baterie je umístěna pod palivovou nádrží pro nejnižší těžiště. Volitelná mikro přijímačová baterie umožňuje snížení palivové nádrže o další 3mm a vytvoření ultra nízko profilové platformy.

Radio Box.

Kompaktní lehká krabička na elektroniku se vyznačuje čistým designem a dispozicí. Krabička elektroniky je připojena k boku plata a vyhovuje každému standardnímu přijímači a volitelnému spínači s vodě odolným gumovým krytem.

Přístup k baterii.

Příjímačová baterie může být jednoduše vyjmuta zpod palivové nádrže díky jednoduše přístupnému kompozitovému krytu zespoda šasi. Volitelný grafitový kryt se skládá ze speciálně na CNC strojích obráběné kapsy do které se umístí baterie, to dovoluje baterii být tak nízko jak je to jen možné. Hlavní výhodou grafitové kapsy na baterii je integrovaná funkce Multi-Flex Technology™ pro další posílení šasi ve svislé rovině.

Držáky motoru

Rychlý set 2-dílného držáku motoru je vyroben na CNC strojích z vysoce pevného leteckého hliníku. Mohou být zakoupeny samostatné držáky motoru, aby jste mohli mít všechny motory přeinstalované v držácích pro rychlou & jednoduchou výměnu motoru.

Nastavení mezi zubové vůle.

Inteligentní design držáku motoru umožňuje nastavit a upevnit pozici motoru pro optimální nastavení mezi zubové vůle. Díky speciálně upravenému tvaru zubů mají převody stále stejnou mezi zubovou vůli, což zajišťuje že motor může být ve stále stejné pozici bez nutnosti hýbat s pozicí motoru. Po prvotním nastavení mezi zubové vůle je pozice motoru 100% a motor může být kdykoli instalován/odinstalován bez další nutnosti nastavení mezi zubové vůle.

Brzdný systém.

Silný, vysoce efektivní brzdný systém je vytvořen díky zaměření na všechny detaily. Laserem vyřezávané, precisně rovné ventilované brzdné kotouče umožňují neslábnoucí brzdění ve spojení s vysoce přilnavými brzdovými destičkami umístěnými na laserem vyřezávaných brzdových paknách. Brzdový kotouč je malý a tenký a dělá brzdy velmi lehké.

Preciznost ručního broušení na brusce umožňuje přesnou a neházivou rotaci. Brzdové vstupy jsou precisně převáděny k brzdám díky super jemné ose brzd uložené v kuličkových ložiscích. Brzdová osa je vyrobená z tvrzeného, černého 7075 T6 hliníku pro vyšší trvanlivost a jak brzdové destičky,tak brzdové kotouče jsou tepelně upravené pro maximální životnost.

Hnací ústrojí.

Díky konstrukci všech dílů hnacího ústrojí, převody jsou super jemné a s minimálním třením. Od malých diferenciálů přes efektivní poměr a lehké řemenice až po vysoko rychlostní olejová ložiska a lehké díly hnacího ústrojí je vše specificky navrženo pro maximální efektivitu.

Poloosy.

Maličké poloosy jsou vyrobeny z HUDY Spring Steel™ oceli, z nejefektivnějšího materiálu na poloosy od lídra v tomto průmyslu HUDY. Firmou Hudy vyvinutá, přísně tajná HUDY Spring Steel™ ocel zajišťuje dlouhý život, maximální pevnost a nízkou váhu.

NT1 přední konstantní rychlé poloosy (CVDs) a zadní poloosy ,psí kost, jsou vyrobeny ze světoznámé z HUDY Spring Steel™ oceli. Poloosy jsou jedny z těch světově nejmenších a nejodolnějších používaných poloos.

Tvrzené pomocí vlastního procesu tvrzení poskytují poloosy bezkonkurenční životnost a spolehlivost.

Planetový diferenciál.

Diferenciály na NT1 jsou malé a lehké zajišťující nízkou rotoující hmotu a nízké těžiště. Gumově zapečetěná kompozitová pouzdra jsou lisovány ze speciální kompositové směsi, která zajišťuje nedeformování a nerozpínání pouzder diferenciálů operací a dlouhých jízd, což jinak může negativě ovlivnit volný chod převodů uvnitř diferenciálu. Převody diferenciálů jsou vytlačeny z oceli, tepelně upraveny a obrobeny pro ultra precisní a jemný chod.

Řemenice.

Všechny řemenice jsou vyrobeny ze speciální kompozitové směsi, která zajišťuje minimální tření a minimalizuje poškození zubů převodů. Speciální kompozitová směs zajišťuje dlouhý život.

PUR® řemeny.

Hnací ústrojí je poháněno PUR®zesílenými vysoce efektivními řemeny s nízkým třením, to zajišťuje že všechen výkon je správně a efektivně přenášen na všechny díly hnacího ústrojí.

2-rychlostní převodovka.

Díly dvoustupňové převodovky jsou umístěny na precisně vyrobené super jemné středové řemenici vyrobené z tuhé HUDY hřídelové oceli, která je přídavně tepelně zpracovaná pro extra pevnost a dlouhý život. Dvourychlostní převodový adaptér je vyroben z Swiss 7075 T6 na CNC strojcích, aby přesně seděl na ložiska a dovoluje super precisní a neházivé připevnění převodových kol. Vysoce kvalitní Německé ložisko je před instalací ručně vybroušeno pro maximální precisnost chodu a pevnost. Dvourychlostní adaptér je vyroben z tvrzené oceli.

Převodová kola.

Precisně lisovaná převodová kola jsou vyrobena z XRAY exklusivní tajné směsi plastů,umožňující přesný chod převodů, tichost a dostatečnou robustnost pro zvládnutí výkonu moderních nitro motorů. Převodová kola jsou lisována pomocí unikátní techniky,která umožňuje absolutní přesnost tudíž zlepšení efektivity hnacího ústrojí. Každý převod je orazítkovaný počtem zubů pro snadnou identifikaci.

Geometrie zavěšení.

NT1 se vyznačuje nejpokročilejší, plně optimalizovanou geometrií náprav navrženou pro poskytnutí citlivých závodních charakteristik za všech závodních podmínek. V průběhu let XRAY úspěšně získal a využil rozsáhlých znalostí geometrie zavěšení a sám si vyvinul technologii tuhosti zavěšení, která byla využívána v elektrických cestovních autech a off-road autech s velkým úspěchem. Ultra lehké díly zavěšení ze speciálního kompozitového materiálu,který dělá díly lehké a zároveň odolné, aby vydržely těžkosti špičkového závodění.

Integrované nastavení zavěšení

NT1 se vyznačuje I.S.S (Integrated Suspension Settings™-Integrované nastavení zavěšení) designem. Všechny možnosti nastavení jsou kompletně vestavěné a dovolují kompletní změny na set-upu bez výměny nebo nahrazení jakéhokoli dílu-nejsou potřeba žádné volitelné díly roll centru,anti-divu ani anti-squatu. Použitím excentrických pouzder v nižší části bulkheadů a v přední části bulkheadů může být jednoduše nastaven roll center, anti.dive a anti-squat. Vysoce pevné ocelové pivot piny zavěšení jsou leštěné pro jemný chod zavěšení a všechny pivot piny jsou přichycené pro eliminaci potřeby pojistných podložek.

Ramena zavěšení

Ramena zavěšení jsou jedním z nejdůležitějších dílů jakéhokoli RC modelu, jelikož přímo ovlivňují ovládání a závodní charakteristiky auta. Ramena na NT1 jsou výsledkem dlouhého testování různých designů a tvarů. Délka, tloušťka, tuhost, geometrie bodů zavěšení a použitý materiál….to jsou všechno pojmy, které byly důkladně přezkoumány pro vytvoření optimálního ramene.

Exklusivní kompozitová směs použitá na ramena je dokonalé vyvážení mezi spolehlivostí a výkonem. Ramena jsou sama o sobě dostatečně tuhá pro poskytnutí citlivého pocitu, zatímco jsou dostatečně měkká pro poskytnutí extrémní odolnosti.

Bloky zatáčení.

Malinké přesto tuhé bloky zatáčení jsou lisované ze speciální kompozitové směsi pro maximální pevnost.

Díky perfektní kvalitě sedí ložiska perfektně do bloků zatáčení bez extra vůle pro maximální stabilitu a zatáčení.

Kit obsahuje 0 King pin bloky zatáčení, 1 stupňové bloky zatáčení mohou být zakoupeny pro více zatáčení v nájezdu do zatáčky.

Zadní bloky.

Velmi kompaktní zadní bloky jsou velikostně malé, ale díky použité speciální kompozitové směsi také velmi pevné.

Díky perfektní kvalitě sedí ložiska perfektně do zadních bloků bez extra vůle pro maximální stabilitu a zatáčení.

Bloky mají dvě různé pozice uchycení vrchní spojovačky pro změny pozice roll centeru.

Čepy

NT1 čepové zavěšení obsahuje precisní čepy, které jsou speciálně tvrzené pro zvýšenou životnost a vydrží těžké nehody. Všech 8 čepů je součástí balení a jsou doplněny kompozitovými M10 matkami pro co možná největší úsporu váhy.

Čepy jsou vyrobeny z oceli pro maximální životnost a odolnost.Pro ty kteří jsou zaměřeni na super lehkou neodpruženou váhu jsou zde volitelné hliníkové čepy.

Hliníkové
unašeče kol

Ultra lehké hliníkové unašeče kol jsou vyrobeny
na CNC strojích ze Swiss 7075 T6 černého hliníku.
Tyto ultra přesné unašeče mají upínací design, který zajišťuje ultra pevné připevnění kola k unašeči. on the hub.

Unašeče jsou speciálně obrobené pro redukci rotující hmoty zatímco garantují neházivé upevnění kola.

Pro nastavení šířky auta jsou dostupné volitelné offsetové unašeče -0.75mm a +0.75mm.

Stabilizátory

Stabilizátory jsou vyrobeny ze speciální pružinové oceli a jsou součásti pro stabilizování auta vpředu i vzadu.

Torzní stabilizátor: doporučen pro použití na menších,ale techničtějších tratích, kde auto potřebuje rychle změnit směr, tak jako rychle přenést boční váhu.Tloušťka každého stabilizátoru je laserem vypálená pro jednoduchou identifikaci. Různé tuhosti torzních stabilizátorů jsou dostupné pro extra jemné doladění.

BLADE stabilizátor: doporučen pro použitá na velkých rychlých tratích, kde auto potřebuje maximální rychlost v zatáčkách.S BLADE stabilizátorem se auto nebude zapichovat do zatáček a udrží si maximální rychlost.Ručně broušené přední BLADE stabilizátory jsou vyrobeny z HUDY Spring Steel™ oceli, která zajišťuje nejvyšší životnost. Stabilizátory jsou jednoduše nastavitelné pomocí malého 1.5mm imbusového šroubováku. Kit obsahuje 1mm BLADE stabilizátor, měkčí 0.7mm BLADE stabilizátor může být získáán samostatně.

Jestli jezdíte na malé technické trati nebo na velké rychlé trati máte možnost si vybrat vhodný stabilizátor, oba torzní a BLADE STYLE stabilizátor jsou součástí balení.

HUDY Spring Steel™ spojovačky

Všechny spojovačky jsou jednoduše nastavitelné pomocí ručního klíče na spojovačky, který je součástí balení. Pro zajištění té nejvyšší pevnosti a dlouhé životnosti jsou všechny spojovačky vyrobené z prémiové HUDY Spring Steel™ oceli, která z nich dělá ty nejpevnější spojovačky na trhu.

Servo Saver.

Centralizovaný servo saver je v kuličkových ložiscích pro zajištění super-precisního jemného chodu. Servo saver se vyznačuje nastavitelností předpětí pružiny pro jemné doladění. Také se vyznačuje jednoduše nastavitelnou pozicí Ackermannu pomocí jednoduše vyměnitelných vložek, které skvěle ovlivňují charakteristiku zatáčení…dovoluje vám nastavit si NT1 podle vašeho jízdního stylu a podmínek na trati.

Silikonové oleje

XRAY prémiové silikonové oleje jsou vyráběny v Evropě specializovaným výrobcem prémiových silikonových olejů, tyto nové oleje byly speciálně vyvinuté pro XRAY. Každá várka olejů je laboratorně testována a kalibrována pro zajištění co možná největší možné konzistence a kvality mezi várkami.Založeno na průmyslově standardní cSt stupnici bude nová řada olejů jednoduše identifikována, nastavena a pocítěna.

Když budete sledovat XRAY set-upy XRAY továrních pilotů, tak si můžete být jisti, že olej který dostanete pro vaše auto bude přesně ten stejný, který používá XRAY tovární tým, tudíž vám zajistí velmi přesné setupy a ovládání auta.

Nárazník.

Kompaktní přední pěnový nárazník je vyroben z vysoce pružné lehké pěny. Přední nižší a vyšší kompozitový nárazník jsou vylisovány z tuhého kompozitu pro těžké nehody.

Kuličková ložiska

NT1 je plně vybavena kuličkovými ložisky, které se vyznačují vysokou rychlostí, modrými těsněními skrz naskrz hnacím ústrojím pro jeho maximální efektivitu. Nejtolerantnější a nejvýkonnější ložiska jsou odmaštěna a lehce naolejována Aero Shell Fluid 12 olejem pro maximální jemnost a dlouhý život. Hlavní ložiska jsou nadměrně velká s extra pevnými nosnými rámy pro zajištění jemného chodu a efektivity i za extrémních podmínek

Sloupky karoserie

Masivní 6-ti milimetrové sloupky karoserie jsou vyrobeny ze speciálního kompozitového materiálu pro maximální pevnost, ale dostatečnou pružnost, která redukuje poškození sloupků i když otočíte auto na střechu. Posty karoserie jsou zaoblené pro lepší osazení a lepší podporu karoserie.

Vyvážení šasi

Design šasi se zaměřuje na rovnovážné rozložení váhy a přenos váhy. Šasi se vyznačuje předvrtanými otvory pro přídavná závaží pro optimální vyvážení auta. Předvrtány jsou také otvory v ose šasi pro jednoduché vyvážení pomocí HUDY Chassis Balancing Tool #107880.

Možnosti nastavení

NT1 se vyznačuje plně nastavitelnou přední a zadní nápravou: záklon rejdového čepu, odklon kol, sbíhavost, anti-dive, anti-squat, výška podvozku, propady ramen, šířka auta, Ackermann a roll center. Pro jednoduché a rychlé nastavení doporučujeme set up pomůcky a příslušenství od světového lídra v RC nářadí HUDY.

Set-up kniha

NT1 je jedním z nejnastavitelnějších nitro touring aut na světě. Zda jste tvrdý závodní fanatik, nebo klubový závodník můžete si velmi jednoduše nastavit NT1 podle vašeho závodního stylu, závodní trati a podmínek na ni. Pro plné porozumění možnostem nastavení doporučujeme legendární HUDY set-up knihu s více jak 50ti vysoce kvalitních obrázků a na čtení jednoduché vysvětlení set-upu. Ať jste nováček nebo zkušený závodník můžete se jednoduše naučit spoustu set-up triků & tipů a zlepšit vaše nastavovací dovednosti a nakonec to přenést do zlepšení výkonu vaší NT1. HUDY set-up kniha je dostupná ke stažení exklusivně na www.teamxray.com.

XRAY Instrukční manuál.

XRAY instrukční manuály se staly průmyslovým standardem a jsou jednoduše nejlepším manuálem který kdy k RC modelu dostanete. Ať stavíte model poprvé, nebo jste zkušený závodník všechny instrukce jsou přímočaré a jednoduché na pochopení. Plně barevný instrukční manuál obsahuje 3D ilustrace, které ukazují všechny detaily sestavení co možná nejjednodušeji.

XRAY VIP péče o zákazníka

Vlastnit XRAY RC závodní model je zkušenost sama o sobě. Nejen že budete vlastnit ten nejprémiovější luxusní závodní model, ale taká se stanete členem prestižní rodiny vlastníků XRAY modelů s přímou podporou a servisem XRAY továrny. Xray vám přináší tu nejaktualizovanější stránku o RC modelech na světě s denními závodními novinkami nejnovějšími produkty vývoje. Pokud máte jakékoli otázky, problémy, nebo komentáře, tak se můžete zeptat XRAY teamu podpory, nebo týmového jezdce na XRAY fóru. Také můžete nahrát vlastní setupy, nebo stáhnout nějaký z tisíců různých setupů dostupných z celého světa na exklusivní, světově největší XRAY virtuální setup databázi. A to je pouze začátek VIP péče, kterou získáváte připojením se k Teamu XRAY.